Vores tekstiler er skånsomme for naturen og mennesker

Hos Comwell stiller vi høje krav til os selv om at tilbyde bæredygtige hotelophold. Derfor har vi valgt at leje og få vasket vores sengelinned, håndklæder og bademåtter hos Elis, der i 2019 blev verdensmålcertificeret som den første virksomhed i verden. Alle tekstiler er naturligvis miljømærkede og fremstillet ansvarligt med et lavt forbrug af kemi og sundhedsskadelige stoffer.

Svanemærket vask
Vores tekstiler vaskes på Elis miljøoptimerede vaskeri, hvor hele vaskeprocessen opfylder Svanemærkets krav om løbende at reducere forbruget af vand, energi og kemi. Alle Elis chauffører er uddannede i miljørigtig kørsel og fragter tekstilerne i lastbiler, der er udstyret med nye Euronorm-partikelfiltre. Elis langsigtede mål er at blive verdens første "drikkevandsløse vaskeri", der kan vaske med regnvand eller genanvendt vand.

Elis CSR-chef, Louise Elver, udtaler:
"Vores samarbejde med Comwell er drevet af en fælles vision om at gøre hotelophold bæredygtige – vi har bl.a. specialudviklet en menneskeligt og miljømæssigt ansvarlig kollektion af dyne- og pudebetræk eksklusivt til Comwell. Vores verdensmålcertificering, Svanemærke og øvrige certificeringer indenfor bl.a. arbejdsmiljø, miljø og samfundsansvar sikrer, at vi konstant højner bæredygtighedskravene til vores tekstil- og vaskeløsninger. Vi har bl.a. sat os de mål, at vi i 2030 vil genanvende 100 % af vores tekstilaffald og have 100 % grøn transport."

Fakta om tekstilernes miljømærker:

Alt sengetøj, håndklæder og bademåtter, som vi lejer hos Elis, har mindst ét af disse miljømærker:

  • OEKO-TEX (STANDARD 100): Verdens førende mærkning for tekstiler, der er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer.
  • GOTS: Global Organic Textile Standard er internationalt anerkendt som den ledende certificeringsstandard for økologiske tekstilfibre.
  • BCI-bomuld: Better Cotton Initiative er en non-profit organisation, der bl.a. sikrer anstændige arbejdsforhold og rettigheder for bomuldsbønder. BCI-bønder uddannes i at dyrke jorden med et ansvarligt forbrug af vand og minimalt forbrug af pesticider, så jordens sundhed og de naturlige levesteder beskyttes.
  • EU-Blomsten: Det officielle europæiske miljømærke, der er etableret af EU-Kommissionen. Miljømærket stiller bl.a. krav til forbrug og udslip af kemikalier under forarbejdning og fremstilling af tekstilerne.
  • Fairtrade: En international mærkningsordning, der arbejder for, at bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande får en mere fair indtægt og bedre arbejdsvilkår.

Fra 2008 til 2018 har Elis vaskerier reduceret:

  • Vandforbruget med 33,25 %
  • Gasforbruget med 26,55 %
  • Kemikalieforbruget med 15,60 %
  • Elforbruget med 10,47 %