🇹undefined

🇹undefined

Comwell Sorø

Dansk hotel producerer nu egen vin

Smag på Solaris

En rekordvarm sommer har for alvor sat fart under Comwell Sorøs vineventyr. I fredags kunne hotellet på Midtsjælland for første gang høste deres egne druer af sorten Solaris til stor glæde for manden bag projektet, Jens Peter Andersen, og medarbejderne på hotellet.

"Da vi plantede vinmarken tilbage i 2016, var udsigterne, at første høst kunne ske i efteråret 2019. Jorden og skråningen har siden vist sig at skabe de optimale vækstrammer for vinstokkene, og vi har derfor fået mulighed for allerede at høste nu. Druen er en af de bedst egnede til vores klima. Den har et højt sukkerindhold og er en smule krydret, hvilket gør den optimal til mousserende vin," fortæller en stolt Jens Peter.

Jens Peter Andersen var med til at bygge Comwell Sorø tilbage i 1989 og har siden været ansat som ejendomschef. I 2016 anlagde han vinmarken sammen med Elefantgården og Dyrehøj Vingaard og har siden passet den med kyndig vejledning fra Dyrehøj Vingaard, der nu også sørger for, at de høstede druer kommer på flaske.

Hotelchef, Ninna Stæhr, glæder sig til at kunne servere hotellets egen vin for gæsterne:

"Vi glæder os til at kunne byde vores gæster på et glas vin fra egen avl. Det er en rigtig god story telling, der både matcher hotellet og hele vores gastronomiske profil. Mange af vores gæster har jo fulgt interesseret med i projektet, så for dem bliver det også en stor oplevelse at smage, når vinen kommer på flaske." siger en begejstret Ninna Stæhr.

Comwell Sorø har siden anlæggelsen af marken afholdt indtil flere vielser, særarrangementer og kick-offs i vinmarken. Disse arrangementer får nu en helt ny dimension, når der kan bydes på et glas af vinen.

I år blev 50% af vinstokkenes kapacitet høstes i samarbejde med Sorø Historiske Haveforening, der også har anlagt Sorø Museums historiske urtehave. I alt blev der høstet 620 kg druer, der nu er sendt af sted til produktion på Dyrehøj Vingård i Røsnæs, som nu vil producere en perlende og mousserende vin, som kommer på flaske i løbet af påsken 2019.

Naturskønne rammer og moderne konferencested

Comwell Borupgaard ligger i naturskønne Nordsjælland. Hotellets moderne herregårdsomgivelser har de perfekte rammer til møder og konferencer samtidig med, at Comwells MeetingDesignere sørger for, at man fra start til slut får et optimalt ophold.

Comwell er aktuel med ny uddannelse: ’Green Chef’

Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har – som led i koncernens ambitiøse ESG-plan – lanceret en uddannelse for Comwells kokke. Uddannelsen hedder Green Chef. Første hold af kokke har netop gennemført begge moduler med stor succes. Green Chef har fokus på optimal råvareudnyttelse, mindre madspild og flere planterige retter, som Comwell arbejder fokuseret med, og som i høj grad drives af medarbejderne i de enkelte hotelkøkkener. Det kræver et højt fagligt niveau hos alle.

Kom med til de franske vinmarker i forårssolen

Inspiration og ny viden var nøgleordene, da Comwells restaurantchefer sammen med hotelkædens samarbejdspartner gennem mange år, Østjysk Vinforsyning, drog på eksklusiv vinrejse til Frankrigs berømte Rhône-område. Med en velplanlagt rejseplan blev gruppen guidet gennem de betagende vinmarker fra Rhône i nord til Rhône i syd.