Aktiviteter og seværdigheder nær Hvide Hus Aalborg

wichmann+bendtsen www.wplusb.dk

Aktiviteter på hotellet

Skræddersyet gå- og løberuter
Prioriterer du friheden til at kunne benytte naturen til den daglige motion højt? Så tag med os rundt i hotellets omkringliggende natur. Vi har skræddersyet tre forskellige, digitale løberuter og lagt dem ind i app’en RunGo, der fortæller og viser dig, hvilken rute der skal løbes, hvor langt der er tilbage og hvilke veje eller stier du skal benytte. Nøjagtig som en GPS i en bil.

Den korte distance på 3 km anbefales også til ”walk and talk”, der er et sundt break under et møde eller seminar. RunGo er gratis og kan benyttes til iOS og Android – både på mobil og på Apple Watch.

Gratis lån af cykler
Den bedste måde at opleve Aalborg på er ved at træde op på pedalen. Ikke alene kan du opleve midtbyen og de mange shoppingmuligheder, du kan også cykle ned til friluftsbadet eller til byens kulturelle tilbud. Du kan låne en gratis cykel ved at henvende dig i receptionen. 

wichmann+bendtsen www.wplusb.dk

Seværdigheder og attraktioner nær hotellet

Utzon Center
Utzon Center er en arkitektonisk perle beliggende på havnefronten i Aalborg. Bygningen er tegnet af den kendte arkitekt Jørn Utzon (og hans søn Kim Utzon), som også stod bag det verdensberømte Operahus i Sydney. Museet udstiller design, arkitektur og kunst, og det er tegnet af Jørn Utzon og sønnen Kim Utzon. Her kan både børn og voksne føle, sanse og røre arkitektur.

KUNSTEN
KUNSTEN er blandt Danmarks største museer for moderne kunst med en stor samling af samtidskunst samt flere årlige særudstillinger. Museet har både dansk og international kunst og særligt fokus på den eksperimenterende kunst, ligesom der på museet afholdes koncerter og arrangementer rettet mod børn og unge.

Aalborg Zoo
I Aalborg Zoo er der aldrig to dage der er ens. Vores grønne oase midt i Aalborg er åben året rundt og byder uanset årstid på dyrebare oplevelser. Dyr har en magisk tiltrækningskraft, og i Aalborg Zoo kan du komme helt tæt på de mere end 100 eksotiske dyrearter.

Aalborg Tårnet
Aalborgtårnet er et 55 meter højt tårn i Aalborg, som blev opført i 1933 i forbindelse med Nordjysk Udstilling. Det er tegnet af arkitekt Carlo Odgård og konstrueret af civilingeniør Svend Rønnow på Aalborg Værft. Tårnet står på en 50 meter høj bakke, og toppen er dermed 105 meter over Limfjorden. Man kan fra april til september komme op i tårnet og opleve udsigten over det meste af byen, samt over Limfjorden til Nørresundby. I toppen af tårnet findes en restaurant med plads til 50 personer.

Faarup Sommerland
Fårup Sommerland er en forlystelsespark beliggende midt i skoven i Fårup mellem Blokhus og Løkken i Nordjylland. Forlystelsesparken er flere gange blevet kåret som en af verdens bedste forlystelsesparker og byder på sjove forlystelser for store og små, spisesteder og picnic-områder, hvor du også kan grille din mad.

Musikkens Hus
Musikkens Hus er et musikhus i Aalborg, der omfatter bl.a. koncertsal og øvelokaler for Aalborg Symfoniorkester og Det Jyske Musikkonservatorium foruden undervisningslokaler for sidstnævnte og Aalborg Universitets uddannelser i musikvidenskab og musikterapi. Musikkens Hus er placeret på Musikkens Plads ved Limfjorden på et gammelt havneområde ved Nordkraft.

Lindholm Høje Museet
Gravpladsen på Lindholm Høje er et af Danmarks smukkeste fortidsminder fra yngre jernalder og vikingetid. Den var i brug i perioden fra omkring år 400 efter Kr. til cirka år 1000, og de mange stensætninger på højen markerer næsten 700 brandgrave. På Lindholm Høje Museet kan du opleve to store udstillinger – én om vikingernes liv på Lindholm Høje og en anden om oldtiden i Limfjordslandet. Museet har desuden en velassorteret museumsbutik, der blandt andet sælger kopier af originale vikingesmykker fundet på Lindholm Høje samt uldvarer, bøger og mjød.

