Comwell Hotels ruster sig til fremtiden

Pressemeddelelse - 16. april 2019

Comwell har i dag offentliggjort resultatet for 2018. Regnskabet viser en mindre tilbagegang i omsætningen. Massive investeringer i renoveringer af koncernens hoteller i 2018 skal i fremtiden sikre vækst og markedsandele.

Comwell har netop offentliggjort resultatet for 2018. Med en omsætning på 890,9 mio. kr. mod 903,2 mio. kr. i 2017, har koncernen haft en mindre tilbagegang i omsætningen på -1,4%. Resultatet før skat er på 18,0 mio. kr. mod 11,5 mio. kr. i 2017. Resultatet af den primære drift er lavere end forventet og er påvirket af en række faktorer.

Gennem foråret 2018 var der risiko for at en konflikt skulle ramme det danske arbejdsmarked. Comwell oplevede en markant nedgang i ordrebeholdningen og en lang række aflysninger af arrangementer. Dette har haft en negativ indvirkning på omsætningen, siger koncernchef, Peter Schelde.

Comwell satte til på hoteller i Sverige og afvikling af driften i Sønderborg 
De svenske aktiviteter i Comwell-koncernen påvirker årets resultat med -10,6 mio. kr. I 2018 er der sket en opgradering og fornyelse af de fysiske rammer på de to hoteller i Varberg og Lerum. 

I Sønderborg har beslutningen om ikke at forlænge lejeaftalen og indstille driften med virkning fra 1. januar 2019 betydet, at årets resultat blev påvirket med -5,2 mio. kr., der kan henføres til driften for 2018 samt omkostninger i forbindelse med fratrædelse af lejemålet.

Investeringer i renoveringer skal sikre markedsandele og vækst 
Comwell fortsatte en betydelig investering i vedligeholdelse og opgradering på samtlige hoteller i 2018. I alt blev der investeret 49,4 mio. kr. i regulære forbedringer og opgraderinger af faciliteter og inventar.

”I 2018 gennemgik Comwell Kongebrogaarden og Comwell Kellers Park en større renovering og udvidelse. Det betød, at vi i en længere periode ikke havde fuld værelseskapacitet på Comwell Kongebrogaarden, og at der på Comwell Kellers Park var lukket for spafaciliteterne og i restauranten. Men det er vigtigt, at vi hele tiden investerer i fremtiden og sikrer, at vores produkt lever op til gæsternes forventninger og efterspørgsel, så vi kan tiltrække og fastholde nye såvel som loyale kunder i fremtiden,” fortsætter Peter Schelde. 

Comwells aktiviteter i Aalborg, Aarhus, Trekantområdet og på hotellerne omkring København har alle styrket deres position i lokalmarkederne og bidrager alle med et positivt resultat til Comwell.

Ekspansioner i de kommende år
Som et led i selskabets overordnede strategi er der iværksat tiltag for at udbygge Comwells position på det danske hotel- og konferencemarkedet.

Comwells første hotel i København - Comwell Copenhagen Portside - er under opførsel på en attraktiv placering i København. Med 484 værelser og konferencekapacitet op til 600 personer vil hotellet være Comwells største hotel. Hotellet forventes åbnet i 2. halvår 2020.

I Aarhus er der sammen med bygningsejeren gennemført en lokalplansproces med henblik på at udvide det nuværende hotel, med flere værelser, mødelokaler, skybar og en udvidelse af restaurantfaciliteterne. Det udvidede Comwell Aarhus forventes åbnet i 2021.

I Kolding er der i 2018 gennemført en transaktion med dét formål at få samlet hotel og teater i et samlet ejerskab. Der er herefter iværksat en omfattende renovering og opgradering af de 180 dobbeltværelser på Comwell Kolding, samt en udbygning og opgradering af restaurantfaciliteter. Sammen med bygningsejeren vil der blive igangsat en lokalplansproces med henblik på at sikre grundlaget for at udvide det nuværende hotel med +120 værelser, flere mødelokaler og parkeringspladser. 

Comwell investerer i uddannelse
Opskriften på Comwell Hotels succes er uden tvivl medarbejderne og den forskel, de hver dag gør for både gæster og hinanden. Derfor investerede Comwell i 2018 mere end 4,5 mio. kr. i leder- og efteruddannelse af alle fastansatte medarbejdere.

I samarbejde med eksterne samarbejdspartnere har Comwell sammensat et uddannelsesforløb, der tager afsæt i koncernens 50-årige historie og værdier for derigennem at skabe et fælles fundament efterfulgt af et fagspecifikt modul, der blandt andet har fokus på bæredygtighed, service og ikke mindst koncepter, hvor det bærende element er Comwells prisvindende mødekoncept, som netop er en af grundstammerne i Comwells historie.

Pris for bedste service kommer gæster til gode
Comwell er ét af landets foretrukne møde- og konferencehoteller, når man spørger de store virksomheder og organisationer. Igen i år var Comwell nomineret til to af de store branchepriser: ”Bedste madkoncept” og ”Bedste service” i forbindelse med Møde & Event Award 2019, der blev uddelt i forbindelse med Nordic Meetings & Events EXPO. Her vandt Comwell Borupgaard prisen for ”Bedste service”.

”Denne pris og anerkendelse tilfalder vores mange dygtige medarbejdere. Kernen i vores produkt er vores medarbejdere, der hver dag gør en forskel for vores gæster og hinanden. Når vi investerer massivt i vores mange, dygtige medarbejdere, er det for hele tiden at skabe en professionel og personlig tilgang til vores kerneprodukt og service, så det kommer vores gæster til gode,” tilføjer Peter Schelde.

Årets resultat i hovedtal
Comwell a-s driver konference- og spahoteller i Skandinavien – 14 i Danmark og to i Sverige. Under varemærkerne ”Centralværkstedet” og ”Smedien” drives konference- og restaurant- og banketvirksomhed i Aarhus. Med BC Hospitality Group, København, samarbejdes der om driften af Comwell Conference Center Copenhagen, der med 54 mødelokaler er ét af Danmarks største konferencecentre. 

Comwell-koncernen har i alt 2253 værelser og mere end 1000 medarbejdere.

Omsætning 890,9 mio. kr. mod 903,2 mio. kr. i 2017
Resultat før skat +18,0 mio. kr. mod +11,5 mio. kr. i 2017 
Resultat efter skat +11,3 mio. kr. mod +6,7 mio. kr.
Koncernens egenkapital er på 241,7 mio. kr. med en soliditet på 47,5%.

Der afholdes generalforsamling den 8. maj 2019 kl. 14:00 på Comwell Køge Strand.