Indblik

I hotelbranchen er brændstoffet lavet på smil

Interview med Mathusan Ratnasabapathy

Af Simon Verheij

Der er nok at se til, inden hotellet for alvor bliver fyldt med møde- og konferencegæster. Mathusan har sammen med resten af det tekniske team travlt med at finjustere de sidste detaljer på opsætning af borde, stole og teknisk udstyr.

Fem timer om dagen stempler han ind på Comwell Copenhagen Portside, hvor han er i praktik i forbindelse med sin STU. En treårig ungdomsuddannelse for udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov, som ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse.

”Jeg har ikke været i hotelbranchen tidligere. Jeg har ad flere omgange været i detailhandlen, så jeg havde brug for at prøve noget nyt. Så jeg er rigtig glad for, at jeg tog den beslutning og fik muligheden. Altså her på hotellet smiler alle, det gør mig glad og er med til at skabe en god stemning. Det er vigtigt for mig. Det kan løfte en dårlig dag,” siger Mathusan, der indtil videre har været i praktik på Comwells nye hotel i Nordhavn i seks måneder. 

Mathusan har faste ansvarsområder, som han sikrer, står snorlige.

”Jeg tjekker back-of-house-faciliteter og sørger for at alt står skarpt. Det er vigtigt, at disse områder er i orden, for når først huset er fyldt med mange gæster, så skal vi kunne arbejde under de bedste vilkår. Ellers hjælper jeg gerne mine kollegaer med opsætning af mødelokaler. Der er mange forskellige ønsker til opsætning, og vi er altid fleksible.” 

For hoteldirektør, Chren Vilander Thomsen, er det vigtigt, at medarbejderne på hotellet og i koncernen afspejler verdenen udenfor.

”Kernen i Comwell er vores medarbejdere. Det er dem, der hver dag er med til at sikre, at vi kan drive en sund forretning og har glade gæster. Som virksomhed har vi et ansvar for, at vores medarbejderstab afspejler det samfund, vi er omgivet af. Det er vigtigt, at vi er en rummelig arbejdsplads på alle måder. Det skaber en meget bedre synergi mellem medarbejderne, der i sidste ende smitter af på gæsterne. Og det er trods alt det, vi lever af,” fortæller Chren Vilander Thomsen.

”Jeg er derfor glad for at kunne hjælpe en ung, sød og pligtopfyldende gut som Mathusan, så jeg sammen med mine kollegaer kan være med til at skabe en fremtid med et perspektiv for ham. Det er vigtigt, at vi rækker hånden ud til disse unge mennesker. For vores alles fremtid, arbejdsmarkedet og for vores forretning.”

STU-uddannelsen er ikke kompetencegivende til videre uddannelse eller erhverv. Den har til formål, at unge med særlige behov opnår personlige, sociale og faglige kompetencer til en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt og eventuelt til en videre uddannelse og beskæftigelse.

Mathusans forældre er oprindelig fra Sri Lanka. Selv er han født herhjemme. Men drømmen om en dag at arbejde med et fattigdomsprojekt for at hjælpe andre, trækker i ham.

”Jeg har altid haft lyst til at gøre en forskel for dem der ikke har så meget. Så jeg kunne godt tænke mig at arbejde med et fattigdomsprojekt på et tidspunkt. Som lille drømte jeg om at komme ind i transportsektoren. Så måske er det der, jeg ender en dag. Men lige nu nyder jeg at være her, hvor alle tjekker ind med et smil,” griner Mathusan. 

Mona_1.12.1.jpg

Sådan skaber Mona unikke mødeoplevelser

Mona Wieben har efter 15 år i Comwell Hotels en bred vifte af erfaring, som hun til dagligt bruger i sit arbejde som MeetingDesigner chef på Comwell Hvide Hus Aalborg og Comwell Rebild bakker. Udover at tage imod udfordringer med en stor ja-hat solidt plantet på hovedet, er Mona en chef, der inspirerer og opfordrer til at tænke ud af boksen.
Henrik Hjorth_1.jpg

Strategidirektør i Comwell, Henrik Hjorth, fylder 60 år

Den 10. april fylder Comwells strategidirektør, Henrik Hjorth, 60 år og mere end halvdelen af sit liv har han brugt hos Comwell. Det giver os anledning til en tur down momory lane. I Henriks optik skyldes de mange år i samme virksomhed de gode udviklingsmuligheder, der altid har været i Comwell.
SMILcamp_Kolding_uge_26_SML_34951_Foto_Janne_Haslund (1).JPG

Comwell og SMILfonden skaber unikke oplevelser for alvorligt syge børn

Siden 2017 har Comwell samarbejdet med SMILfonden for at give familier med alvorligt og kronisk syge børn og unge et lille pusterum fra en ellers presset hverdag. Comwell og SMILfonden forsøger sammen at skabe rammerne for, at udsatte familier får en vigtig pause fra sygdom med forkælelse og fællesskab med ligesindede. Mange af disse familier har aldrig haft mulighed for at tage på ferie, fordi besøg på hospitalet og sygdom fylder i deres hverdag.