Årsresultat: Comwell Hotels satte omsætningsrekord i 2023

Jesper Rais

Comwell har i dag offentliggjort årsrapport og ESG-rapportering

Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har i dag offentliggjort ESG-rapportering og årsresultat for 2023. Med en omsætning på 1.290,6 mio. kr. kan kæden skrive det ind i historien som den højeste nogensinde. Som del af årsrapporten udgiver Comwell også rapport på 2023’s ESG-mål og -aktiviteter, som afspejler et stort fokus på rejsen mod en mere bæredygtig hoteldrift på tværs af alle hoteller.

Comwell Hotels lander et årsresultat før skat på 34,2 mio. kr. mod 72,5 mio. kr. i 2022. Det viser hotelkædens årsregnskab, der blev offentliggjort i dag. Og med en omsætning, der er steget med +6% til 1.290,6 mio. kr. mod 1.216,6 mio. kr. i 2022, sætter kæden omsætningsrekord.

2023 bød på udfordrende omstændigheder

”At vi har opnået omsætningsrekord i et ellers vanskeligt marked, er vi stolte af," siger Peter Schelde, CEO for Comwell Hotels, og understreger: "Det viser styrken i vores forretningsstrategi og vores medarbejderes engagement og dedikation. At navigere i så komplekse tider samtidig med at vi arbejder benhårdt på vores forpligtelse til rejsen mod en mere bæredygtig hotelkæde, er helt afgørende for vores fortsatte succes.”

På resultatsiden opnår Comwell et lavere resultat i 2023 målt op mod året før. Resultatet er negativt påvirket af ændringer i hotelporteføljen drevet af eksekveringen af Comwells placeringsstrategi. Dette har påvirket årets resultat negativt med i alt 23,3 mio. kr. før skat.

Et begivenhedsrigt år i bæredygtighedsrejsen 

2023 var et begivenhedsrigt år for Comwells bæredygtighedsindsatser.

”I årets løb fokuserede vi yderligere indsatsen på uddannelse og opkvalificering af medarbejderne. Det er en central del af vores strategi, som skal sikre både faglig og personlig udvikling hos vores ansatte. Det er også med til at højne trivslen, når medarbejderne kan mærke, at de rykker sig. Det er helt afgørende i en branche, hvor konkurrencen om kvalificeret arbejdskraft er benhård.”

I 2023 vandt Comwell også to flotte priser; for femte år i træk modtog hotelkæden den europæiske bæredygtighedspris Sustainable Brand Index™ Award, som betyder, at de danske forbrugere fortsat opfatter Comwell som landets mest bæredygtige hotelkæde. Ydermere blev Comwell tildelt madspildsprisen ’Stræberen’. En pris stiftet af De Samvirkende Købmænd, som hylder mennesker og virksomheder, der gør en forskel i kampen mod madspild.

Store projekter på vej

For fortsat at styrke Comwells position på det danske hotel- og konferencemarked, har hotelkæden desuden iværksat en række større projekter i 2023.

På årets første dag overtog Comwell nøglerne til Comwell Bygholm Park i Horsens, som efter en gennemgribende renovering, nu indgår i Comwells portefølje af hoteller i Østjylland.

Ydermere har hotelkæden påbegyndt sit byggeprojektet af et 15 etagers hoteltårn i Aarhus som udvidelse til Comwell Aarhus. Tårnet forventes at stå klar i 2026 med skybar, yderligere restaurantfaciliteter, tagterrasse samt mødefaciliteter. Efter udvidelsen er Aarhus-hotellet således klar med totalt 401 værelser, suiter og long-stay lejligheder.

Derudover løftede Comwell sløret for kædens nyeste hotelprojekt; et totalrenoveret hotel i hjertet af Kongens Lyngby, som – når hotellet står færdigt i 2026 – vil byde på 216 værelser, suiter og topmoderne mødefaciliteter på 12. sal.

Forventer øget efterspørgsel fra globale markeder

Comwell forventer et positivt resultat for 2024.

”Vi forventer, at en række forhold vil medføre stagnerende eller faldende økonomisk aktivitet i Europa, som vil påvirke den økonomiske udvikling på det danske marked. På den positive side forventer vi, at den globale møde- og rejseindustri i slutningen af 2024 vil være på et niveau svarende til 2019,” slutter Peter Schelde.

Fakta

  • Omsætning: 1.290,6 mio. kr. mod 1.216,6 mio. kr. i 2022

  • Resultat før skat: 34,2 mio. kr. mod 72,5 mio. kr. i 2022

  • Koncernens egenkapital: 254,2 mio. kr. med en soliditetsgrad på 44,2%

  • Belægningsgrad i Danmark (Comwell): 66,3% i 2023 mod 65,1% i 2022

  • Belægningsgrad i Sverige (Comwell): 67,6% i 2023 mod 65,8% i 2022

                            

Læs den fulde års- og ESG-rapport

For yderligere information, kontakt:

Signe Kamper Kankelborg

PR- & Kommunikationschef
Comwell Hotels
+45 23328577 / skk@comwell.com


Om Comwell Hotels

Comwell er en danskejet og landsdækkende hotelkæde med hoteller i hele Danmark og ét i Sverige samt ODEON i Odense og Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. I cirka 55 år har Comwell drevet møde- og konferencehoteller og har gennem årene høstet flere priser for deres møde-, service- og madkoncept.

Comwell var de første til at introducere danskerne for den moderne mødepakke tilbage i 1969. I dag er det stadig Comwells kerneforretning, og den professionelle rådgivning, indsigt, læringsværktøjer og sparring varetages af hotelkædens trænede MeetingDesignere. Comwell servicerer også uddannelses- og kursusforløb, workshops, jobsamtaler, bestyrelsesmøder, udstillinger og events og råder over cirka 2.800 værelser samt 370 møde- og konferencelokaler.

Comwell Aarhus, første spadestik, City Towers.jpg

Comwells imponerende Aarhus-byggeri på 15 etager skudt i gang med officielt spadestik

I dag blev første spadestik foretaget til Comwell Aarhus' nye hoteltårn, der med sine 15 etager vil tilføje 161 moderne, indbydende værelser og en række unikke faciliteter til Comwells populære byhotel Comwell Aarhus Dolce by Wyndham. Til sammen udgør de to tårne Aarhus’ nye vartegn, City Towers. Dagens begivenhed blev blandt andet markeret med tale fra Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S).
Jesper Rais

Comwell Kellers Park kåret som ’Årets Spa’ ved Danish Beauty Award 2024

Til den årlige prisuddeling Danish Beauty Awards fredag aften i Tivoli Congress Center blev Comwell Kellers Park hyldet som vinderen af kategorien 'Årets Spa'. Det prestigefyldte awardshow anerkender og hylder traditionen tro de bedste inden for den danske skønheds- og kosmetikbranche.
SMILcamp_Kolding_uge_26_SML_34951_Foto_Janne_Haslund (1).JPG

Comwell og SMILfonden skaber unikke oplevelser for alvorligt syge børn

Siden 2017 har Comwell samarbejdet med SMILfonden for at give familier med alvorligt og kronisk syge børn og unge et lille pusterum fra en ellers presset hverdag. Comwell og SMILfonden forsøger sammen at skabe rammerne for, at udsatte familier får en vigtig pause fra sygdom med forkælelse og fællesskab med ligesindede. Mange af disse familier har aldrig haft mulighed for at tage på ferie, fordi besøg på hospitalet og sygdom fylder i deres hverdag.