Pressemeddelelse

Comwell åbner nyt, stort hotel i København

For første gang i Comwells historie åbner den danske hotelkæde et hotel i eget regi i København. AP Pension er en af hovedkræfterne bag et flere hundrede millioner kroner dyrt nyt stort hotel på Trælastholmen i Nordhavnen. Hotellet er tegnet af det prisbelønnede arkitektfirma, Arkitema Architects, der har valgt at lade sig inspirere af havnens historiske pakhuse. Hotellet i Nordhavnen kommer til at rumme 493 værelser og 18 konference- og møderum, og bliver det første hotel i Nordhavnen. Hotellet åbner i januar 2021.

Da Comwell Hotels i 2014 åbnede hotel i Aarhus og Aalborg, var det et led i en ny strategi om at rykke ind i de store byer. Nu forfølger Comwell for alvor deres strategi om at ekspandere deres antal af værelser i de store byer, når de i 2021 slår dørene op til et helt nyt hotel i København.

Hotellet i Nordhavnen opføres på Trælastholmen i området mellem lystbådehavnen bag Svanemølleanlægget og Copenhagen International School ved Skudehavnen. Kvarteret har vand til tre sider og udsigt til Øresund, og bliver om få år til en hel ny og attraktiv bydel – midt i København.

Koncernchef, Peter Schelde, glæder sig til at åbne Comwells første hotel i hovedstaden:
”Det er med stolthed, at vi nu kan se frem til at åbne i København. Vores hotel bliver det første i Nordhavn-området, og det kommer til at ligge centralt med vand til tre sider. Nordhavnen er i øjeblikket ved at udvikle sig til en meget attraktiv bydel, og med en metrostation lige til hoteldøren samt kun 800 meter til den nye krydstogtsterminal, har jeg store forventninger til vores hotel i hovedstaden, som både vil kunne tiltrække forretningsgæster og turister.”

Hotellet får 493 værelser af forskellig størrelse for at imødekomme det varierede behov, hotellet forventes at tiltrække. Derudover kommer der 18 konference- og møderum, restaurant og bar. Når hotellet står opført forventes det at skabe 150 nye arbejdspladser.

Danske AP Pension og Finlands største pensionsselskab Keva har indgået i et joint venture-samarbejde om etablering af hotellet i Nordhavnen i København. Den samlede investering i det nye hotel lyder på den anden side af en halv milliard kroner.

Direktør i AP Pension, Peter Olsson, ser frem til etableringen af det nye Comwell-hotel:
”I AP Pension har vi en klar strategi om at investere i projekter i deres tidlige udviklingsstadie, så vi kan optimere vores afkast bedst muligt. Samtidig ønsker vi at være med til at gøre en forskel for det lokalområde, vi bygger i. Etableringen af det nye Comwell-hotel i Nordhavnen lever op til begge disse kriterier.”

Et grønt hotel i et spirende nyt kvarter
Det er det danske arkitektfirma, Arkitema Architects, der har tegnet Comwells hotel i København. Firmaet har hentet inspiration i Nordhavnens 200 år gamle historie og ikke mindst havnens pakhuse med de karakteristiske og enkle vinduessætning og skodder. Facaden i hotellets vindueshuller bliver befæstet med særlige, kobberfarvede metalplader, for at skabe interaktion mellem lyset og spejlinger fra kanalen foran hotellet.

Indeni snor bygningen sig som et ottetal med to grønne atriummer i midten, og det grønne strækker sig ud på selve hotellets facade. Alle hotellets offentlige funktioner er beliggende i stueplan, hvor restaurant og bar har udsigt og adgang til kanalen foran hotellet. Københavns Kommune er åbne overfor muligheden for etablering af en vandtaxa, der kan transportere hotelgæsterne direkte ind til Nyhavn.

Direktør i Wonderful Copenhagen, Mikkel Aarø-Hansen, glæder sig til at byde Comwell velkommen i København:
”Hovedstadsregionen har haft vækst i turismen i en årrække, og sidste år rundede vi for første gang 10 mio. overnatninger på ét år. En fremgang, der afspejles i interessen for at investere i nye hoteller i hovedstaden. Med Comwells kommende hotel i Nordhavnen får København ikke kun forøget sin samlede hotelkapacitet, men får også styrket sit udbud af produkter med bæredygtig profil, som taler sig ind i en vigtig kernefortælling om byen, hvad end det drejer sig om gæster, der alene er her for at holde ferie, eller deltagere i møder og kongresser.”

Om kvarteret Trælastholmen
Trælastholmen bliver det mest kompakte kvarter i Nordhavnen – med vand til tre sider. Det får en tæt bystruktur, der indeholder relative små byggefelter med bygninger i fire til seks etager. Langs Trælastholmens eksisterende kajkanter kommer der promenader, og der skabes adgang til vandet via brygger, trapper og ramper. Metropladsen på Trælastvej og Den Urbane Sportsplads har udsigt over Orientbassinet og Øresund. Et mindre antal butikker understøtter bylivet på pladsen, mens de omkringliggende boliger og kontorer bidrager til at skabe atmosfære og liv.

En hotelkæde i rivende udvikling
Comwell Hotels blev grundlagt tilbage i 1969 under navnet Scanticon. Deres første hotel åbnede i Skåde Bakker i Aarhus, hvor hotellet, som de første herhjemme, introducerer danskerne til mødepakkekonceptet. Et koncept der i dag stadig anvendes i hele mødebranchen, og som de sidste tre år er blevet belønnet med ”Årets Møde & Eventsted: Bedste mødekoncept” af Kursuslex. I 2001 ændrer koncernen navn til Comwell. I dag har Comwell Hotels ca. 2.500 værelser, og er markedsleder på bæredygtighed inden for hoteldrift. I 2017 modtog Comwell Hotel Årets Økopris. Comwell Hotels består i dag af 14 hoteller fordelt over hele landet plus to hoteller i Sverige.

Fakta om Comwell i Nordhavn:

Arkitektfirma Arkitema Architects

Entreprenør KPC

Størrelse 25.145 m2

Antal etager 6

Antal værelser 493

Desuden Konference- og mødefaciliteter, restaurant, bar, lounge, P-kælder

Pris Et trecifret mio. beløb

Finansiering: AP Pension og Keva

Forventes færdig i 2020

Fordeling af værelser:

Mindre standardværelser 207

Standardværelser 169

Store standardværelser 50

Eksklusive værelser 46

Eksklusive hjørneværelser 18

Suiter 3

Konferencerum 18

Afstande

Metro (åbner i 2020) 200 m

Krydstogtterminal 1,5 km.

Århusgadekvarteret 800 m

Nordhavn Station 1 km.

Centrum 4 km.

Kastrup Lufthavn 13 km.