Womens Week JPG_ (002).jpg

Maria Torp - Kvinders­ liv og rettigheder

Tirsdag 05. mar. 2024 - kl. 19:00 - 21:00

Lokation
Comwell KoldingSkovbrynet 16000 Kolding
Nummererede siddepladser
Nej
Arrangør
KoldingVenue, Trapholt & Comwell Kolding Teater
Udbyder
Billetten.dk

Womens Week på Comwell Kolding Teater

Maria Torps rejse starter tilbage ved valget i Afghanistan 2014

Kom Taliban igen til magten, ville det betyde endnu flere år med kvindeundertrykkelse - og det fik kvinderne til stemmeurnerne. De dyppede fingrene i blæk, afgav deres stemme og da de efterfølgende mødte hinanden på gaderne, viste de diskret deres blæk lilla fingre til hinanden som et bevis på, at de havde stemt.

Historien rørte Torp, og hun spurgte sig selv: Hvad nu, hvis man tog en hel person og dyppede i blæk? Hun mødtes med en afghansk kvinde, der lod sig male fra ansigtet og ned til navlen i lilla farve, hvorefter Torp portrætterede hende på lærredet.

Herfra voksede et behov hos Torp for at bruge sin kunst som en aktivistisk stemme. Hun besluttede sig for at tage ud på en ambitiøs og lang rejse.
Tolv rejser, tolv lande og tolv personer, der har dedikeret deres liv til at arbejde for piger og kvinders rettigheder. Det er blevet til udstillingen Shaping a Pattern. Portrætter af tolv af verdens førende aktivister, som nu udstilles på Trapholt.

Til foredraget vil du høre Maria Torp fortælle om hendes enestående arbejde med at researche og udvælge ildsjælene, om rejserne og møderne i hele verden og om de meget forskellige processer frem til de færdige værker. Trods de alvorlige emner, der behandles - blandt andet vold mod kvinder, omskæring, barnebrude og retten til fri abort - er projektet en livsbekræftende fortælling om håb og mennesker, der gør en forskel.

Womens Week Kolding er en uge, der med afsæt i Kvindernes internationale kampdag, har en ambition om gennem en åben dialog at udfolde og udforske kvindeliv før og nu.