Gode råd til nemt fodbad med fodscrub derhjemme

Nem guide til forkælelse af dine fødder

Et lækkert fodbad er dejligt, både for dine fødder og for dit sind, for det er en god anledning til at forkæle sig selv. Malene, vores spa-chef på Comwell Borupgaard, har samlet en række gode råd til, hvordan du nemt skaber lidt spa-stemning og afslapning hjemme hos dig selv med pleje af dine fødder.

Gode råd til spa-stemning derhjemme:

Begynd med en åndedrætsøvelse for at få krop, sind og sjæl til at slappe af og komme i den rette stemning. Træk vejret helt ned i maven i 4-5 sekunder, og pust så langsomt luften ud igen. Gentag gerne øvelsen et par gange, til du slapper helt af i kroppen.

Du kan skabe mere spa-stemning med at sætte noget blid og afslappende musik på og tænde et duftlys/stearinlys eller aromadiffuser.

Til fodbadet/fodscrub skal du bruge:

  • Balje med varmt vand (ca. 38 grader)
  • 1 spsk. planteolie
  • 1 dl groft havsalt
  • Evt. et tefilter med et par blade fra krydderurter, fx mynte el. citronmelisse

Opløs først planteolien i vandet og tilføj havsaltet.

Start med at scrubbe fødderne i havsaltet, til det er opløst.

Sæt derefter fødderne i vandet og lad dem slappe af. Du kan tilføje lidt krydderurter i et tefilter i vandet. Det opfrisker, renser, nærer og plejer fødderne.

Når dine fødder har badet i 10-15 min., tager du dem op og tørrer og masserer dem grundigt i et blødt håndklæde.

Efter fodbadet kan du smøre fødderne i en god, nærende creme eller olie. Du kan sagtens bruge en kokosolie eller solsikkeolie, hvis du ikke har en creme i skabet.

Vi håber, du har nydt dit fodbad og har fået slappet godt af i hele kroppen samtidig.