Indblik

Alle kan bruge sine hænder til at skabe noget

Jesper Rais

Et frirum til at præstere

Torben Reif Sørensen blev, som han selv beskriver det, sparket ud af 9. klasse, fordi han ikke kunne følge med i, hvad der skete på tavlen. 80’ernes form for undervisning var, ifølge Torben, for meget tankpasser-modellen, hvor viden skulle hældes ind i hovedet på børnene, fremfor at bruge mere kreative undervisningsformer. Det har heldigvis ændret sig siden. Kort efter kom han i kokkelære som 16-årig og har ikke kigget sig tilbage siden. I 2001 blev han ansat på Comwell som a la carte chef – en stor og spændende opgave for en 25-årig kok ”En dag kunne vi have 10 gæster, en anden kunne vi have 50 gæster, man vidste aldrig rigtig om man fik en røvfuld om aftenen, men det var spændende,” forklarer han.

Efter fem år som a la carte kok stiftede Torben familie, hvor han fik sin første søn, hvilket fik ham til at søge nye veje, der kunne forenes med familielivet. Han luftede tanken, om at finde en ny plads i Comwell familien, hvilket blev taget godt imod – han fik i hvert fald et tilbud om at blive souschef for konferencedelen på hotellet. Et job han bestred i cirka fem år, hvorefter stillingen som køkkenchef blev ledig; en chance, Torben ikke kunne lade gå: ”Min nysgerrighed og udfordringer ved at være souschef var afspillet efter fem år og det var på tide at prøve noget nyt.” Comwell kunne dog stadig vække en gnist i Torben, og han sprang ud i jobbet som køkkenchef for hele Comwell Kolding.

Den rette støtte har banet vejen
Selvom kokkens fortrukne værktøj er køkkenkniven og ikke kuglepennen, så har Torben mærket udfordringerne ved at være ordblind i erhvervet som kok ”Det med at læse lange mails med vigtig information går knap så stærkt som for andre, der ikke har udfordringen i at være ordblind. At være ordblind er hårdt arbejde, man bliver mindet om det hele tiden,” fortæller Torben. Han har dog med stor støtte fra Comwell og sine kollegaer, kunne arbejde sig igennem det ”Jeg har fået den helt rigtig støtte og opbakning fra Comwell. De har haft troen på, at jeg har haft noget, der var værd at bygge videre på.”

Torben er bestemt heller ikke i tvivl, om at det er en farbar vej for andre, der bøvler med retskrivningen ”Som kok kan man præstere og udvikle noget med sine hænder uden videre forklaring – alle kan smage, at det smager godt. Det giver et frirum, hvor man kan præstere uden være supergod til verber og sådan noget.” Det bedste råd, Torben Reif Sørensen kan give til andre ordblinde, er at være åben omkring det, det giver en forståelse fra begge sider og hjælper kommunikationen på vej, mener han.

”Så ved folk, at jeg måske har brug for lidt ekstra tid og hensyn”

I en svær periode i sit liv havde Flemming brug for ekstra støtte og særlige hensyn for at klare sig igennem dagen – og livet, faktisk. Rummeligheden og omsorgen fra de gode kolleger i Comwell hjalp ham igennem den svære tid, men også Solsikkesnoren var et vigtigt redskab til at vise, at han havde behov for at få taget lidt ekstra hensyn.
Christoffer Bredvig

Comwell sendte store dele af medarbejderne på uddannelse i årets første halvår

482 – så mange gange blev en uddannelse gennemført af Comwells medarbejdere i første halvår af 2024 via Comwell College. Det svarer til, at cirka halvdelen af hotelkædens fastansatte medarbejdere har gennemført en uddannelse. Herunder blandt andre elev-, ledelses- og ESG-relaterede uddannelser. Det store fokus på udvikling og uddannelse af medarbejdere er et led i Comwells bestræbelser på at skabe branchens mest attraktive arbejdsplads.
Christoffer Bredvig

Med i køkkenet på Comwell Copenhagen Portside: ”Mine råvarerester er mine kollegers guld – og vice versa”

Kreative tanker og en fælles forståelse for at alle må arbejde hen mod det samme mål, er nogle af de vigtigste ingredienser i Comwells kontinuerlige arbejde med at mindske madspild i køkkener-ne på Comwells hoteller og venues rundt omkring i landet. Og det er ingen undtagelse på kædens populære byhotel Comwell Copenhagen Portside. Her spiller de rette arbejdsgange og stærke samarbejdsevner en afgørende rolle i madspildskampen – også når der opstår udfordringer i for-bindelse med specifikke arbejdsgange, gæsters behov og lovgivninger.