Strategidirektør i Comwell, Henrik Hjorth, fylder 60 år

Følg med strømmen! Den fører dig steder hen, du ikke selv havde fundet

Den 10. april fylder Comwells strategidirektør, Henrik Hjorth, 60 år og mere end halvdelen af sit liv har han brugt hos Comwell. Det giver os anledning til en tur down momory lane. I Henriks optik skyldes de mange år i samme virksomhed de gode udviklingsmuligheder, der altid har været i Comwell.

- Jeg har aldrig haft en karriereplan, men jeg har været klar, og jeg har turdet tage udfordringerne, når de opstod, fortæller Henrik Hjorth.

Henriks erhvervskarriere startede i Bella Center, efter han havde afsluttet en Højere Handelseksamen. Og i 1988 var Henrik med til at åbne Comwell Borupgaard som konferencechef, og siden da har opgaverne og muligheder været mange og alsidige. Og spørger du Peter Schelde, CEO i Comwell Hotels, hvilke værdier, der kendetegner Henrik, er meldingen klar:  

- Det kan jeg svare ganske kort på. Henrik er en hårdtarbejdende kollega. Han er firmaets mand. Og så er han indbegrebet af et ordentligt menneske. En leder, der viser vejen. Såre simpelt”, lyder det fra Peter Schelde.

Sikke en rejse

Efter tiden som konferencechef på Comwell Borupgaard blev Henrik hoteldirektør på selv samme hotel. Den stilling bestred han i otte år, hvorefter han blev salgsdirektør for hele kæden, som dengang talte blot tre hoteller. Efter en række år i salgsdirektør-stolen takkede Henrik ja til rollen som salgs- og marketingdirektør. Og i dag som 60-årig går han under titlen strategidirektør.

Og sikke en rejse, det har været. Både for Henrik selv, men i den grad også for Comwell. Igennem de mange år, hvor han er trådt ind ad dørene på hotellerne og hovedkontoret, har antallet af hoteller også udviklet sig:

- At have været en del af den store rejse, Comwell har været på igennem tiden, føles som den største bedrift for mig. Tre hoteller var der, da jeg startede, og i dag finder du Comwell-hoteller rundt i hele landet. Det har været vildt spændende, og jeg kan ganske enkelt ikke mindes én eneste dag, hvor jeg har været ked af at komme på arbejde. Det er vel i sig selv lidt af en bedrift, fortæller Henrik Hjorth.

Fra USA til direktørstilling som 28-årig

Spørger du Henrik selv, handler hans karrieremæssige succes også om at være på rette sted på rette tidspunkt og så gribe chancen, når den byder sig. - Dog kombineret med en smule flid og dygtighed, tilføjer han med et glimt i øjet. Henrik har været klar til at tage næste spring op ad karrierestigen på de rette tidspunkter i livet – og så er det faldet ham naturligt at trives i lederroller. For at styrke den faglige værktøjskasse, gennemførte Henrik desuden en MBA fra 2008 - 2010.

Sans for at være leder har andre også kunnet spotte i hans måde at tilgå sit arbejde på. Og måske endda før, han selv vidste det. Det oplevede den nu 60-årige strategidirektør nemlig for første gang, da han som blot 28-årig modtog et opkald, der omhandlende hans første direktørstilling:

- Jeg var rejst et par år væk fra Danmark og Comwell, hvor jeg prøvede kræfter med en Sales Manager-stilling i møbelbranchen i Californien. Her ringede min daværende chef til mig og spurgte, om jeg var klar til rollen som hoteldirektør!? Det havde jeg ikke set komme. Jeg var kun 28 år og skulle nu tilbage til Comwell-hotellet for at være direktør. Det var skelsættende for mig, pointerer han.

”Må og skal være det gode eksempel”

Man skal være et ordentligt og positivt menneske i alle aspekter af livet, påpeger Henrik. Og ordentlighed er netop en stor del af de Comwell’ske grundværdier.

- Det er en del af mit DNA at være ordentlig overfor de mennesker, jeg møder og i det hele taget at forholde mig positiv til de udfordringer, jeg møder i livet – også når det er svært. Det er ikke nødvendigvis en evne, man er født med, men det kan tillæres. Derfor tror jeg også, at jeg både som kollega og leder har været vellidt og respekteret. Jeg har aldrig lagt andre ned for selv at komme til.

For Henrik handler det helt basalt om, at man altid selv må og skal være det gode eksempel.

- Samler direktøren ikke skrald op fra gulvet, gør andre det heller ikke. Både i overført betydning og helt bogstaveligt, fastslår han.

Ét er mulighederne, noget andet er at gribe dem

I løbet af fødselarens karriere har forskellige muligheder budt sig, hvilket i sig selv ikke er en selvfølge. Men det er dét, Henrik fremhæver som én af Comwells største forcer.

Mulighederne. Og det konstante potentiale for at udvikle sig, nå nye højder karrieremæssigt og dermed lande nye ansvarsområder og stillinger uden at skifte virksomhed. Men det kræver, man er vågen og klar, når muligheder opstår.

- Jeg har været god til at gribe boldene i takt med, at jeg selv udviklede mig, og virksomheden ligeså. Man siger vist, at kun døde fisk flyder med strømmen, men sådan ser jeg det ikke. Nogle gange leder strømmen dig steder hen, du ikke havde tænk på, som så åbner nye døre, siger Henrik og afslutter:

- Jeg er et tydeligt eksempel på, at du igennem din karriere i hotelbranchen kan udvikle dig på mange måder gennem mange år.

Privat er Henrik gift med Hanne. Parret bor i Birkerød, og sammen har de 3 børn og 2 børnebørn.  Henrik elsker at rejse og nyder desuden at køre på sin mountainbike i de nordsjællandske skove.

Comwell-medarbejder hyldes af Sydbank Fonden

Comwell-medarbejder hyldes af Sydbank Fonden­

Vores dygtige kollegaer, Kasper Wedel, har modtaget et af Sydbank Fondens lærlingelegater på 15.000 kr. I alt uddeles 70 lærlingelegater i 2024, som skal være med til at fremme, at flere dygtige unge vælger en erhvervsuddannelse. Det ønske har vi også i Comwell og er superstolte over, at en af vores tidligere elever har modtaget et af legaterne.

”Så ved folk, at jeg måske har brug for lidt ekstra tid og hensyn”

I en svær periode i sit liv havde Flemming brug for ekstra støtte og særlige hensyn for at klare sig igennem dagen – og livet, faktisk. Rummeligheden og omsorgen fra de gode kolleger i Comwell hjalp ham igennem den svære tid, men også Solsikkesnoren var et vigtigt redskab til at vise, at han havde behov for at få taget lidt ekstra hensyn.
Christoffer Bredvig

Comwell sendte store dele af medarbejderne på uddannelse i årets første halvår

482 – så mange gange blev en uddannelse gennemført af Comwells medarbejdere i første halvår af 2024 via Comwell College. Det svarer til, at cirka halvdelen af hotelkædens fastansatte medarbejdere har gennemført en uddannelse. Herunder blandt andre elev-, ledelses- og ESG-relaterede uddannelser. Det store fokus på udvikling og uddannelse af medarbejdere er et led i Comwells bestræbelser på at skabe branchens mest attraktive arbejdsplads.