Byggeriet af Comwells største hotel forsinket

5. august 2019

Comwells største og første hotel i København, Comwell Copenhagen Portside, kommer ikke til at stå klar til åbning i august 2020, som først antaget. Tidsplanen for byggeriet er forsinket med seks måneder, hvorfor indvielsen udskydes til januar 2021.

Selvom byggeriet af Comwell Copenhagen Portside skyder i vejret i Nordhavnen i København, har byggeentreprenøren, KPC, sammen med Comwell Hotels besluttet at udskyde indvielsen af hotellet med et halvt år.

Årsagen skyldes, at arbejderne med udgravning og etablering af kælder har taget længere tid end oprindeligt forudsat.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi må udskyde åbningen. Men vi har sammen med entreprenøren, KPC, måtte se i øjnene, at den først planlagte og stramme tidsplan ikke holder,” siger koncernchef Peter Schelde.

Peter Schelde udtrykker forståelse for entreprenørens byggeproces, der i øvrigt forløber planmæssigt. Men tilføjer, at koncernen havde set frem til indvielsen næste sommer.

”Allerede nu er forhåndsinteressen for Comwell Copenhagen Portside stor. Så vi havde naturligvis set frem til at slå dørene op til næste år. Men et byggeri i den størrelsesorden tager tid. Så nu glæder vi os til at byde vores gæster velkommen fra januar 2021.”

Hotel i nyt spirende miljø
Comwell Copenhagen Portside opføres på Trælastholmen i området mellem lystbådehavnen bag Svanemølleanlægget og Copenhagen International School ved Skudehavnen. Kvarteret får vand til tre sider og udsigt til Øresund, og er en hel ny og attraktiv bydel – midt i København.

Hotellet bliver Comwells første hotel i eget regi i København og er tegnet af det prisbelønnede arkitektfirma, Arkitema Architects, der har ladet sig inspirere af havnens historiske pakhuse. Hotellet kommer til at rumme 484 værelser, 18 konference- og møderum, restaurant og bar.

Bag finansieringen af hotellet i Nordhavnen står AP Pension og det finske pensionsselskab, Keva, som har indgået et joint venture-samarbejde. Den samlede investering i det nye hotel lyder på den anden side af en halv milliard kroner.