Indblik

Jeg mangler bare at blive hoteldirektør

Interview med Lukas Kovacik

Af Simon Verheij

Comwell er en rummelig arbejdsplads, og de mange forskellige fagligheder varetages ikke nødvendigvis af folk, der har dansk som modersmål. For service har ingen nationalitet. Det kan Lukas Kovacik fra Slovakiet skrive under på.

”Jeg kom hertil for 12 år siden og fandt hurtigt ud af, at hotelbranchen rummede mange forskellige typer af jobs, og medarbejderstaben var multikulturel. Det tiltalte mig. Jeg tænkte, at det kunne give mig karrieremuligheder på den lange bane, uden at jeg nødvendigvis kunne sproget fra dag et,” fortæller Lukas.

I dag er Lukas Kovacik ansat som teknisk supervisor på Comwells nye hotel ude i Nordhavn.

”Min morgen begynder med at gennemgå, hvilke firmaer og arrangementer der er i huset den pågældende dag. Det er vigtigt at vide, hvem der er her. Når du har navneskilt og uniform på, kan du ikke undgå, at gæster tager fat i dig, når de har brug for hjælp. Så er det godt, at jeg fx kan guide en mødedeltager til det rigtige mødelokale. Dernæst koordinerer jeg dagens opgaver med mine kollegaer, inden vi kaster os over de mange forskellige opgaver dagen bringer.”

Lukas Kovacik arbejder tæt sammen med hotellets konferenceafdeling, der løbende får forespørgsler på særlig opsætning, ændring af lokale, begivenheder der kræver ekstra set-up eller specielt lys.

”Det er vigtigt, at vi teknikere har en god dialog med konferenceafdelingen, så vi sammen sikrer, at vi leverer et produkt, som vi kan være stolte af, og som kunden bliver glad for. Derfor er min vigtigste rolle at sørge for, at mødelokalerne står klar med rette temperatur og en teknik der spiller, når mødedeltagerne kommer. Jeg demonstrerer ofte teknikken for mødeleder, så de i løbet af dagen er selvkørende. De fleste sætter pris på, at de føler sig fortrolig med teknikken,” siger Lukas.  

Selvom Lukas ikke taler flydende dansk, så har det aldrig været et problem for ham. Mange af hans kollegaer taler andre fremmede sprog, så man finder fodslag med engelsk eller et andet fælles sprog. At sprogbarriere skulle være en hindring for en karriere i den danske hotelbranche, er Lukas et stærkt bevis på ikke er sandt.

”Jeg trives godt i hotelbranchen. Jeg kan være kreativ, og jeg arbejder både alene og sammen med et godt team. Jeg startede i housekeeping, og gennem årene har jeg stort set arbejdet i alle afdelinger og jobfunktioner. Jeg mangler dog at blive hoteldirektør. Men det kan jeg jo nå endnu,” griner Lukas Kovacik.  

Mona_1.12.1.jpg

Sådan skaber Mona unikke mødeoplevelser

Mona Wieben har efter 15 år i Comwell Hotels en bred vifte af erfaring, som hun til dagligt bruger i sit arbejde som MeetingDesigner chef på Comwell Hvide Hus Aalborg og Comwell Rebild bakker. Udover at tage imod udfordringer med en stor ja-hat solidt plantet på hovedet, er Mona en chef, der inspirerer og opfordrer til at tænke ud af boksen.
Henrik Hjorth_1.jpg

Strategidirektør i Comwell, Henrik Hjorth, fylder 60 år

Den 10. april fylder Comwells strategidirektør, Henrik Hjorth, 60 år og mere end halvdelen af sit liv har han brugt hos Comwell. Det giver os anledning til en tur down momory lane. I Henriks optik skyldes de mange år i samme virksomhed de gode udviklingsmuligheder, der altid har været i Comwell.
SMILcamp_Kolding_uge_26_SML_34951_Foto_Janne_Haslund (1).JPG

Comwell og SMILfonden skaber unikke oplevelser for alvorligt syge børn

Siden 2017 har Comwell samarbejdet med SMILfonden for at give familier med alvorligt og kronisk syge børn og unge et lille pusterum fra en ellers presset hverdag. Comwell og SMILfonden forsøger sammen at skabe rammerne for, at udsatte familier får en vigtig pause fra sygdom med forkælelse og fællesskab med ligesindede. Mange af disse familier har aldrig haft mulighed for at tage på ferie, fordi besøg på hospitalet og sygdom fylder i deres hverdag.