Indblik

Alle kan bruge sine hænder til at skabe noget

Et frirum til at præstere

Torben Reif Sørensen blev, som han selv beskriver det, sparket ud af 9. klasse, fordi han ikke kunne følge med i, hvad der skete på tavlen. 80’ernes form for undervisning var, ifølge Torben, for meget tankpasser-modellen, hvor viden skulle hældes ind i hovedet på børnene, fremfor at bruge mere kreative undervisningsformer. Det har heldigvis ændret sig siden. Kort efter kom han i kokkelære som 16-årig og har ikke kigget sig tilbage siden. I 2001 blev han ansat på Comwell som a la carte chef – en stor og spændende opgave for en 25-årig kok ”En dag kunne vi have 10 gæster, en anden kunne vi have 50 gæster, man vidste aldrig rigtig om man fik en røvfuld om aftenen, men det var spændende,” forklarer han.

Efter fem år som a la carte kok stiftede Torben familie, hvor han fik sin første søn, hvilket fik ham til at søge nye veje, der kunne forenes med familielivet. Han luftede tanken, om at finde en ny plads i Comwell familien, hvilket blev taget godt imod – han fik i hvert fald et tilbud om at blive souschef for konferencedelen på hotellet. Et job han bestred i cirka fem år, hvorefter stillingen som køkkenchef blev ledig; en chance, Torben ikke kunne lade gå: ”Min nysgerrighed og udfordringer ved at være souschef var afspillet efter fem år og det var på tide at prøve noget nyt.” Comwell kunne dog stadig vække en gnist i Torben, og han sprang ud i jobbet som køkkenchef for hele Comwell Kolding.

Den rette støtte har banet vejen
Selvom kokkens fortrukne værktøj er køkkenkniven og ikke kuglepennen, så har Torben mærket udfordringerne ved at være ordblind i erhvervet som kok ”Det med at læse lange mails med vigtig information går knap så stærkt som for andre, der ikke har udfordringen i at være ordblind. At være ordblind er hårdt arbejde, man bliver mindet om det hele tiden,” fortæller Torben. Han har dog med stor støtte fra Comwell og sine kollegaer, kunne arbejde sig igennem det ”Jeg har fået den helt rigtig støtte og opbakning fra Comwell. De har haft troen på, at jeg har haft noget, der var værd at bygge videre på.”

Torben er bestemt heller ikke i tvivl, om at det er en farbar vej for andre, der bøvler med retskrivningen ”Som kok kan man præstere og udvikle noget med sine hænder uden videre forklaring – alle kan smage, at det smager godt. Det giver et frirum, hvor man kan præstere uden være supergod til verber og sådan noget.” Det bedste råd, Torben Reif Sørensen kan give til andre ordblinde, er at være åben omkring det, det giver en forståelse fra begge sider og hjælper kommunikationen på vej, mener han.

Hoteldirektør Mette Bonderup fejrer 25-års jubilæum

Hoteldirektør Mette Bonderup fejrer 25-års jubilæum

At være hoteldirektør for Comwell Hvide Hus i Aalborg og Rebild Bakker kræver mod og vilje. Og det har Mette Bonderup, som efter 25 år i Comwell stadig mærker, det er her, hun hører til.

Kom med til de franske vinmarker i forårssolen

Inspiration og ny viden var nøgleordene, da Comwells restaurantchefer sammen med hotelkædens samarbejdspartner gennem mange år, Østjysk Vinforsyning, drog på eksklusiv vinrejse til Frankrigs berømte Rhône-område. Med en velplanlagt rejseplan blev gruppen guidet gennem de betagende vinmarker fra Rhône i nord til Rhône i syd.
Comwell hylder aarets elev og aarets teamplayer 2023

Årets elev og årets teamplayer fik velfortjent hyldest i Aarhus

Smilets By bød på høj sol og blå himmel, da Comwell Hotels afholdt årets Teamplayer Dag med biodiversitet som hovedtema. En dag, hvor hotelkæden kårer årets teamplayer og årets elev blandt nominerede kandidater fra alle kædens hoteller.