ARoS Kunstmuseum i Aarhus

OBS: Roar Paaske og VisitAarhus skal krediteres

Populært kunstmuseum

ARoS Kunstmuseum i Aarhus er en af Danmarks mest besøgte og populære kunstmuseer. Med sin imponerende kunstsamling tiltrækker museet årligt tusindvis af besøgende fra både ind- og udland. ARoS er særligt kendt for sin ikoniske regnbuepanorama, ’Your rainbow panorama’, skabt af den islandske kunstner Olafur Eliasson, som giver en spektakulær udsigt over Aarhus by.

ARoS Kunstmuseum er populært af flere grunde. For det første er museets arkitektur i sig selv en attraktion. Den moderne bygning er designet af Schmidt Hammer Lassen Architects og er kendetegnet ved sin kubiske form og den karakteristiske spiralrampe, der forbinder etagerne. For det andet byder ARoS på en omfattende kunstsamling, der spænder fra klassisk guldalderkunst til moderne samtidskunst. Og sidst men ikke mindst er et besøg i regnbuen en unik oplevelse, hvor man rundt i en cirkulær gangbro og ser Aarhus gennem glas i alle regnbuens farver – kræs for enhver instagrammer og en magisk oplevelse for mange besøgende.

Hvad kan man opleve?

Uanset hvornår på året man besøger ARoS, byder kunstmuseet altid på en lang række udstillinger og installationer. Museets faste samling omfatter værker af både danske og internationale kunstnere, der dækker en periode på over 300 år. Udover de faste udstillinger har ARoS også skiftende særudstillinger, som ofte indeholder værker af nogle af verdens mest anerkendte samtidskunstnere.  

Museet er derfor relevant for alle kunstinteresserede, uanset alder og baggrund. Men det er også et ideelt sted for familier, da der er mange aktiviteter og udstillinger, der appellerer til både børn og voksne. Og så er det naturligvis et attraktivt mål for turister, der ønsker at opleve en af Aarhus' mest ikoniske kulturelle attraktioner.

Vil du besøge ARoS?

Har du tid og lyst til nye indtryk, er ARoS er et oplagt udflugtsmål, når du bor på Comwell Aarhus. Fra hotellet midt i byen er der blot en kort gåtur på cirka 10 minutter til ARoS. Du kan krydse Strøget og Banegårdspladsen på din vej og har du brug for hjælp til ruten, er du altid velkommen til at spørge i receptionen.

Praktisk information

ARoS Kunstmuseum har åbent hele året rundt, men det er altid en god idé at tjekke museets hjemmeside for eventuelle ændringer i åbningstiderne. Museet er normalt åbent fra kl. 10.00 til 17.00 på hverdage, og fra kl. 10.00 til 21.00 på onsdage. Det er lukket på nogle helligdage, så som juleaften og nytårsaften. Entrépriserne varierer, og der er ofte rabat for studerende, pensionister og grupper. Museet tilbyder også guidede ture og workshops, som kan tilføje ekstra værdi til besøget.

Læs mere om ARoS
OBS: Robin Skjoldborg og VisitAarhus skal krediteres

Den Gamle By i Aarhus

Tag på tur tilbage i tiden og se, mærk og smag hvordan dine forældre og bedsteforældre levede. Den Gamle By i Aarhus er en enestående attraktion, der tilbyder en fascinerende rejse gennem Danmarks historie.