Fra køkkenchef til hoteldirektør

Portræt_Peter Feddersen.jpg

Interview med hoteldirektør, Peter Gerløv Feddersen

Hvordan får man omkring 40 medarbejdere med meget forskellige ansvarsområder og virkeligheder til – med stor arbejdsglæde – at arbejde efter samme ædle mål hver dag? En målopfyldelse, der i sidste ende står og falder med hotelgæsternes tilfredshed. Det har Comwell Holtes hoteldirektør et ganske godt bud på. Med sig i ledelsesrygsækken har han nemlig et unikt sæt af redskaber, som blandt andet stammer fra hans tid i køkkenet på Comwell Borupgaard.   

Af Karin Feit Almberg og Signe Kamper Kankelborg

Peter Gerløv Feddersen tiltrådte som hoteldirektør på Comwell Holte i oktober 2021 og kom direkte fra en stilling som hoteldirektør på et andet nordsjællandsk hotel. Men Feddersen startede sin karriere et helt andet sted. Et sted, der har formet ham og givet ham et særligt perspektiv på den opgave – både drifts- og ledelsesmæssigt – han står med i dag. 

”Man når det altid. For der er intet alternativ”

Feddersen har nemlig tidligere været køkkenchef på Comwell Borupgaard i Snekkersten, og han bruger i høj grad sin erfaring fra køkkenchefdagene. ”Det er klart et plus for mig, at min karrierevej startede, hvor den gjorde,” siger han. ”Ja, altså ikke så meget fordi, jeg bruger min eminente evne til at stege frikadeller i arbejdsdagen, men min ledelsestilgang er præget af, at jeg har været køkkenchef i mange år,” lyder det fra en smilende Feddersen, som uddyber:

”Jeg kender til højt tempo, mange bolde i luften, skarpe rammer, faste mål og nødvendigheden af at kunne levere ud over det sædvanlige. Man når det altid. For der er intet alternativ. Der er konstant run på bag kulisserne – både i et stort køkken og på et hotel – og det er fedt. Alle fagområder skal spille sammen på én gang, og det er så spændende at få det til at lykkes. Alt lige fra konferencer, reception, restaurant, køkken, bygninger, AV og så videre, skal arbejde sammen og levere på samme mål; den gode gæsteoplevelse.”

Forskellige virkeligheder med et fælles mål

”Det ubetinget smukke ved at drive hotel er jo, at vi har de her meget forskellige faggrupper. Når vi er sammen i ledergruppen, taler vi om: 1) hvordan vi styrker disse fagligheder, og 2) hvordan vi nedbryder grænserne, så alle arbejder efter ét fælles, overordnet fokus. Det lyder helt paradoksalt, men det er det ikke. Hvis der for eksempel står en gæst i receptionen og spørger, om hun må få en sandwich, så skal vi bare have det til at ske i en fart, selvom køkkenet fx er optaget af en stor planlagt konferencefrokost i øjeblikket. Gæsten er altid i centrum og skal føle sig godt hjulpet.”

Og spørger du hoteldirektøren er alle medarbejdere uanset titel og niveau en stor og vigtig del af kulturen. Alle præger arbejdspladsen, og alle præger den oplevelse, gæsterne har under et besøg på Comwell. 

”Hver eneste lille samtale, forslag til ændringer, ros og så videre farver kulturen. Alle er med til at sætte en retning. Derfor gør jeg også meget ud af selv at være en synlig leder. Jeg drøner rundt og taler med alle hele tiden. Og de meget forskellige faggrupper er selvfølgelig også en udfordring som leder. Heldigvis en spændende en af slagsen. Virkeligheden er meget forskellig set ud fra de forskellige ansvarsområder, medarbejderne har, og det skal man have respekt for.”

”Jeg er bare afdelingschef”

At være en god leder handler også om at give slip, mener Comwell Holtes hoteldirektør og giver et eksempel på, at det langt fra altid er chefens måde, der er den bedste:

”Som tidligere køkkenchef er jeg jo udmærket funderet i et køkken selv. Så det nemmeste ville da være at gå ned i køkkenet og gøre det hele på min måde. Men jeg vil ikke trække mine metoder ned over hovedet på afdelingslederne. Det giver kortsigtede løsninger uden ejerskab. Det vigtigste er, at vi er enige om slutresultatet. Jeg er bare afdelingschef for ledergruppen, som jeg plejer at sige. Vi mødes hver dag kl. 10.00 og kl. 15.00 og gennemgår dagen og aftenen sammen. Her kan jeg fornemme, hvordan alle har det, og hvilke udfordringer, der er størst lige nu.”

Gæsterne er ligeglade med interne ansvarsområder

”Det er mit mål, at alle løfter og har respekt for hinandens arbejde. Det er så essentielt for, hvordan gæsten oplever at være her. Gæsterne er jo ligeglade med vores interne ansvarsområder. Så uagtet ens primære ansvar, er det en positiv oplevelse for gæsterne, der er endemålet. 

Så ja, receptionisterne kan også sagtens tage de tomme tallerkner, kopper og glas med på sin vej, hvis han eller hun alligevel skal i køkkenet. Præcis ligesom, at kokken gerne må hilse på en søgende gæst og spørge: Er der noget jeg kan gøre for dig?

På med gummistøvlerne og ud i naturen

Feddersen sidder under dette interview i et af hotellets mindre mødelokaler med kæmpe vinduer ud mod høje birketræer, en lille sø og marker, så langt øjet rækker.

”Her er så smukt, og der er så meget vi skal gøre med det her sted,” siger han med et drømmende udtryk.

Hoteldirektøren har store planer om at gøre brug af den smukke natur, som omgiver hotellet, og som er nærmest usynlig, når man kører forbi ude på Kongevejen.

”Området her er eminent til udendørs mindfulness, mødelokaler og spiseområder. Det er megafedt både for vores møde- og konferencegæster, men også for de gæster, der kommer her for en lille get away med partneren. Og vi har da også fået gummistøvlerne op fra kælderen til en start,” smiler han. ”Dem kan man låne sammen med et lille kort over området. Jeg ønsker mig, at man fremover – inde fra mødelokalerne – skal kunne se ud på alle de fede udendørsfaciliteter og få lyst til at bruge dem.” 

Mona_1.12.1.jpg

Sådan skaber Mona unikke mødeoplevelser

Mona Wieben har efter 15 år i Comwell Hotels en bred vifte af erfaring, som hun til dagligt bruger i sit arbejde som MeetingDesigner chef på Comwell Hvide Hus Aalborg og Comwell Rebild bakker. Udover at tage imod udfordringer med en stor ja-hat solidt plantet på hovedet, er Mona en chef, der inspirerer og opfordrer til at tænke ud af boksen.
Henrik Hjorth_1.jpg

Strategidirektør i Comwell, Henrik Hjorth, fylder 60 år

Den 10. april fylder Comwells strategidirektør, Henrik Hjorth, 60 år og mere end halvdelen af sit liv har han brugt hos Comwell. Det giver os anledning til en tur down momory lane. I Henriks optik skyldes de mange år i samme virksomhed de gode udviklingsmuligheder, der altid har været i Comwell.
Lykke.jpg

Ny hoteldirektør på Comwell Klarskovgaard

Danskejede Comwell Hotels byder i dag velkommen til Lykke Brinkløv, ny hoteldirektør på Comwell Klarskovgaard. Lykke Brinkløv vil med sin stærke branche- og ledererfaring stå i spidsen for at drive hotellet med særligt fokus på at skærpe dets profil i erhvervsmarkedet.