Insights

Comwell Insight inspirationsartikel: Fremtidens møder

wichmann+bendtsen www.wplusb.dk

Fem ting ændrer fremtidens møder og konferencer

Comwell har kigget i krystalkuglen og giver her et bud på fem ting, der vil påvirke vores måde at holde møder og afvikle konferencer på i fremtiden.

1. BÆREDYGTIGHED KOMMER I HØJSÆDET
Bæredygtighed fylder mere og mere. Det handler om at komme på forkant socialt, økonomisk og miljømæssigt – også i møde- eller konferencesituationen.

Social bæredygtighed er de sociale omkostninger. Det positive udbytte af sociale omkostninger og italesættelsen af fordelene ved at udvide netværk og lære nye mennesker at kende bliver en større del af dét at holde et møde eller en konference. 

Økonomisk bæredygtighed – er mødet eller konferencen pengene værd? I fremtiden kommer der endnu mere fokus på værdiskabelsen. Udgifterne til mødet eller konferencen skal retfærdiggøres. Resultaterne vil i højere grad end i dag blive synliggjort og dokumenteret. 

Miljøet skal forsvares. Møder og konferencer har omkostninger. Mange rejser langt for at deltage, der er måske madspild ved buffeten, gang i printeren og bunker af papir i papirkurven. Omtanke for CO2-udledning og fokus på genbrug tager til.

2. TEKNOLOGIEN GIVER HELT NYE MULIGHEDER
Virtuelle møder vil forandre, hvordan fremtidens møder vil komme til at se ud. Møder kan streames online, så alle kan være med.

Via apps på mobiltelefonen kan deltagerne aktiveres og nye former for interaktivitet skabes. Mødedeltagerne får indflydelse med afstemninger, indhentning af kommentarer og forslag. Fremtidens mødelokaler har store touch screens, der kan tegnes og skrives på. De moderne skærme er ikke lysfølsomme, og med et touch får man en kopi af skærmen med hjem. 

Matchmaking på møder og konferencer vil give mulighed for at udbygge deltagernes personlige netværk. Kunstig intelligens vil kunne matche deltagerne på baggrund af jobs, interesser og historik. 

Mødereferater og beslutningsprotokoller kan udarbejdes automatisk baseret på optagelser af mødet. Programmer vil kunne måle tidsforbruget på mødernes forskellige dele, som så kan optimeres.

3. CO-WORKING TAGER TIL
Efterspørgslen på åbne arbejdsområder, som kan benyttes til kortvarig arbejde eller uformelle møder, er i eksplosiv vækst. Dette ses ofte i kontekster, hvor flere af de samarbejdende parter er selvstændige, og i mange tilfælde deler interesse- og fagområder i deres daglige arbejde. Dette går under betegnelsen Co-Work. De skaber muligheden for, ikke at sidde isoleret, men at gå til og fra arbejdsfællesskabet, udveksle ideer, blive motiveret af andre, og ultimativt at finde nye samarbejdspartnere.

4. MENINGSFULDE FORBINDELSER 
Møder og konferencer vil handle mindre om informationsudveksling og mere om meningsfulde menneskelige forbindelser, fordi teknologien giver mulighed for, at vi kan udveksle information uden at mødes. Der vil være mindre envejsinformation fra scenen eller taleren og mere interaktivitet mellem deltagerne. Kompetente procesfacilitatorer vil samtidig hjælpe med at skabe meningsfulde forbindelser.

5. MØDER MED NYE FORMÅL 
Da vi svømmer i information online, og vi fremover også kan mødes virtuelt, skal der være en god grund til at mødes fysisk. Formålet med fysiske møder ændrer derfor karakter og vil handle om at skabe mening og se nye perspektiver. Der kommer fokus på styrkelse af virksomhedskulturen, networking, relations- og idéudvikling, korte ad hoc-samarbejder eller højeffektive produktionsmøder for personer, der ikke arbejder sammen til daglig eller arbejder uden fast arbejdsplads.

btb film, Mona Wieben, 15. etage, panorama floor

Sådan skaber Mona unikke mødeoplevelser

Mona Wieben har efter 15 år i Comwell Hotels en bred vifte af erfaring, som hun til dagligt bruger i sit arbejde som MeetingDesigner chef på Comwell Hvide Hus Aalborg og Comwell Rebild bakker. Udover at tage imod udfordringer med en stor ja-hat solidt plantet på hovedet, er Mona en chef, der inspirerer og opfordrer til at tænke ud af boksen.
wichmann+bendtsen www.wplusb.dk

Comwells Co-Work skaber liv og summen

Hos Comwell giver Co-Work forretningsfolk på farten et sted at lande med laptoppen til møder eller workaways. Det er en stor succes, som samtidig skaber liv og stemning på hotellet.
Comwell Bygholm Park

Kom indenfor hos Comwell Bygholm Park

Nu kan du holde møder og konferencer i færdigrenoverede Comwell Bygholm Park i Horsens. Den gamle herregård, som Comwell overtog i starten af 2023, er blevet istandsat fra kælder til kvist, og modtager nu talrige lokale og tilrejsende gæster.