Aktiviteter og seværdigheder nær Comwell Sorø

Aktiviteter på hotellet

Skræddersyet gå- og løberuter
Prioriterer du friheden til at kunne benytte naturen til den daglige motion højt? Så tag med os rundt i hotellets omkringliggende natur. Vi har skræddersyet tre forskellige, digitale løberuter og lagt dem ind i app’en RunGo, der fortæller og viser dig, hvilken rute der skal løbes, hvor langt der er tilbage og hvilke veje eller stier du skal benytte. Nøjagtig som en GPS i en bil.

Den korte distance på 3 km anbefales også til ”walk and talk”, der er et sundt break under et møde eller seminar. RunGo er gratis og kan benyttes til iOS og Android – både på mobil og på Apple Watch.

Cykeludlejning
Tag ud i det fri og oplev den smukke natur i og omkring Sorø eller cykel ind til Sorø by og snup en is. Du kan leje cykler på dagsbasis. Pris 100 kr. pr. cykel pr. dag. Henvend dig blot i receptionen.

Diverse spil
Har du lyst til at udfordrer familien, kollegaer eller venner i sjove spil? Så henvend dig blot i receptionen. Vi har dart, bordfodbold, billard og kongespil.

Diverse brætspil
Brætspil er mere populær end nogensinde, og alle kan være med. Vi har et udvalg af forskellige brætspil, som du er velkommen til at låne. Henvend dig blot i receptionen.

Attraktioner nær hotellet

Sejltur på Sorø Sø
Hop om bord på Lille Claus og tag med på bådtur på Sorø Sø. Båden kan også bestilles til private ture, og det er muligt at spise om bord. 60 kr. pr. person.

Sorø Akademi
Sorø Akademi er gennem tiden benyttet som navn på forskellige institutioner med tilknytning til Sorø Klosters tidligere bygninger. Klosteret blev overtaget af kronen i 1580, og den 10. august 1580 blev Peder Reedtz forlenet med Antvorskov og Sorø klostre. 

Sorø Klosterkirke
Sorø Klosterkirke er en af de største middelalderkirker i Danmark. Den er bygget i sidste del af 1100-tallet, og er et af de første teglstensbyggerier herhjemme. Kirken var en del af Mariaklostret i Sorø, som Cistercienserne opførte tilskyndet og støttet af biskop Absalon og den øvrige Hvideslægt.

Sorø Kunstmuseum
Sorø Kunstmuseum er et dansk kunstmuseum. Samling rummer ca. 2300 værker, som spænder over 350 års dansk kunst. Samlingen består af malerier af de vigtigste kunstnere i den danske kunsthistorie fra Abildgaard, Thorvaldsen, Lundbye og Eckersberg til L.A. Ring og Anna Ancher. Derudover indeholder samlingen fine værker, som viser strømningerne i den moderne kunst fra den tidlige modernisme, over den stramme konkrete kunst i 1950'erne, til 1960'ernes radikale minimalisme, popkunst og land-art, samt 1980ernes heftige, vilde maleri, rundet af med samtidskunsten fra 1990'erne til i dag.

Birkegårdens Haver
Det ideelle sted til havenydere. Med sine fem meget forskellige haver, byder stedet på et væld af farver og nuancer sat i smukke rammer. Den dansk/engelske have på 7.000 m2 er en fantastisk farveoplevelse året rundt. Turen dertil tager 25 min. i bil.

Gavnø Slot
Gavnø Slo huser Nordeuropas største private malerisamling på ca. 1.000 malerier, herunder Danmarks største portrætsamling. I parken kan du opleve et af Danmarks mest kendte og smukkeste haveanlæg, som altid fremviser sæsonens smukkeste blomster og løgplanter i fuldt flor. Turen dertil tager ca. 40 min. i bil.

Stevns Klint
Stevns Klint er en 17 km lang og op til 41 m høj klint, der afgrænser Stevns mod øst. Den blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2014. På Stevns Klint markerer et lag af fiskeler tydeligst i hele verden som et gyldent søm en af de største naturkatastrofer og masseudryddelser i Jordens historie. Nyd naturen, se Fiskeleret og lær om geologi, fossiler og dinosaurernes uddøen.

Skovtårnet
Det 45 meter høje Skovtårn, beliggende i en af Gisselfeld Klosters skove, byder på 360 graders vue ud over den smukke sydsjællandske natur. Tårnet er opført i cortenstål og lokalt egetræ. Skovtårnet er en del af en sjov og anderledes naturoplevelse for både store og små, og der er mulighed for at rappelle i træer. Turen tager ca. 40 min. i bil.    

Oplevelser i naturen

NÆRMESTE STRAND 
Ved Sorø Sø, kun 1 km fra hotellet, finder du den lille hyggelige badestrand Skjolden samt søbadet i Parnas natur og aktivitetspark, der ligger midt i skoven og kun 3,5 km fra hotellet. Er du til en dukkert ved havet kan vi anbefale dig Stillinge Strand - Vestsjællands nok bedste sandstrand. Stranden finder du 25 min. kørsel fra hotellet og her kan du nyde en lang og bred sandstrand med udsigt til Storebæltsbroen samt nogle meget smukke solnedgange. 

NÆRMESTE ISBOD
Is og sommer hænger unægtelig sammen og hos Emils Chokolade i Storgade, kun 2,5 km fra hotellet, kan du hele sommeren nyde et stort udvalg af hjemmelavet italiensk is, som er alle kalorierne værd. Hos Emils Chokolade finder du desuden et lækkert udvalg af chokolade, kaffe, te og chai af højeste kvalitet.

NÆRMESTE STRØG 
Vi kan anbefale en gåtur i den lille men hyggelige bygade Storgade i Sorø, der tilbyder en blanding af velkendte butikker og små personlige butikker. Storgade ligger 2,5 km fra hotellet og ender ved Klosterporten, der fører ind til Sorø Akademi. Er du til Outlet shopping kan du besøge Outlet byen i Ringsted der ligger 17 km fra hotellet. 

NÆRMESTE SKOV 
Du finder et hav af skove og grønne områder i og omkring Sorø. Foruden en mindre skov beliggende i hotellets baghave, er den nærmeste Grydebjerg Skov, kun 1 km fra hotellet. Skoven ligger langs Sorø Sø og her finder du afmærkede vandrestier. Skovens dybe stille ro kan du også nyde i Store Bøgeskov, 10 km fra hotellet. Skoven er kendt for sin kilde, som folk tidligere valfartede til, da den havde ry for at være helbredende. 

NÆRMESTE SEVÆRDIGHEDER
Sorø Klosterkirke og Akademihaven er et besøg værd når du besøger Sorø. Derudover kan du opleve Sorø Museum og Sorø Kunstmuseum samt Bjernede rundkirke, som er den eneste rundkirke tilbage på Sjælland. 22 km fra hotellet finder du Vikingeborgen Trelleborg og 43 km væk finder du den populære seværdighed Skovtårnet, hvorfra du kan nyde udsigten fra 45 meters højde. 

NÆRMESTE GOLFBANE
Ikke langt fra hotellet ligger Sorø Golfklub, der med sin beliggenhed i området omkring Tystrup-Bavelse Sø, og sin spændende udformning, er en særdeles velbesøgt golfbane. Området er kendt som et af de smukkeste på Midtsjælland for sit varierede, vidtstrakte og kuperede landskab.