Aktiviteter og seværdigheder nær Comwell Roskilde

wichmann+bendtsen www.wplusb.dk

Aktiviteter på hotellet

Skræddersyet gå- og løberuter
Prioriterer du friheden til at kunne benytte naturen til den daglige motion højt? Så tag med os rundt i hotellets omkringliggende natur. Vi har skræddersyet tre forskellige, digitale løberuter og lagt dem ind i app’en RunGo, der fortæller og viser dig, hvilken rute der skal løbes, hvor langt der er tilbage og hvilke veje eller stier du skal benytte. Nøjagtig som en GPS i en bil.

Den korte distance på 3 km anbefales også til ”walk and talk”, der er et sundt break under et møde eller seminar. RunGo er gratis og kan benyttes til iOS og Android – både på mobil og på Apple Watch.


Cykeludlejning
Tag ud i det fri og oplev den smukke natur i og omkring Comwell Roskilde eller cykel ind til Roskilde by og snup en is. Du kan leje cykler på dagsbasis for 125 kr. pr. cykel eller 50 kr. pr. time. Henvend dig blot i receptionen.


Diverse spil
Har du lyst til at udfordrer familien, kollegaer eller venner i sjove spil? Så henvend dig blot i receptionen. Vi har dart, bordfodbold, billard og air hockey.


Diverse udendørsspil
Har du lyst til at udfordrer familien, kollegaer eller venner i sjove spil? Så henvend dig blot i receptionen. Vi har blandt andet Kongespil, Crockett, kæmpe mikado og stigegolf.


Petanque
Nyd eftermiddagen i vores store have og tag et spil petanque. Kugler kan lånes i receptionen.


Diverse brætspil
Brætspil er mere populær end nogensinde, og alle kan være med. Vi har et udvalg af forskellige brætspil, som du er velkommen til at låne. Henvend dig blot i receptionen.


wichmann+bendtsen www.wplusb.dk

Attraktioner nær hotellet

Roskilde Domkirke med kongegrave
Roskilde Domkirke regnes blandt de vigtigste kirkebygninger i Danmark og et af de vigtigste monumenter overhovedet, på grund af sine enestående arkitektur og sin tilknytning til Danmarkshistorien. Domkirken er opført i det 12. og 13. århundrede i gotisk stil i teglsten som et af de tidligste eksempler i Skandinavien, men rummer i dag arkitektoniske stilarter fra 800 år. Domkirken har været kongefamiliens gravkirke gennem århundreder og rummer 38-40 kongelige grave: 19-21 konger og 19 dronninger. Sammen med kalkmalerier og kunst fortæller de kongernes, kirkens og Danmarks historie gennem 1000 år. Domkirken blev i 1995 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.


Bådfarten Sagafjord
Oplev idyllen i det sjællandske landskab med bakker, marker, kirkespir, blå bølger, fugle og høj himmel fra søsiden, og tag med om bord på det gamle skib, Sagafjord, der sejler ud fra havnen i Roskilde.


Vikingeskibsmuseet
Vikingeskibsmuseet er Danmarks museum for mennesket, skibet og havet i oldtid og middelalder. Museet søger gennem udstillinger, forskning og eksperimentel arkæologi at skabe et levende og moderne museum, der gør vores maritime forhistorie interessant og relevant for nutidens mennesker.


Roskilde Museum
Roskilde Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk lokalmuseum for Roskilde og omegn. Museet formidler Roskilde by og omegns historie gennem udstillinger med rige fund fra byens historie. 


Ragnarock
Ragnarocks 1200 m2 store hovedudstilling består af 11 temaer, der præsenterer dig for fortællingen om, hvordan musikken og ungdommen gennem tiden har flyttet grænser og påvirket samfundet. Tag med på en medrivende rejse gennem musikkens og ungdommens historie og udvikling fra 1950’erne og frem – en rejse der både engagerer, aktiverer og giver dig sved på panden.


Musicon
Musicon er en ny kreativ bydel i Roskilde. Området har et omfang på 250.000 kvadratmeter. Før 1900 var området en del af Roskilde bymark og blev anvendt som landbrugsjord. I 1900-tallet begyndte man at grave grus, og omkring 1940 etableredes den første betonfabrik på området. Helt frem til 2001 blev der bygget betonelementer på området bl.a. til Storebæltsbroen og Øresundsbroen i betonfabrikken Unicon.


Hedelands Veteranjernbane
Danmarks længste smalsporede veteranjernbane på 5 kilometer med 8 standsningssteder undervejs. Togturen bringer dig direkte til hjertet af Hedeland Naturpark. En tur gennem det særprægede landskab er en oplevelse for hele familien. Toget kører hver søndag fra den 17. maj til og med den 13. september, samt 2. pinsedag. Første tog afgår kl. 10.30.


