RS13663_9189_585f2352e7bf9a4.jpg

Aktiviteter og seværdigheder nær Comwell Kolding

Aktiviteter på hotellet

Skræddersyet gå- og løberuter
Prioriterer du friheden til at kunne benytte naturen til den daglige motion højt? Så tag med os rundt i hotellets omkringliggende natur. Vi har skræddersyet tre forskellige, digitale løberuter og lagt dem ind i app’en RunGo, der fortæller og viser dig, hvilken rute der skal løbes, hvor langt der er tilbage og hvilke veje eller stier du skal benytte. Nøjagtig som en GPS i en bil.

Den korte distance på 3 km anbefales også til ”walk and talk”, der er et sundt break under et møde eller seminar. RunGo er gratis og kan benyttes til iOS og Android – både på mobil og på Apple Watch.

Pool og sauna
Efter en lang dag er der ikke noget så forfriskende som en dukkert i vores pool efterfulgt af et ophold i vores sauna. Faciliteterne er gratis at benytte for vores gæster.

Diverse brætspil
Brætspil er mere populær end nogensinde, og alle kan være med. Vi har et udvalg af forskellige brætspil, som du er velkommen til at låne. Henvend dig blot i receptionen.

Diverse spil
Har du lyst til at udfordre familien, kollegaer eller venner i sjove spil? Så henvend dig blot i receptionen. Vi har blandt andet kongespil, dart og billard.

Jesper Rais

Seværdigheder og attraktioner nær hotellet

Koldinghus
Koldinghus – Jyllands sidste kongeborg – er meget mere end et museum. Se resterne af ruinen, der fortæller om katastrofebranden i 1808, oplev historien helt tæt på, når der er levende fortællinger i slottes store sale og se de danske konger og dronningers skatte, der vises frem i skiftende særudstillinger. På Koldinghus kan du desuden opleve skiftende særudstillinger, familieaktiviteter i alle skoleferier, koncerter, foredrag, julemarked og et kongeligt udklædningsværksted.

Trapholt
Trapholt er et museum for moderne kunst og design, beliggende i Kolding og indviet i 1988. Museet kaldes også for det "jyske Louisiana", hvilket kan skyldes dets beliggenhed ved Kolding Fjord med en kombination af gammel og ny bygningsarkitektur – eller at det ligeledes har fokus på moderne billedkunst. Museet indeholder også et møbelmuseum med nutidig dansk møbeldesign og samlinger af kunsthåndværk, primært keramik og tekstil. Desuden er museets samling på mere end 500 stole fra det 20. århundrede – hvilket er Danmarks største samling.

Geografisk Have
Geografisk Have er en 14 hektar stor botanisk have med sjældne planter inddelt efter geografisk oprindelse. Du kan besøge Sydamerika og se den store mammutblad eller de mange, næsten 100 år gamle træer, i Nordamerika. Der er mange forskellige Rododendron og mere end 7000 roser.

Dansk Sygeplejehistorisk Museum
Dansk Sygeplejehistorisk Museum ligger smukt ved Kolding Fjord i det gamle tuberkulosesanatorium, og er Danmarks eneste fagmuseum om sygepleje. Udstillingerne viser sygeplejens, patientens og sundhedssystemets historie i Danmark fra middelalderen til i dag.

Universe Oplevelsespark
Oplevelsesparken hvor sjov er en videnskab. I Univers kan stor og små opleve naturvidenskab, teknologi og få styret deres indre iværksætter. Parken er fyldt med et væld af fantastiske oplevelser og attraktioner. På jeres beøg kan i blandt andet prøve at løfte en bil, bygge en vandraket eller gå ind i en virtuel verden.

Legoland
Legoland er en af Danmarks mest kendte og elskede forlystelsespark blandt børnefamilier og børn i alle aldre. Her er masser af action, fart og sjov for hele familien.

