Fine dining

Fine dining mellem 4.000 vinflasker

Jesper Rais

Nyrenoveret vinkælder er åben for smagninger

Comwell Kongebrogaarden i Middelfart med den smukke udsigt over Lillebælt genåbnede i marts måned hotellets vinkælder, som har gennemgået en omfattende renovering. Nu stråler kælderen med sine 4.000 vinflasker og skaber de perfekte rammer for spektakulære oplevelser. Kælderen kan rumme selskaber på mellem 8 og 24 personer, der ønsker en kulinarisk oplevelse i stemningsfulde omgivelser.

”Jeg er meget tilfreds. Jeg synes, vi har ramt spot on med det, som var vores ønske med vinkælderen som et anderledes spisested her i huset. Reaktionen fra vores første gæster var da også et rent ”wow”, siger hotelchef Vibeke Stentoft. ”Vinene havde vi i forvejen, men nu danner de rammen om en hyggelig vinkælder, hvor man kan se hver enkelt flaske. De bedre vine ligger for sig selv, afkølet i den rette temperatur,” siger hun. Men man kan sagtens komme ind og betragte flaskerne og måske tilmed lade sig friste og bede sommelieren om at hente noget særligt frem. Mange gæster i dag ved rigtig meget om vine,” må Vibeke Stentoft sande. ”Afstemningen af mad og vin betyder virkelig noget for gæsternes samlede oplevelse, og der kommer altid nogle super spændende samtaler ud af det emne.”

Vinsmagning i kælderen hver lørdag

Uanset, om man ved meget eller lidt om vin, er Kongebrogaardens vineksperter altid klar med interessante historier om vinslottene, områderne, druerne og årgangene. Gæsterne kan naturligvis selv påvirke deres valg af vin til maden, men de garvede sommelierer, hjælper og guider til det helt rette valg, så vinen afstemmes nøje med gæsternes mad. ”Når det gøres rigtigt, går det hele op i en højere enhed,” fortæller Vibeke Stentoft.

”Det vigtigste er dog, at man som gæst får en særlig oplevelse i den stemningsfulde vinkælder. Vi har derfor gjort rigtig meget ud af belysningen dernede. Den kan gradueres, så der bliver stearinlysagtig stemning i rummet. Man spiser ved lange, høje plankeborde for at underbygge fællesskabet under middagen. Og hvis man har lyst, kan man eventuelt starte aftenen med en velkomstdrink i pejsestuen. Så kommer skuldrene i hvert fald helt ned.”

Hver lørdag kl. 16.00 arrangerer hotellet vinsmagning for de af hotellets gæster, som ønsker at tilmelde sig en ekstra oplevelse til deres ophold eller middag. Her kan man lade sig overraske og få uddybende viden om de vine, der serveres.

Ikke kun for kendere

Hotelchefen glæder sig over, at vinkælderen allerede er booket til både private og virksomhedsrelaterede selskaber. Det hele er så nyt, og hun er spændt på, hvad der dukker op af ønsker og ideer – også fra gæsternes side. ”Vi er åbne over for de muligheder, som uden tvivl vil opstå fremover. Hvis et selskab for eksempel spørger os, om de må få deres velkomstdrink i vinkælderen, siger vi selvfølgelig ja. Og hvis der er et par gæster i gruppen, som slet ikke ønsker at drikke vin, serverer vi gerne noget andet for dem. Det skal være fleksibelt og uden for mange begrænsninger. Og vi elsker at lade os inspirere af gæsternes gode idéer.”

Vibeke Stentoft forestiller sig, at der kommer gæster, som har helt specifikke behov og ønsker for brugen af kælderen. Det kunne være et kreativt event i anderledes rammer. Eller en gruppe venner, som bare vil nyde godt af stemningen i kælderen uden at gå særlig højt op i vine. Alle er velkomne i Kongebrogaardens vinkælder – uanset hvor meget, man ellers har interesse i vin. ”Vinkælderen som spisested er et ”add on” til det vi ellers tilbyder på Comwell Kongebrogaarden. Ligesom dengang vi fik bygget en ny terrasse rundt om hotellet. Der sker altid noget interessant, når der skabes nye områder og væresteder. Så opstår der nye dynamikker. Det bliver spændende at følge i den kommende tid,” slutter Vibeke Stentoft. 

Comwell Bygholm Park

Kom indenfor hos Comwell Bygholm Park

Nu kan du holde møder og konferencer i færdigrenoverede Comwell Bygholm Park i Horsens. Den gamle herregård, som Comwell overtog i starten af 2023, er blevet istandsat fra kælder til kvist, og modtager nu talrige lokale og tilrejsende gæster.
Jesper Rais

Jeg laver ærlig mad til madelskere

Den nye køkkenchef for Comwell i Holte er i fuld gang med at sætte Comwell Holte på det gastronomiske landkort. Opskriften er sublimt smagende retter med fokus på det grønne.
Jesper Rais

Fine dining i unik vinkælder

Hos Comwell Kongebrogaarden, der ligger smukt ved Lillebælt med udsigt til en lille bådhavn
og Lillebæltsbroen, tilbyder de kulinariske oplevelser i deres nyrenoverede vinkælder.
De usædvanlige rammer kan blandt andet bruges til vinsmagning,