Nordsøen Oceanarium
Nordsøen Oceanarium i Hirtshals er en af Danmarks store turistattraktioner og Nordeuropas største akvarium. Kom med under overfladen og træd ind i en verden fuld af lærerige og spændende oplevelser. Mød vores forunderlige klumpfisk, se de legesyge sæler og udforsk stimevis af havdyr, ude og inde.   

RS14768_11335-6b68675ecb646f7-autorotated.jpg

Oplevelser i naturen nær hotellet

Nærmeste strand
Nyd en forfriskende dukkert i Vestre Fjordpark, et friluftsbad, tæt på Aalborgs pulserende byliv og kun 15 min. gang fra hotellet. Her finder du et skønt rekreativt åndehul med badepark og et hav af aktivitetsmuligheder som beachvolley, parkour, frisbee, løbe- og gåruter og meget andet. Er du mere til sand mellem tæerne, kan vi anbefale Blokhus strand – ca. 40 min. kørsel fra hotellet – én af Nordeuropas allerbedste badestrande - med det fineste hvide sand og de karakteristiske høje klitter. Det er ren dansk sommer nostalgi. 

Nærmeste isbod
 
Er der noget bedre end is på en varm sommerdag? Og den bedste is finder du midt på Boulevarden kun 15 min. gang fra hotellet på Pico Bello Geleteria. Her kan du nyde hjemmelavet Italiensk is og vælge mellem alverdens toppings eller designe din egen ispind. Vi kan også anbefale Guf og Kugler i Slotsgade, 15 min. gang fra hotellet, helt sikkert et besøg værd. Her kan du sætte tænderne i is fra håndplukkede danske is producenter – selvfølgelig med masser af guf. 

Nærmeste strøg
Du finder masser af muligheder for at gå på opdagelse i spændende specialbutikker og varehuse i Aalborg midtby, som blandt andet kan byde indenfor hos stormagasiner som Salling og Magasin. Er du til en strøgtur, kan vi anbefale en tur ned af Gravensgade, en hyggelig lille gågade, der er spækket af specialbutikker med fokus på kvalitet og flot design. Gravensgade finder du 10 min. gang fra hotellet.

Nærmeste grønne område

Lige udenfor døren finder du Kildeparken, en af Aalborgs ældste parker. Her kan du nyde en gå- eller løbetur, mens udsigten til klassiske værker af kendte billedhuggere og et fint springvand kan opleves. Er du til en naturoplevelse med højere til loftet, kan vi anbefale at du går på opdagelse i Mølleparken, ca. 10 min. gang fra hotellet. Mølleparken er et stort parkanlæg, hvor du, fra de afmærkede vandrestier, kan nyde en flot udsigt over Aalborg, Egholm, Limfjorden og Gjøl. 


Nærmeste seværdigheder

Aalborg og omegn tilbyder en bred vifte af kulturelle seværdigheder. Blandt de mest kendte er Aalborg Zoo, Kunsten, de syngende træer, Utzon centeret, Budolfi Domkirke og ikke mindst Aalborgtårnet, men området tilbyder mange andre oplevelsesværdige attraktioner. Vi anbefaler, at du besøger Hjelmerstald og kvarteret omkring den velbevaret gade fra det gamle Aalborg, der emmer af nostalgi og hygge.

Nærmeste picnic sted

Vores skønne nabo Kildeparken er oplagt til en picnic og vi kan kun anbefale dig en afslappende stund blandt parkens mange og gamle træer. Lån et tæppe og læg dig i græsset, slap af og nyd lyden og duften af sommer. Du kan også nyde parken fra vores store terrasse, der har udsigt til parken.

Nærmeste golfbane
Aalborg Golf Klub blev stiftet i 1908 og er dermed landets næstældste golfklub. Banen er beliggende i smukt, let kuperet terræn tæt ved Limfjorden. Klubben har været vært for flere mesterskaber.