Sustainable Brand Index Award

Comwell hædres med europæisk bæredygtighedspris for 4. år i træk

SBI_rasmus_rasmussen.jpg

Flere initiativer bærer frugt

I dag uddeles Sustainable Brand Index Award og ifølge danske forbrugere, er Comwell den mest bæredygtige hotelkæde herhjemme.

Comwells ambitiøse arbejde med den grønne omstilling hædres nu for 4. år i træk med prisen Sustainable Brand Index Award™, der er Europas største uafhængige brandundersøgelse med fokus på bæredygtighed.

Det er det hollandske analysebureau, SB Insight, der på 10. år har lavet en omfattende analyse af, hvordan bæredygtighed påvirker branding, kommunikation og forretningsudvikling. Med hjælp fra 69.850 forbrugere i 8 europæiske lande måler og analyserer undersøgelsen over 1508 brands i 35 brancher. I Danmark har 9.500 forbrugere vurderet 233 brands inden for 23 brancher.

Sustainable Brand Index måler opfattelsen af den enkelte virksomheds bæredygtighedsindsats, og er i høj grad baseret på forbrugernes kendskab og viden. Sammenfattende måler undersøgelsen, hvor meget eller hvor lidt forbrugerne ved om den enkelte virksomheds bæredygtighedsansvar, samt hvordan de værdsætter det.

”På trods af to hårde år med nedlukninger og mange restriktioner, så glæder det mig, at danske forbrugere oplever, at vi fortsat er Danmarks mest bæredygtige hotelkæde, og at vores arbejde med den grønne omstilling betyder noget. Vi mærker tydeligt, at vores gæster er blevet langt mere bevidste om grønne valg, også når det gælder møder og overnatninger. I dag arbejder vi aktivt med FN´s verdensmål og UN Global Compact, og ambitionerne for det arbejde er stadig de samme, som da vi begyndte vores grønne omstilling i 2015,” siger Comwells HR og Sustainability direktør, Mai-Britt Jensen.

Sidste år gennemførte Comwell bæredygtighedsuddannelse af samtlige medarbejdere og intensiverede samtidig kampen mod madspild, hvilket blandt andet resulterede i udgivelsen af kogebogen ’Mad-Ild’, der indeholder en lang række opskrifter, der tager udgangspunkt i bedre råvareudnyttelse. Og i sommeren 2021 tilsluttede Comwell sig ligeledes UN Global Compact.

I flot selskab
Comwell kommer igen i år i flot selskab med nogle af de største brands i forbindelse med prisuddelingen. Hvor blandt andre Lego, Siemens, Tesla, IKEA og SAS er vindere i deres respektive kategori. Samlet set kommer Comwell i år ind på en 39. plads ud af de 233 brands, der er medtaget i analysen, og årets Top-5 udgøres i år af Rema1000, Lego, Thise Mejeri, Coop og Aarstiderne.

Grundlaget for rangordningen i Sustainable Brand Index™ er forankret i FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. Evalueringen sker på et overordnet niveau med verdensmålene som grundlag. Undersøgelsen ser også på forbrugernes opfattelse af, hvad bæredygtighed er og betyder for dem, samt deres forventninger og krav til virksomhedernes arbejde med bæredygtighed. Desuden er undersøgelsen baseret på specifikke spørgsmål og fokusområder, der er relevante for den enkelte branche.

Ambitiøse initiativer i 2022
For at fastholde den positive udvikling i realiseringen af et grønnere miljøaftryk fortsætter Comwell i 2022 sit arbejdet med madspild, reduktion af energiforbrug samt bæredygtig indretning og renovering. Alle hotelkædens køkkener har genoptaget arbejdet med madspildsmålinger, der bl.a. skal bruges i arbejdet med at fastsætte måltal for arbejdet med madspild og til at benchmarke med andre hotelkæder. Desuden arbejdes der med affaldssortering og genanvendelse i alle led af driften. Til at understøtte arbejdet med bæredygtighed fortsætter Comwell med at uddanne sine medarbejdere. Man er bl.a. ved at udvikle en ny Food Coordinator-uddannelse for medarbejderne i køkkenet i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere med opstart dette forår.

Jesper Rais

Årsresultat: Comwell Hotels satte omsætningsrekord i 2023

Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har i dag offentliggjort ESG-rapportering og årsresultat for 2023. Med en omsætning på 1.290,6 mio. kr. kan kæden skrive det ind i historien som den højeste nogensinde. Som del af årsrapporten udgiver Comwell også rapport på 2023’s ESG-mål og -aktiviteter, som afspejler et stort fokus på rejsen mod en mere bæredygtig hoteldrift på tværs af alle hoteller.
Jesper Rais

Comwell Kellers Park kåret som ’Årets Spa’ ved Danish Beauty Award 2024

Til den årlige prisuddeling Danish Beauty Awards fredag aften i Tivoli Congress Center blev Comwell Kellers Park hyldet som vinderen af kategorien 'Årets Spa'. Det prestigefyldte awardshow anerkender og hylder traditionen tro de bedste inden for den danske skønheds- og kosmetikbranche.
SMILcamp_Kolding_uge_26_SML_34951_Foto_Janne_Haslund (1).JPG

Comwell og SMILfonden skaber unikke oplevelser for alvorligt syge børn

Siden 2017 har Comwell samarbejdet med SMILfonden for at give familier med alvorligt og kronisk syge børn og unge et lille pusterum fra en ellers presset hverdag. Comwell og SMILfonden forsøger sammen at skabe rammerne for, at udsatte familier får en vigtig pause fra sygdom med forkælelse og fællesskab med ligesindede. Mange af disse familier har aldrig haft mulighed for at tage på ferie, fordi besøg på hospitalet og sygdom fylder i deres hverdag.