Hold en julefest, der får alle med

Comwell Borupgaard

Jesper Rais

Fem tips til dig, der står for årets julefest

Hvor skal vi være i år? Og hvad skal der ske? Måske er spørgsmål som disse begyndt at florere på kontoret og i kantinen. For ja, julen nærmer sig, og er det dig, der har opgaven med at arrangere årets julefest, er det her, du skal læse med.

Vi har nemlig samlet fem gode tips til en succesfuld fest. Og her har vi blandt andet spurgt et par af de eksperter, der hver dag arbejder med at arrangere store events på vores hoteller i hele Danmark.

 

1. Find det rigtige sted

Først og fremmest skal du vide, hvor mange der deltager i festen. Er det hele koncernen, der skal med, er det afdelingen eller teamet? Der skal naturligvis være plads til, at alle kan være i lokalet.

Derudover er det også vigtigt at kende dit budget. Hvad er der pr. person eller i alt? Når økonomi og deltagerantal er på plads, har du en god ramme for at finde det rigtige sted til jeres julefest.

Hos Comwell har vi festlokaler med plads til op mod 1700 deltagere. Og med mange lokationer i hele landet er der flere muligheder, også for jer, der ønsker at forlænge festen med en overnatning. Se mere om hvert hotel og de mange forskellige festpakker, vi tilbyder hvert sted.

Julefest hos Comwell

2. First impressions last

Yes, nu er lokationen fundet, og festen er allerede ved at tage form. Drømmer du om, at årets julefest også er en del af frokostsnakken i lang tid efter, er det værd at overveje, hvad der skal møde deltagerne ved første blik. Hvordan skal lokalet se ud? Er der et tema, noget nyt eller er det klassisk julefest? Hvilke farver er i spil, og hvad med pynt?

”Førstehåndsindtrykket af lokalet rigtig vigtig. Flot dækkede borde, dekorationer og store indbydende julebuffeter. Lokalet og den måde, det tager sig ud på, er både det første og sidste gæsterne ser. Og derfor dét, de husker,” fortæller Jonathan Bechmann, Meetingdesigner på Comwell Holte.

Centralværkstedet Smedien Aarhus

3. Sørg for et godt program

Når gæsterne er ankommet og har dannet sig et indtryk af stedet, er det tid til det næste punkt på programmet. For ja, et program for festen er alfa-omega, for at gæsterne føler sig godt tilpas. På den måde sikrer du nemlig, at der både er tid til fællesskab i form af aktiviteter og underholdning, OG tid til at man på egen hånd kan finde sammen og snakke, gå lidt ud eller tage en kort pause fra den store forsamling.

Hos Comwell har vores personlige MeetingDesignere og selskabskoordinatorer fuldstændig styr på, hvordan man skruer et godt program sammen. Og holder du festen hos os, får du altid en personlig rådgiver tilknyttet, som hjælper dig med arrangementet fra start til slut.

Se program for julefest hos os

Værd at overveje:  

  • Hvornår skal middagen serveres?

  • Hvornår er der plads til indslag, konkurrencer og underholdning?

  • Er der behov for mange pauser?

  • Hvornår skal musikken begynde, så alle kan samles på dansegulvet?

  • Hvad med natmad og afslutning?

4. Mad og drikke er noget for alle

Fester er uløseligt forbundet med mad og drikke - men i et uendeligt antal variationer. Nogle vælger snacks og små anretninger, sharing food eller buffet, og andre ønsker en 3-retters middag med avec og fri bar. I Comwell er vores kokke og køkkenpersonale altid klar til at give god sparring og dele erfaringer med at servicere rigtig store fester, temafester og gæster med særlige kosthensyn.

Også når det gælder drikkevarer er der flere valg at træffe. Hvad skal der serveres til velkomst, så der er noget for alle? Skal der være vin, øl og sodavand til maden, eller er det en fest med fri bar? Og husk at en del sikkert ikke drikker alkohol, så hvad vil de mon gerne drikke?

5. Glem ikke underholdning og musik

Underholdning er (endnu) en vigtig ingrediens i en succesfuld julefest. Underholdningen er nemlig et samlingspunkt og et samtaleemne både under og efter julefrokosten. Derfor er det vigtigt at gøre sig tanker om, hvad dine gæster vil synes er sjovt og inkluderende.

”Underholdning, som inddrager gæsterne, er meget ofte med at skabe en uforglemmelig fest. Det giver gæsterne noget at tale om, både under og efter festen”, fortæller Jonathan Bechmann, Meetingdesigner på Comwell Holte.

Tænk over:

  • Hvordan kan du inddrage gæsterne i underholdningen?

  • Kan alle være med?

  • Skal der være ekstern underholdning?
    F.eks. en stand-up komiker, tryllerkunstner, hypnotisør eller andre.

  • Hvad med en quiz?
    F.eks. musikquiz, quiz med fun facts om jer eller julequiz

Og så til musikken! Efter middag, grin og gode snakke er det tid til at samle gæsterne på dansegulvet. Og her er det ekstra vigtigt, at du har gjort dit forarbejde og kender rammen og budgettet for din fest.

Anna Reinert Kehlskov er MeetingDesigner Comwell Copenhagen Portside, og her er hun vant til at arrangere store fester, hvor musikken ofte er i fokus. Hun fortæller: ” Jeg råder altid folk til at overveje fra start, hvem der skal stå for musikken. Der skal nemlig være plads i lokalet, så bands, DJ’s eller jukeboks kan være der. Og selvom man vælger at spille musik fra sin egen playliste, er højtalere og dansegulv også vigtigt at få placeret fra start”.  

 

Hør mere om jeres julefest

Det var fem af de vigtigste tips til en god julefest for både små og store virksomheder. Vil du høre mere om mulighederne for at feste hos os, er vi altid klar til en snak om dine ønsker. Se oversigten over vores hoteller og kontakt vores selskabskoordinatorer eller MeetingDesignere.

Kontakt os
Comwell Bygholm Park møde mødelokale konference

Jesper Rais

Oplev herregårdsidyllen til dit næste møde eller event

Forestil dig at træde ind i en verden, hvor historisk charme møder moderne komfort – det er præcis, hvad du kan forvente, når du vælger Comwell Borupgaard og Comwell Bygholm Park til din næste forretningsbegivenhed. De to herregårdshoteller tilbyder en unik atmosfære, der er ideel til både små og store møder, konferencer og firmafester.

Hold konferencen som en festival

Leder du efter et alternativ til de traditionelle konferencer og møder, som du ellers arrangerer i løbet ad året? Så kunne du overveje at gøre noget helt andet, end I plejer. F.eks. afholde en festival, hvor både kunder og kollegaer får en masse fælles oplevelser gennem musik, mad og faglige indslag. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre hos Comwell.
Centralværkstedet Smedien Aarhus

Events med stemningsfuldt særpræg

Beliggende centralt i Aarhus i smukke gamle bygninger fra 1862 finder du Centralværkstedet og Smedien. De nuværende eventlokaler er tidligere værkstedsbygninger for landets DSB-tog, men skaber nu en urban og stemningsfuld ramme om dit næste arrangement.