Opskrift på Comwells populære fuldkornsmorgenbrød

Comwells fuldkornsmorgenbrød

Her er et nemt brød, der er perfekt til morgenmaden. Du kan endda lave dejen klar om aftenen. Læg så dejen i formen, og lad den koldhæve natten over, så du er klar til at bage, når du vågner om morgenen. Brødet er selvfølgelig også dejligt på andre tider af døgnet – for eksempel til suppe eller som supplement til en god salat.

Ingredienser til 1 brød:

140 g. knækkede hvedekerner 

15 g. gær 

3 dl. vand 

1 tsk. salt 

1 tsk. sukker 

1 tsk. hørfrøolie 

½ dl. koldpresset rapsolie 

30 g. solsikkekerner 

30 g. græskarkerner 

140 g. groft rugmel 

250 g. hvid hvedemel (se tip nederst) 

70 g. durumhvedemel

Fremgangsmåde:

Kog de knækkede hvedekerner i rigeligt vand i 4 minutter, og sigt vandet fra. 

Opløs gæren i de 3 dl vand, og tilsæt salt, sukker, hørfrøolie og rapsolie. 

Rør nu solsikkekerner, græskarkerner og de kogte hvedekerner i, og tilsæt herefter rugmel, hvid hvedemel og durumhvedemel. 

Ælt det hele godt sammen, og kom det direkte i en rugbrødsform smurt med lidt rapsolie. Lad dejen koldhæve i formen natten over i køleskabet (du kan også sagtens lade dejen hæve ved stuetemperatur i stedet for, hvis det passer dig bedre – lad den i så fald hæve først 1 time i skålen og derefter 1 time med efterhævning i formen). 

Tag brødet ud af køleskabet, og bag det ved 180º i 50 minutter, til det er gyldent og gennembagt. 


Vores tip: Hvid hvede er en forholdsvis ny hvedesort i handlen herhjemme. Det er fuldkornsmel, hvilket betyder, at både kim og skaldele er bevaret. Derfor har hvid hvede et højt kostfiberindhold og indeholder langt flere vitaminer og mineraler sammenlignet med traditionelt hvedemel. Hvid hvede virker ikke grov som andre fuldkornsmeltyper, så du kan opnå et brød med et højt indhold af kostfibre, uden at det virker groft.