Comwell Hotels overtager Radisson-hotel i Odense

4. november 2019

Comwell rykker for første gang ind i Danmarks 3. største by, når de fra den 1. januar 2020 overtager driften af Radisson Blu H.C. Andersen Hotel i Odense og af kongresfaciliteterne i musik- og teaterhuset ODEON samt Odense Koncerthus, der er beliggende ved siden af hotellet. Comwell driver i forvejen Comwell Kongebrogaarden og Comwell Middelfart på Fyn.

Fra og med den 1. januar 2020 bliver Comwell Hotels operatør af det nuværende Radisson Blu H.C. Andersen Hotel i Odense. Overtagelsen sker som et led i en overordnet og strategisk beslutning i Comwell-koncernen om ekspansion i de store byer. Comwell Hotels er i fuld gang med at bygge deres første og største hotel i København, der åbner i januar 2021, og har desuden fremlagt udvidelsesplaner for deres hoteller i Aarhus og Kolding.

Koncernchef i Comwell Hotels, Peter Schelde, glæder sig til at bringe Comwell til Odense:
”Med overtagelsen af hotellet får vi ikke alene vores tredje hotel på Fyn. Vi får også møde- og konferencefaciliteter med stor kapacitet og mange muligheder centralt beliggende midt i landet i Danmarks 3. største by. Det ligger helt i tråd med vores strategi om at ekspandere i de store byer. Med os som operatør af hotellet og de gode og nye konferencefaciliteter i ODEON kommer vi til at stå endnu stærkere i markedet med vores velkendte brand, et godt management og et veludviklet mødekoncept. Så jeg ser frem til at bringe Comwell til Odense for første gang i vores 50 år lange historie,” udtaler Peter Schelde.

Radisson Blu H.C. Andersen Hotel Odense ejes af Lillebælt Gruppen A/S. 

Direktør og ejer af Lillebælt Gruppen A/S, Jens Belling, ser frem til samarbejdet med Comwell Hotels: 
”Comwells overtagelse af driften af H.C. Andersen Hotel er det rigtige for os, medarbejderne, gæsterne og Odense. Comwell er en af sværvægterne på det danske møde- og konferencemarked.  Vi er stolte af at træde ind i en organisation, som har vundet og været nomineret til årets bedste hotelkæde i Danmark flere gange. Med Comwell som driftsoperatør sikre vi, at H.C. Andersen Hotel og ODEON forbliver en stor spiller i Odense, som kan tiltrække flere og store konferencer til Odense med deres afprøvede og stærke koncepter,” siger Jens Belling.

Comwell forøger møde- og konferencekapaciteten massivt 
I forbindelse med overdragelsen skifter hotellet navn til Comwell H.C. Andersen Odense. Hotellet, der er beliggende i centrum af byen – tæt på banegården, motorvejen og Odense Lufthavn – har 157 værelser, restaurant og møde- og konferencefaciliteter med plads til op mod 1.200 personer i Carl Nielsen Salen i Odense Koncerthus, der er beliggende i forlængelse af hotellet.

Med i driftsaftalen med Lillebælt Gruppen A/S ligger også, at Comwell Hotels skal varetage driften af ODEONs konferencefaciliteter. ODEON er byens nye musik-, teater- og konferencehus og rummer 24 møde- og konferencelokaler fordelt over 13.500 m2 – hvoraf det største kan rumme op mod 1.740 personer. ODEON havde 250.000 gæster og mere end 300 events i 2018.

I Odense har man store forventninger til Comwell som ny operatør i byen:
”Comwells driftsovertagelse af H.C. Andersen Hotel og ODEON er rigtig godt for Odense. Ikke alene kommer de med mange års erfaring, de kommer også med et velkendt brand, der bidrager til øget vækst i form af omsætning, flere konferencer til byen og arbejdspladser. Det kommer hele byen til gode,” udtaler Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

Ny hoteldirektør fra egne rækker
Det bliver den nuværende hotelchef på Comwell Sorø, Ninna Stæhr-Petersen, der kommer til at stå i spidsen for det nye hotel, Odense Koncerthus og de mange aktiviteter i ODEON, hvorfor hun udnævnes til hoteldirektør samtidig med overdragelsen.

Ninna Stæhr-Petersen er 34 år og et kendt ansigt i både restaurations- og hotelbranchen. I 2014 blev hun ansat som restaurantchef på Comwell Hvide Hus Aalborg, og i 2016 blev hun udnævnt som hotelchef for Himmerland Golf og Spa Resort, inden hun i 2018 tiltrådte stillingen som hotelchef på Comwell Sorø. 

Alle de nuværende medarbejdere på Radisson Blu H.C. Andersen Hotel, Odense Koncerthus og på ODEON fortsætter i deres ansættelsesforhold.