Indblik

Jeg mangler bare at blive hoteldirektør

Interview med Lukas Kovacik

Af Simon Verheij

Comwell er en rummelig arbejdsplads, og de mange forskellige fagligheder varetages ikke nødvendigvis af folk, der har dansk som modersmål. For service har ingen nationalitet. Det kan Lukas Kovacik fra Slovakiet skrive under på.

”Jeg kom hertil for 12 år siden og fandt hurtigt ud af, at hotelbranchen rummede mange forskellige typer af jobs, og medarbejderstaben var multikulturel. Det tiltalte mig. Jeg tænkte, at det kunne give mig karrieremuligheder på den lange bane, uden at jeg nødvendigvis kunne sproget fra dag et,” fortæller Lukas.

I dag er Lukas Kovacik ansat som teknisk supervisor på Comwells nye hotel ude i Nordhavn.

”Min morgen begynder med at gennemgå, hvilke firmaer og arrangementer der er i huset den pågældende dag. Det er vigtigt at vide, hvem der er her. Når du har navneskilt og uniform på, kan du ikke undgå, at gæster tager fat i dig, når de har brug for hjælp. Så er det godt, at jeg fx kan guide en mødedeltager til det rigtige mødelokale. Dernæst koordinerer jeg dagens opgaver med mine kollegaer, inden vi kaster os over de mange forskellige opgaver dagen bringer.”

Lukas Kovacik arbejder tæt sammen med hotellets konferenceafdeling, der løbende får forespørgsler på særlig opsætning, ændring af lokale, begivenheder der kræver ekstra set-up eller specielt lys.

”Det er vigtigt, at vi teknikere har en god dialog med konferenceafdelingen, så vi sammen sikrer, at vi leverer et produkt, som vi kan være stolte af, og som kunden bliver glad for. Derfor er min vigtigste rolle at sørge for, at mødelokalerne står klar med rette temperatur og en teknik der spiller, når mødedeltagerne kommer. Jeg demonstrerer ofte teknikken for mødeleder, så de i løbet af dagen er selvkørende. De fleste sætter pris på, at de føler sig fortrolig med teknikken,” siger Lukas.  

Selvom Lukas ikke taler flydende dansk, så har det aldrig været et problem for ham. Mange af hans kollegaer taler andre fremmede sprog, så man finder fodslag med engelsk eller et andet fælles sprog. At sprogbarriere skulle være en hindring for en karriere i den danske hotelbranche, er Lukas et stærkt bevis på ikke er sandt.

”Jeg trives godt i hotelbranchen. Jeg kan være kreativ, og jeg arbejder både alene og sammen med et godt team. Jeg startede i housekeeping, og gennem årene har jeg stort set arbejdet i alle afdelinger og jobfunktioner. Jeg mangler dog at blive hoteldirektør. Men det kan jeg jo nå endnu,” griner Lukas Kovacik.  

Hoteldirektør Mette Bonderup fejrer 25-års jubilæum

Hoteldirektør Mette Bonderup fejrer 25-års jubilæum

At være hoteldirektør for Comwell Hvide Hus i Aalborg og Rebild Bakker kræver mod og vilje. Og det har Mette Bonderup, som efter 25 år i Comwell stadig mærker, det er her, hun hører til.
Madspildspris overraekkes til Comwell Hotels

Madspildspris går til Comwell Hotels

Et stort arbejde med at reducere madspild i alle led i fødekæden. Med den begrundelse modtager Comwell Hotels den fornemme madspildspris ”Stræberen”. Prisen er stiftet af De Samvirkende Købmænd (DSK) og hylder mennesker og virksomheder, der gør en forskel i kampen mod madspild.

Comwell er aktuel med ny uddannelse: ’Green Chef’

Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har – som led i koncernens ambitiøse ESG-plan – lanceret en uddannelse for Comwells kokke. Uddannelsen hedder Green Chef. Første hold af kokke har netop gennemført begge moduler med stor succes. Green Chef har fokus på optimal råvareudnyttelse, mindre madspild og flere planterige retter, som Comwell arbejder fokuseret med, og som i høj grad drives af medarbejderne i de enkelte hotelkøkkener. Det kræver et højt fagligt niveau hos alle.