Centralværkstedet - fra værksted til smukke selskabslokaler

Det historiske jernbaneværksted i Aarhus centrum

Jernbaneværkstedet - etableret i 1862 af det engelske entreprenørfirma Peto, Brasey og Petts - står i høj grad stadig, som det gjorde dengang. Det blev opført i forbindelse med den første jernbane i Jylland, ‘Aarhus-Langå-Randers’, og i 1880 blev det til De Danske Statsbaners Centralværksted - i daglig tale Centralværkstedet.  

Det 20. århundrede

Op mod midten af det 20. århundrede udviklede det sig til at blive én af Aarhus’ vigtigste og største arbejdspladser med ca. 1.850 ansatte i 1949. Antallet af medarbejdere faldt herefter langsomt, og i 1990 blev værkstedet delvist nedlagt. DSB satte i 2009 lokalerne til salg, og siden da har Centralværkstedet været brugt til mange forskellige ting - bl.a. tøj- og møbelsalg. 

Efter en række istandsættelser og renoveringer, herunder nyt varmeanlæg, nye køkkenfaciliteter og forbedret akustik, stod Centralværkstedet i 2012 klar til at huse koncerter, events, konferencer og private arrangementer. I 2016 overtog Comwell driften af stedet. 

Nu er vores professionelle og dygtige personale efterhånden et garvet ét af slagsen, og vi er klar til at byde dit selskab velkommen.  

Jernbaneværkstedet holdt togdriften kørende, nu holder det natten ung

I DBS’ store, gamle værkstedslokaler fusionerer råt og urbant med moderne og charmerende. Midt i centrum af byen, et stenkast fra Aarhus Banegård, finder du Centralværkstedet og Smedien, der har huset mange uforglemmelige bryllupper, firmafester, konferencer og meget andet.

Centralværkstedet og Smedien er nabo til både Bruuns Galleri med gode parkeringsmuligheder, Aarhus Banegård samt Comwell Aarhus. Møde- og konferencedeltagere har altså optimale transport- og overnatningsmuligheder. Desuden er det tæt på Aarhus Lufthavn, vandflyveren til Sjælland og Molslinjen.

Faciliteter:

  • Stor gårdhave
  • Balkon i Centralværkstedet som kan bruges til lounge, velkomst, udstilling eller fotovæg
  • Mulighed for opbygning af loungeområde
  • Stuk og højt til loftet
  • Frit udsyn til åbent anretterkøkken
  • Gode anretterfaciliteter.