Small talk

De bedste smalltalk emner

Sådan finder du noget at tale om­

Vi kender alle den pinlige stilhed, der kan opstå, når samtalen er ved at gå i stå. Heldigvis er der hjælp at hente! Smalltalk behøver ikke være hverken kedeligt eller besværligt – det handler blot om at have de rette emner klar i baghånden. I denne artikel giver vi dig en række gode smalltalk emner, så du altid har noget at tale om, uanset om du står ved kaffemaskinen eller til årets julefrokost.

Universelle smalltalk emner, der altid fungerer!­

Der er nogle emner, der bare altid duer, uanset hvem du taler med. De er sikre, neutrale og engagerende – og de sætter sjældent nogen on the spot. Her er nogle universelle emner, som du kan trække frem, når du vil skabe en behagelig samtale:

  • Vejret: Det lyder måske banalt, men vejret er en klassiker af en grund. Det er noget, vi alle oplever, og det kræver ikke meget at tale om, hvor dejligt det er med lidt sol, eller hvordan regnen aldrig rigtig stopper. Perfekt til at bryde isen.

  • Rejser: Har du en drømmedestination, eller lige været på ferie? Rejser er altid et hit, fordi det vækker drømme og minder. Spørg ind til yndlingsrejsemål eller fremtidige ferieplaner – det er en sikker måde at få folk til at tale med glød.

  • Mad og drikke: Fra yndlingskaffe til den nyeste restaurant i byen – mad samler os, og der er altid noget nyt at diskutere. Har du prøvet den nye street food biks, der lige er åbnet? Eller måske har du en opskrift, du bare må dele?

BTB_Fotos2020

Smalltalk emner til professionelle sammenhænge­

Når du er på arbejde, kan smalltalk være en genial måde at komme tættere på kollegaer og samarbejdspartnere. Men hvad taler man om, efter mødet, når man gerne vil holde det professionelt, men ikke kedeligt? Her er nogle forslag:

  • Arbejdsprojekter og aktuelle opgaver: Det kan være helt ufarligt at spørge ind til, hvad folk arbejder på lige nu. Det viser interesse, og du kan få indsigt i, hvad der rører sig i afdelingen.

  • Branchenyheder: Er der noget nyt inden for jeres felt, eller har der været en stor nyhed, der påvirker branchen? Det viser, at du er engageret og opdateret.

  • Konferencer og kurser: Har I været til samme konference, eller skal I snart på kursus? Det er en oplagt måde at tale om fælles interesser og udveksle erfaringer.

Smalltalk emner til sociale arrangementer­

Til sociale sammenkomster som fester, middage eller hyggelige aftener er smalltalk ofte nøglen til at lære nye mennesker at kende. Her er nogle afslappede og sjove emner, der kan få samtalen til at flyde:

  • Film, serier og bøger: Har du set noget godt på Netflix for nylig, eller er der en bog, du bare ikke kan lægge fra dig? Popkultur er altid en vinder, og det giver masser af muligheder for at dele anbefalinger.

  • Hobbyer og fritidsinteresser: Måske spiller du guitar, løber maraton, eller samler på sjældne frimærker – hvad end din hobby er, så er det noget, der siger noget om dig som person. Spørg ind til andres interesser, og du er garanteret en engageret samtale.

  • Planer og mål: Spørg ind til, hvad folk ser frem til – det kan være alt fra sommerferien til næste store projekt. Det er en let måde at komme i gang og giver mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

BTB_Shoot_2021

Emner man bør undgå i smalltalk

Nogle emner kan hurtigt gøre smalltalk til en lidt tung omgang. 

  • Politik og religion? De er nok bedst at gemme til middagsbordet med folk, du kender godt.

  • Penge og privatøkonomi? Lønsedler og investeringer er nok ikke det mest oplagte samtalestof i frokostpausen, da det for nogen er et privat anliggende.

  • Lægebesøg? Og lad os bare sige, at personlige sundhedsdetaljer og levende beskrivelser fra det seneste lægebesøg sjældent er den bedste vej til god stemning. Hold samtalen let og venlig – det er trods alt smalltalk.

Smalltalk kan være din bedste ven, når du vil bryde isen og lære nye mennesker at kende. Næste gang du står i en smalltalk situation, kan du trygt trække på din nye emnebank og nyde samtalen!

Og kombinere du et passende emne med vores tips og tricks til small talk, er du garanteret at kunne hyggesnakke med succes!

Tips og tricks til succesfuld smalltalk

Smalltalk er en del af hverdagen både i sociale sammenhænge og på arbejdspladsen. Det er en måde at bryde isen, skabe forbindelse og gøre interaktioner mere behagelige. Læs vores guide og lær at mestre smalltalk!
wichmann+bendtsen www.wplusb.dk

Hvordan skaber man en god mødekultur?­

Velkommen til vores guide om, hvordan du kan skabe en god mødekultur. Møder spiller en central rolle i mange organisationer, men kan også være en kilde til frustration, hvis ikke de håndteres korrekt. I denne artikel gennemgår vi, hvad mødekultur indebærer, og hvordan du kan arbejde målrettet for at forbedre den i din organisation.
BTB_Fotos2020

Hvad er god mødeledelse?

Velkommen til vores guide om mødeledelse. Effektive møder kan være en game-changer for både virksomheder og teams, men det kræver en god mødeleder! Mødeledelse handler om at skabe strukturerede og målrettede møder, der giver resultater og engagement. Læs med og lær hvordan!