Ønsker du mere information omkring seværdigheder tæt på hotellet, kan du finde mere information på Visit Fjordlandet.

wichmann+bendtsen www.wplusb.dk

Oplevelser i naturen nær hotellet

Comwell Roskildes beliggenhed ved skov og strand giver mulighed for mange udendørsaktiviteter. I nærheden af hotellet finder du en række spændende seværdigheder, du kan besøge under dit ophold. I sommerhalvåret tilbyder Visit Fjordlandet en Hop On/Hop Off-bus til nærområdets seværdigheder.


Nærmeste badetur
Nyd en forfriskende dukkert eller en gåtur på den hyggelige Vigen strandpark med skøn udsigt over Fjorden, hvor både vikingeskibe og spiseskibet Sagafjord sejler side om side med de smukke lystbåde. Strandparken finder du 15 min. gang fra hotellet eller 5 min. på en af vores udlejningscykler. Er du til søbadning, kan vi anbefale det fantastiske natur- og badeområde ved de opal blå badesøer Himmelsøen og Lynghøjsøen, der ligger kun 8-10 km fra hotellet. 


Nærmeste kajaktur
Oplev Roskilde Fjord på nært hold og få en skøn tur ud i nationalparken via vandvejen. Ved Vigen Strandpark er der også gode muligheder for at leje en kajak hos Outdoor Adventures, som står klar med gode tips til, hvor det er godt at sejle hen. Husk at reservere i forvejen, så du ikke går forgæves.


Nærmeste isbod
Is skal der til om sommeren og her finder du masser af muligheder nær hotellet. Tættest er iskiosken på Vigen Campingplads. Vi anbefaler dog at turen går til Roskilde Havn (3,5 km fra hotellet), hvor du både finder Paradis Is og Havnekiosken, der byder på lækre is og vafler. Pssst….Michelle fra receptionen anbefaler hyldeblomstsorbeten fra Paradis Is – den smager bare himmelsk.


Nærmeste strøgtur
Er du til en slentretur på et strøg - er et besøg på Skomagergade – en af byens gamle hyggelige handelsgader - et must. Her, kun 4 km fra hotellet, finder du et væld af små hyggelige butikker og spisesteder. Foretrækker du shopping inden døre, kan du besøge shoppingcenteret Ros torv kun 10 minutters kørsel fra hotellet. 


Nærmeste skov

Den smukke Boserup Skov, 10 km fra hotellet, er det skønneste sted til en gå – eller cykeltur.  Skoven er fredet og ligger ud til Roskilde Fjord, så du har mulighed for at bade eller dyppe tæerne i fjorden på din skovtur. Et mere lokalt skov tip er Himmelev-skoven kun 20 min. gang fra hotellet. Skoven er en forholdsvis ny anlagt skov, men absolut en hyggelig gåtur værd. 


Nærmeste nostalgi oplevelse
”Pluk selv jordbær” er vores Køkkenchef Klaus’ -personlige anbefaling til en sommeraktivitet i Roskilde. Der er mange muligheder nær hotellet, så spørg gerne i vores reception. Vi kan desuden anbefale Veteran biltræf hver torsdag på havnen, Torvedagene i Roskilde hver onsdag og lørdag eller at du besøger en af de mange gårdbutikker i området med alt fra æg, frugt og grønt.


Nærmeste seværdigheder
Du finder et væld af kulturelle og historiske seværdigheder i Roskilde. Mest kendt er Roskilde Domkirke og Vikingeskibsmuseet. Men området byder på mange, andre oplevelsesværdige attraktioner så som; Roskilde kloster, Sct. Hans Have, Musicon-området med bl.a. Ragnarock museet og containerstrøget eller Oplevelseshavnen. Et lokalt tip, i gåafstand fra hotellet, er en tur til Nationalparken Skjoldungernes Land med enestående natur, kulturhistorie og nogle af de smukkeste landskaber i Danmark.


Nærmeste picnicsted
Sæt tempoet ned og nyd en picnic i den skønne danske natur, der omkranser hotellet. Vi laver gerne mad, som I kan tage med. Lån vores cykler og kom ud i det danske sommerland. Der er et hav af oplagte picnic destinationer nær hotellet. Vi kan blandt andet anbefale Vigen strandpark, Byparken, Folkeparken, Kællinge Haven, Boserup Skov, Lynghøjsøerne eller Himmelsøen.


Nærmeste golfbane
Når du opholder dig på Comwell Roskilde, er du aldrig langt væk fra nogle af Danmarks fineste golfbaner. Vi kan blandt andet anbefale Ledreborg og Hedeland golfbane.