Den Gamle By i Aarhus

OBS: Robin Skjoldborg og VisitAarhus skal krediteres

Fortidens charme på tæt hold

Tag på tur tilbage i tiden og se, mærk og smag hvordan dine forældre og bedsteforældre levede. Den Gamle By i Aarhus er en enestående attraktion, der tilbyder en fascinerende rejse gennem Danmarks historie.

Der er mange grunde til, at Den Gamle By er en af landets mest populære turistattraktioner. For det første tilbyder museet en unik mulighed for at træde direkte ind i historien. Her er over 75 historiske bygninger fra hele Danmark, omhyggeligt genopbygget og arrangeret som en by fra forskellige tidsperioder. Dette giver en autentisk oplevelse af livet i Danmark fra 1700-tallet og helt op til 2014. Derudover kan man opleve en levende formidling med skuespillere, klædt i tidssvarende kostumer, interagere med gæsterne og give et levende indblik i hverdagen i de forskellige tidsperioder.

Hvad kan man opleve?

I Den Gamle By kan man udforske de historiske huse, butikker, værksteder og haver, som alle er indrettet med møbler, redskaber og dekorationer, der er typiske for den tid, de repræsenterer. Man kan også besøge museets udstillinger, der dækker forskellige aspekter af livet, som for eksempel mode, legetøj, musik og teknologi. Derudover er der særlige arrangementer og events året rundt. Blandt andet er det årlige julemarked et stort tilløbsstykke, når hele byen bliver pyntet op og fyldt med julestemning.

Underholdning for børn og voksne

Både børn og voksne kan finde læring og underholdning i Den Gamle By. Historieentusiaster vil nyde den detaljerede og autentiske rekonstruktion af fortiden, mens familier vil glæde sig over de mange aktiviteter og interaktive oplevelser, der er designet til både børn og voksne.

Vil du besøge Den Gamle By?

Bor du på Comwell Aarhus, er Den Gamle By cirka 20 minutters gang herfra. Du kan naturligvis også køre eller leje cykler – og på vejen passere ARoS Kunstmuseum, hvis du har tid til mere. Hvis du ønsker at leje cykler, kan du henvende dig i receptionen på Comwell Aarhus.

Praktisk information

Den Gamle By har åbent året rundt, men åbningstiderne varierer afhængigt af sæsonen. Det er derfor en god idé at tjekke museets hjemmeside for at se de opdaterede åbningstider og lukkedage.
Generelt er museet åbent fra kl. 10.00 til 17.00, med udvidede åbningstider i sommermånederne og omkring jul. Entrépriserne varierer, men der er ofte rabat for børn, studerende, pensionister og grupper. Museet tilbyder også guidede ture og specielle familieaktiviteter, som kan gøre besøget endnu mere spændende og lærerigt.

Læs mere om den Gamle By
OBS: Roar Paaske og VisitAarhus skal krediteres

ARoS Kunstmuseum i Aarhus

ARoS Kunstmuseum i Aarhus er en af Danmarks mest besøgte og populære kunstmuseer. Med sin imponerende kunstsamling tiltrækker museet årligt tusindvis af besøgende fra både ind- og udland. ARoS er særligt kendt for sin ikoniske regnbuepanorama, ’Your rainbow panorama’, skabt af den islandske kunstner Olafur Eliasson, som giver en spektakulær udsigt over Aarhus by.