Brainstorming

Hvad er en brainstorm? Sådan skaber du en effektiv idéudvikling

Hvad indebærer en brainstorm session?­

En brainstorm session er en kreativ teknik, hvor en gruppe mennesker samles for at generere ideer og finde løsninger på et bestemt problem eller emne. Det handler om at tænke frit og åbent, uden at bekymre sig om kritik eller vurdering af ideerne i første omgang.

En god brainstorm kan være et vigtigt skridt på vejen til at løse de udfordringer, du eller din virksomhed står over for.

De vigtigste fordele ved brainstorming:

  • Fremmer kreativitet: Hjælper med at tænke uden for boksen og finde innovative løsninger.

  • Styrker teamarbejde: Forbedrer samarbejdet i teamet, da alle bidrager med deres unikke perspektiver.

  • Leder til innovative løsninger: Kombinerer forskellige ideer og tilgange for at skabe nye og effektive løsninger.

I denne guide får du tips og tricks til, hvordan du skaber en inspirerende og produktiv brainstorm session!

Forberedelsen af en brainstorm session

Et vigtigste første skridt for at sikre en god brainstorm er en grundig forberedelse! Tænk over følgende:

  1. Vælg det rigtige sted
    Et inspirerende miljø kan stimulere kreativiteten. Overvej et roligt og uforstyrret mødelokale, som dem du kan finde på Comwell Hotels forskellige lokationer. Et godt miljø kan være med til at skabe de rette betingelser for en produktiv session.

  2. Definér formålet
    Vær klar over, hvad du ønsker at opnå med brainstormen. Er det at generere nye produktideer, løse et specifikt problem eller noget helt tredje? Klare mål hjælper med at holde fokus under sessionen.

  3. Inviter de rette deltagere
    Sammensæt en gruppe med forskellige baggrunde og kompetencer for at få et bredt spektrum af ideer. Jo mere varierede deltagernes perspektiver er, desto rigere bliver idéudvekslingen.

wichmann+bendtsen www.wplusb.dk

Brainstorming step by step

Start med en opvarmning

Begynd med en opvarmningsøvelse for at få gang i kreativiteten. Det kan være en simpel aktivitet, der hjælper deltagerne med at tænke anderledes, såsom ord associationer eller små kreative udfordringer. 

En oplagt måde at gøre opvarmningen endnu mere effektiv på er at kombinere den med en walk and talk. Forskning fra Stanford University viser, at gåture kan øge kreativiteten med op til 60 % sammenlignet med at sidde ned​.

Ved at bevæge sig fysisk løsner deltagerne op og tænker mere frit og innovativt, hvilket skaber de bedste rammer for en inspirerende brainstorm session!


Brug forskellige teknikker

Der findes mange effektive brainstorm teknikker, der kan hjælpe med at generere idéer og sikre, at alle deltagere bidrager.

Brainwriting: I stedet for at tale, skriver deltagerne deres idéer ned og deler dem bagefter. Denne teknik er særligt nyttig for at inkludere de mere tilbageholdende deltagere, da alle får mulighed for at bidrage uden pres.

Brainwriting er blot én af mange teknikker, du kan anvende. Andre populære metoder inkluderer mind mapping, som organiserer idéer visuelt, og Round Robin, hvor hver deltager bidrager med én idé ad gangen. Hvis du vil dykke dybere ned i kreative processer, kan du finde mere inspiration i vores artikel om brainstorm programmer og skabeloner.

Fra idé til handling: Sådan arbejder du videre med brainstorm resultaterne

  • Evaluer ideerne: Når sessionen er afsluttet, er det tid til at evaluere og sortere ideerne.

  • Gruppér ideerne: Saml lignende ideer sammen for at få et klart overblik. Dette gør det lettere at se mønstre og identificere de mest lovende tilgange.

  • Vurder potentialet: Diskuter de mest lovende ideer og vurder deres potentiale. Hvilke ideer har størst mulighed for at blive realiseret og skabe værdi?

  • Planlæg næste skridt: Beslut hvilke ideer der skal arbejdes videre med, og planlæg de næste skridt. Hvem skal gøre hvad, og hvornår skal det være færdigt? En klar handlingsplan hjælper med at omsætte ideer til virkelighed.

    Læs også vores artikel om god mødeledelse, som kan være med til at sikre, at dine idéer bliver til virkelighed.

En effektiv brainstorm session kan åbne op for nye muligheder og innovative løsninger. Med den rette forberedelse og de rigtige teknikker kan du sikre, at din næste brainstorm bliver en succes!

BTB_Shoot_2021

Hvad er en omvendt brainstorm?­

Omvendt brainstorming, er en kreativ teknik, der hjælper med at finde løsninger ved at tage udgangspunkt i den dårligste mulige løsning og derefter vende den til noget positivt. Denne metode kan være en effektiv måde at tackle problemer og udfordringer på en ny og anderledes måde.
CKO_interior_3

Brainstorm programmer og skabeloner: Værktøjer der optimere en brainstorm session­

Effektiv brainstorm kræver både de rette skabeloner og værktøjer. En brainstorm skabelon hjælper med at strukturere og organisere idéer, mens digitale værktøjer gør det lettere at samarbejde og dele idéer i realtid. Læs med og lær hvordan, du tager din næste brainstorm session til nye højder!

De bedste smalltalk emner

Vi kender alle den pinlige stilhed, der kan opstå, når samtalen er ved at gå i stå. Heldigvis er der hjælp at hente! I denne artikel giver vi dig en række gode smalltalk emner, så du altid har noget at tale om, uanset om du står ved kaffemaskinen eller til årets julefrokost.