Givskud Zoo
Tag en vildt god dag i Givskud Zoo – Zootopia. Gå rundt til dyrene i zoo. Hos lemurer, berberaber og geder går turen endda helt inde i deres anlæg. Kør på safari i egen bil eller i en safaribus og tril tæt på dyrene på savannerne. I dinosaurparken vises fortidens giganter i naturlig størrelse og i fire udstillinger helt aktuel viden. Overalt i parken er der god plads til alle og masser af skøn natur. Særligt til børnene er der masser af sjov på legepladserne og i aktivitetslejrene. I juni 2021 åbnes Danmarks største pingvin-anlæg. Her vil flere pingviner boltre sig på land og i vand. Mad og drikke kan købes, men medbragt mad er også velkommen.

Bridgewalking
Bridgewalking foregår i 60 meters højde og giver udsigt ud over Lillebælt. Du kan tage til Sydney eller til Lillebælt. Begge steder kan du gå oven på en bro. Opleve højden. Suget i maven. Den spektakulære og uhindrede udsigt. Nyde vandet, skibene, udsigten mod land, vinden og vejret. Den svage rysten i broen, når toget kører over broen.

Jesper Rais

Oplevelser i naturen nær hotellet

Nærmeste dukkert
Er du til en forfriskende sommerdukkert er Kolding det rette spot, for her finder du mange strandmuligheder. Vi kan anbefale Binderup strand, kun 20 min. kørsel fra hotellet, hvorfra du kan nyde duften og følelsen af en varm sommerdag ved vandet med udsigten over Kolding fjord.

Nærmeste isbod
Is på en varm sommerdag hører sig til og nogen vil endda mene, at man sagtens kan spise is hver dag i ferien. De skønnest hjemmelavede isvafler og is kan du sætte tænderne i hos det lille vaffelbageri Slotsisen, kun 15 min. gang fra hotellet. Vi skal hilse fra Louise i receptionen og sige, at der ikke bliver sparet på guffen i det lille vaffelbageri.

Nærmeste gågade
Hvis du er til en strøg- og shoppingtur er et besøg på den hyggelige gågade i Kolding et must. Her kan du slentre gennem midtbyen, ose og shoppe mens du har et smukt kig til byens slot Koldinghus. Du finder gågaden blot 10-15 min. gang fra hotellet.

Nærmeste skov
Marienlundskoven er vores nabo, som du finder kun 2 min. gang fra hotellet. Skoven indbyder til en skøn gå-, løbe- eller cykeltur og vi anbefaler at turen går til den smukke sø i midten af skoven, som bøgetræerne spejler sig i på en smuk sommerdag. Tag hinanden under armen og nyd den friske luft og skovens stille dybe ro.

Nærmeste seværdigheder
Der er utallige kulturelle seværdigheder i Kolding og omegn. Blandt de mest kendte er Brødremenighedsbyen Christiansfeld (Danmarks eneste Unesco verdensarv by) og Kunstmuseet Trapholt, der for øvrigt serverer den lækreste kaffe i deres cafe. Et lokalt tip er besøge Koldinghus Slot, 5 min. gang fra hotellet. De øvrige finder du ca. 20 minutters kørsel fra hotellet.

Nærmeste attraktioner i børnehøjde
Er du på ferie med børn kan vi anbefale legepladsen 5 minutters gang fra hotellet. Her kan du dyste i mooncars, klatre, gynge eller nyde en medbragt madpakke, som Ninna i køkkenet kan lave til jer.

Nærmeste picnic sted
Plænen og vores skønne have er oplagt til picnic, en omgang kongespil, der kan lånes i receptionen, eller lån et tæppe og nyd et hvil i græsset, mens sommersolen varmer dig. Alternativt kan du på vores store terrasse slå dig ned med en god bog og en skøn forfriskning.

Nærmeste golfbane
Du er aldrig langt fra en golfbane, når du opholder dig på Comwell Kolding. Prøv fx Kolding Golfklub eller Birkemose Golfcenter.