Det er en del af vores fundament – ikke en løftet pegefinger
En rejse, vi aldrig bliver færdige med
Comwell er for tredje år i træk kåret som Danmarks mest bæredygtige hotelkæde. Et arbejde, der er blevet en del af Comwells fundament, og som i høj grad er båret af medarbejderne.
Af Michael Hansen, kommerciel direktør, Comwell
Bæredygtighed, grøn omstilling og FN’s Verdensmål er blevet faste gæster i en ressourcetung hotelbranche. I Comwell har vi arbejdet med bæredygtighed på alle vores hoteller og venues siden 2015.
Arbejdet med bæredygtighed tager udgangspunkt i hele værdikæden, herunder arbejdet med det økologiske spisemærke, madspild og genanvendelighed, forbrug af el, vand og varme, ordentlige arbejdsforhold samt udvikling af produkter i tæt samarbejde med eksterne leverandører og samarbejdspartnere, der deler vores vision og kan understøtte vores arbejde.
International anerkendelse
I dag arbejder vi aktivt med FN´s verdensmål med særligt fokus på: nr. 4: Kvalitetsuddannelse, nr. 7: Bæredygtig energi, nr. 8: Anstændige jobs og anstændig vækst og nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion.
Den målrettede indsats har resulteret i, at vi for tredje år i træk er kåret som den mest bæredygtige hotelkæde i Danmark i forbindelse med uddelingen af den internationale pris Sustainable Brand Index Award.
Prisen er den største af sin art i Europa, hvor 60.000 forbrugere og 1.000 meningsdannere i otte lande har medvirket i en omfattende analyse af 1.400 brands inden for 34 forskellige industrier. Den fornemme anerkendelse er en foreløbig kulmination på vores arbejde med bæredygtighed, som for alvor blev sat i gang for seks år siden.
Gæster skal ikke bekymre sig
Vi er del af en ganske ressourcetung branche. Som hotelkæde har vi har et stort forbrug af råvarer og energi – både fødevarer, linned, el, vand og varme, og derfor mener vi også, at vi har et ansvar for at gøre, hvad vi kan, for at minimere vores forbrug.
Vi kan også godt lide idéen om, at når gæsterne kommer hos os, så har vi tænkt bæredygtighed ind i det produkt, de har købt, og derfor behøver de ikke bekymre sig om noget. Det er ikke et spørgsmål om at skulle løfte en pegefinger over for andre. Det handler om, at vi faktisk gerne vil være en bedre udgave af os selv. Det var de overvejelser, der startede vores arbejde, og som stadig driver os.
Vi ønsker ikke at blive færdige
I Comwell har vi hele tiden arbejdet ud fra erkendelsen af, at der ikke er tale om et projekt med en slutdato men derimod om en holdning, der er en del af fundamentet i vores forretning og vores strategiske overvejelser.
For os er det virkelig en rejse, som vi aldrig bliver færdige med. Det ønsker vi heller ikke, for nu er vi inde på et spor, hvor der hele tiden er punkter, vi kan forbedre os på til glæde for miljøet, vores gæster og os selv. Derfor er vi naturligvis utroligt glade for, at de mange tusinde forbrugere, der har medvirket i denne undersøgelse, også anerkender og bemærker vores store arbejde for et bedre miljø.
Vil ikke betale ekstra for en grønnere jord
Selv om danskerne ønsker mere bæredygtighed, så følger villigheden til at betale for det, desværre ikke helt med. Undersøgelse fra Sustainable Brand Index viser, at bæredygtighed fylder meget i dagligdagen for 70 procent af de adspurgte danskere. Selv om flertallet gerne vil gøre en indsats for at skabe en bedre jord til de kommende generationer, må det helst ikke koste ekstra. Undersøgelsen viser nemlig, at kun 32 procent er villige til at betale 10 procent ekstra for bæredygtige alternativer.
Ambitionen for Comwell er stadig den samme. Vi vil tage et ansvar for det miljømæssige aftryk, vi sætter – én proces, der i høj grad er drevet af vores medarbejdere. Samtidig tror vi også, at det er en måde, man kan differentiere sig på. Det er et konkurrenceparameter, og vi kan se, at nogle af de store danske erhvervskunder stiller spørgsmål til, hvordan vi blandt andet håndterer drikkevare og madspild, som der er rigtig meget af på et hotel. Det betyder noget, når de vægter, hvor deres medarbejdere må overnatte i forbindelse med arbejde.
Fakta om danskere og bæredygtighed:
65 pct. af danskerne diskuterer bæredygtighed med familie og venner
70 pct. af danskerne tænker over at være bæredygtige, når de handler
32 pct. af danskerne er villige til at betale 10 pct. mere for et bæredygtigt alternativ
59 pct. af danskerne er optimistiske og tror, at vi sammen kan løse klimakrisen.
Kilde: Sustainable Brand Index