Rasmus Rasmussen køkkenchef

Orientkaj. Alene adressen på Comwell Copenhagen Portside vidner om udsyn. Og det gør køkkenchefen i dén grad også. For ikke alene har Rasmus "rejst på de syv have" med stor appetit og nysgerrighed, han har også været en af de absolut bærende og visionære kræfter i Comwells omstilling til bæredygtig og økologisk mad. Og ansvarligheden er naturligvis også rorpinden på Comwell Copenhagen Portside. 

”Jeg har altid været ekstremt eventyrlysten. Ikke sådan noget med at klatre på de syv højeste bjerge, men at prøve nyt. Tage ud og opleve uden guide. Og smage, hvad de lokale spiser.”

Præcis dét drive og dén nysgerrighed fik i sin tid Rasmus Rasmussen ind i kokkefaget.

Morfaren var slagter, og Rasmus stod med i butikken og lavede mad, fra han var 12 år gammel. Og i skolen var kemi et af yndlingsfagene, ”for det var sjovt at skulle blande alt muligt.”

”Men det var sgu lidt hårdt at sidde på sin flade,” som han siger, så kok blev vejen. Heldigvis. Og med svendebrevet i hånden fra Bygholm Parkhotel i 1991 lå verden for hans fødder. Turen gik til restauranter i London, Sydney, Edinburgh og Dortmund. Og undervejs vandt han også et verdensmesterskab for konferencekokke i Chicago.

”Min drøm var engang at blive kok på ét af de store hoteller i verden. Dén drøm lever jeg jo lige midt i med åbningen af Comwell Copenhagen Portside”.

Og gæsterne kan godt begynde at glæde sig.

”Vi har lagt kærligheden i maden. Og der behøver ikke være skum og røg på det hele. Men der bliver fuld skrald på smag og krydderier. Og gæsterne skal helst tænke, at de har oplevet et fantastisk måltid, som der også er tænkt ansvarlighed ind i. For vi har ikke fløjet råvarerne ind fra fjerne dele af verden.”

Bedst slapper han af ved at komme op i puls. Han står tidligt op og starter dagen med en løbetur.

”Løb er en slags meditation for mig. Dén der dunken i asfalten renser hovedet, og jeg får planlagt dét, jeg skal.”

Og det er ikke så lidt! For Rasmus er et fyrtårn. Han er med til at uddanne andre i bæredygtighed og tager sig godt af Comwells unge elever og tager dem med på ture rundt i landet og hilser på landmænd og leverandører, f.eks. Grambogaard, Strandby Fisk og BKI. 

Og meget apropos, nu må han løbe. For han har en kokkeelev, der kommer til jobsamtale. Måske en af dem, der sammen med Rasmus og resten af hans team, skal være med til at give Orientkaj udsyn.