Indblik

Alle kan bruge sine hænder til at skabe noget

Portræt Tiffany Kraik

Thomas Reimer

Et frirum til at præstere

Torben Reif Sørensen blev, som han selv beskriver det, sparket ud af 9. klasse, fordi han ikke kunne følge med i, hvad der skete på tavlen. 80’ernes form for undervisning var, ifølge Torben, for meget tankpasser-modellen, hvor viden skulle hældes ind i hovedet på børnene, fremfor at bruge mere kreative undervisningsformer. Det har heldigvis ændret sig siden. Kort efter kom han i kokkelære som 16-årig og har ikke kigget sig tilbage siden. I 2001 blev han ansat på Comwell som a la carte chef – en stor og spændende opgave for en 25-årig kok ”En dag kunne vi have 10 gæster, en anden kunne vi have 50 gæster, man vidste aldrig rigtig om man fik en røvfuld om aftenen, men det var spændende,” forklarer han.

Efter fem år som a la carte kok stiftede Torben familie, hvor han fik sin første søn, hvilket fik ham til at søge nye veje, der kunne forenes med familielivet. Han luftede tanken, om at finde en ny plads i Comwell familien, hvilket blev taget godt imod – han fik i hvert fald et tilbud om at blive souschef for konferencedelen på hotellet. Et job han bestred i cirka fem år, hvorefter stillingen som køkkenchef blev ledig; en chance, Torben ikke kunne lade gå: ”Min nysgerrighed og udfordringer ved at være souschef var afspillet efter fem år og det var på tide at prøve noget nyt.” Comwell kunne dog stadig vække en gnist i Torben, og han sprang ud i jobbet som køkkenchef for hele Comwell Kolding.

Den rette støtte har banet vejen
Selvom kokkens fortrukne værktøj er køkkenkniven og ikke kuglepennen, så har Torben mærket udfordringerne ved at være ordblind i erhvervet som kok ”Det med at læse lange mails med vigtig information går knap så stærkt som for andre, der ikke har udfordringen i at være ordblind. At være ordblind er hårdt arbejde, man bliver mindet om det hele tiden,” fortæller Torben. Han har dog med stor støtte fra Comwell og sine kollegaer, kunne arbejde sig igennem det ”Jeg har fået den helt rigtig støtte og opbakning fra Comwell. De har haft troen på, at jeg har haft noget, der var værd at bygge videre på.”

Torben er bestemt heller ikke i tvivl, om at det er en farbar vej for andre, der bøvler med retskrivningen ”Som kok kan man præstere og udvikle noget med sine hænder uden videre forklaring – alle kan smage, at det smager godt. Det giver et frirum, hvor man kan præstere uden være supergod til verber og sådan noget.” Det bedste råd, Torben Reif Sørensen kan give til andre ordblinde, er at være åben omkring det, det giver en forståelse fra begge sider og hjælper kommunikationen på vej, mener han.

Mona_1.12.1.jpg

Sådan skaber Mona unikke mødeoplevelser

Mona Wieben har efter 15 år i Comwell Hotels en bred vifte af erfaring, som hun til dagligt bruger i sit arbejde som MeetingDesigner chef på Comwell Hvide Hus Aalborg og Comwell Rebild bakker. Udover at tage imod udfordringer med en stor ja-hat solidt plantet på hovedet, er Mona en chef, der inspirerer og opfordrer til at tænke ud af boksen.
Henrik Hjorth_1.jpg

Strategidirektør i Comwell, Henrik Hjorth, fylder 60 år

Den 10. april fylder Comwells strategidirektør, Henrik Hjorth, 60 år og mere end halvdelen af sit liv har han brugt hos Comwell. Det giver os anledning til en tur down momory lane. I Henriks optik skyldes de mange år i samme virksomhed de gode udviklingsmuligheder, der altid har været i Comwell.
Lykke.jpg

Ny hoteldirektør på Comwell Klarskovgaard

Danskejede Comwell Hotels byder i dag velkommen til Lykke Brinkløv, ny hoteldirektør på Comwell Klarskovgaard. Lykke Brinkløv vil med sin stærke branche- og ledererfaring stå i spidsen for at drive hotellet med særligt fokus på at skærpe dets profil i erhvervsmarkedet.