🇹undefined

🇹undefined

Indblik

I Danmark bringer alle noget til bordet

Interview med Vasile Catana

Vasile Catana taler syv sprog og har rejst på alle klodens kontinenter. Men livet i en kuffert blev til sidst for trættende. De sidste fire år har han boet i Danmark og begrebet ”hygge”, har han på alle måder taget til sig.  

Du kan være lige så sikker som amen i kirken, at hvis Vasile Catana står i receptionen på Comwell Copenhagen Portside, så bliver du mødt af en vaskeægte Comwell-krammer og et stort smil.

For den 33-årige receptionist kommer hans mange rejseår ham til gode, når han i dag tager imod gæster på hotellet. Vasile Catana er født i Moldova, hvor han voksede op i lutter idyl på landet. Siden flyttede han til Portugal, hvor han boede i syv år og lærte sprog og kultur og tog en bachelor i logistik og distribution for efterfølgende at læse internationalt management.

- Jeg har altid haft stor rejselyst og tiltrækkes af at møde nye mennesker og andre kulturer. Så efter mine lærerige år i Portugal flyttede jeg til Tyskland. Derefter pakkede jeg kufferten og rejse rundt i verden til USA, Australien, New Zealand og en håndfuld europæiske lande. 

Men at leve i kuffert gennem en årrække slider. Så Vasile besluttede sig for at tage til København, hvor han har været bosat siden 2018.

- På grund af mine mange rejser var det let at komme ind i servicebranchen. Så jeg har både arbejdet som tjener, i housekeeping, som chauffør og nu receptionist. På en eller anden måde har jeg taget min rejselyst med mig på jobbet her på Comwell Copenhagen Portside. Jeg møder rigtig mange fantastiske mennesker hver dag, og hvis jeg vil lære dem bare en smule at kende, og være med til at give dem en god oplevelse, så skal jeg høre og se dem. Det skaber en fælles glæde, hvilket gælder i alle livets former. Det har mit møde med mennesker over hele verden lært mig. Så jeg har det rigtig sjovt på arbejde. 

Vasile er heller ikke et øjeblik i tvivl om, at et job som receptionist virkelig kan tænde gnisten i hans servicegen.

- Dagen byder altid på noget nyt. Gæster er jo forskellige og det samme gælder deres behov. Så hvis du kan lide at yde service, så kan du hele tiden udvikle dig. Arbejdet er meget mere end blot tjekke ind og tjekke ud.

At lytte er mit vigtigste værktøj
Men kan man overhovedet omsætte andre arbejdskulturer, væremåder, regler og baggrunde til danske normer i et serviceerhverv? 

- Ja, i høj grad. Det starter med sprog. Jeg taler syv forskellige sprog. Når man starter med at kunne sig ”hej” på gæstens sprog, er du allerede godt i gang. Gæsten føler sig speciel. Det får dem til at føle sig velkommen, hjemme og hørt. Religion er en anden ting. Fx når afslutningen på ramadanen fejres med eid, så husk at sige det til muslimske gæster. Det er måske det vigtigste værktøj, når du står i fronten. At lytte.

En ting har Vasile hurtigt lært og fået ind under huden af at arbejde i Danmark… nemlig hygge.

- Danskere har en helt særlig trang til at værne om at hygge. Både på og efter arbejde. Forholdet mellem ledelse og medarbejdere er meget kammeratlig her i Comwell. Alle bringer noget af dem selv med på arbejdet og tager deres historie og erfaringer til bordet. Så det bliver til mange kram og grin i løbet af en dag… det er ikke bare enestående dansk, det er også vigtigt. 

Hoteldirektør Mette Bonderup fejrer 25-års jubilæum

Hoteldirektør Mette Bonderup fejrer 25-års jubilæum

At være hoteldirektør for Comwell Hvide Hus i Aalborg og Rebild Bakker kræver mod og vilje. Og det har Mette Bonderup, som efter 25 år i Comwell stadig mærker, det er her, hun hører til.
Madspildspris overraekkes til Comwell Hotels

Madspildspris går til Comwell Hotels

Et stort arbejde med at reducere madspild i alle led i fødekæden. Med den begrundelse modtager Comwell Hotels den fornemme madspildspris ”Stræberen”. Prisen er stiftet af De Samvirkende Købmænd (DSK) og hylder mennesker og virksomheder, der gør en forskel i kampen mod madspild.

Comwell er aktuel med ny uddannelse: ’Green Chef’

Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har – som led i koncernens ambitiøse ESG-plan – lanceret en uddannelse for Comwells kokke. Uddannelsen hedder Green Chef. Første hold af kokke har netop gennemført begge moduler med stor succes. Green Chef har fokus på optimal råvareudnyttelse, mindre madspild og flere planterige retter, som Comwell arbejder fokuseret med, og som i høj grad drives af medarbejderne i de enkelte hotelkøkkener. Det kræver et højt fagligt niveau hos alle.