Indblik

I hotelbranchen er brændstoffet lavet på smil

Interview med Mathusan Ratnasabapathy

Af Simon Verheij

Der er nok at se til, inden hotellet for alvor bliver fyldt med møde- og konferencegæster. Mathusan har sammen med resten af det tekniske team travlt med at finjustere de sidste detaljer på opsætning af borde, stole og teknisk udstyr.

Fem timer om dagen stempler han ind på Comwell Copenhagen Portside, hvor han er i praktik i forbindelse med sin STU. En treårig ungdomsuddannelse for udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov, som ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse.

”Jeg har ikke været i hotelbranchen tidligere. Jeg har ad flere omgange været i detailhandlen, så jeg havde brug for at prøve noget nyt. Så jeg er rigtig glad for, at jeg tog den beslutning og fik muligheden. Altså her på hotellet smiler alle, det gør mig glad og er med til at skabe en god stemning. Det er vigtigt for mig. Det kan løfte en dårlig dag,” siger Mathusan, der indtil videre har været i praktik på Comwells nye hotel i Nordhavn i seks måneder. 

Mathusan har faste ansvarsområder, som han sikrer, står snorlige.

”Jeg tjekker back-of-house-faciliteter og sørger for at alt står skarpt. Det er vigtigt, at disse områder er i orden, for når først huset er fyldt med mange gæster, så skal vi kunne arbejde under de bedste vilkår. Ellers hjælper jeg gerne mine kollegaer med opsætning af mødelokaler. Der er mange forskellige ønsker til opsætning, og vi er altid fleksible.” 

For hoteldirektør, Chren Vilander Thomsen, er det vigtigt, at medarbejderne på hotellet og i koncernen afspejler verdenen udenfor.

”Kernen i Comwell er vores medarbejdere. Det er dem, der hver dag er med til at sikre, at vi kan drive en sund forretning og har glade gæster. Som virksomhed har vi et ansvar for, at vores medarbejderstab afspejler det samfund, vi er omgivet af. Det er vigtigt, at vi er en rummelig arbejdsplads på alle måder. Det skaber en meget bedre synergi mellem medarbejderne, der i sidste ende smitter af på gæsterne. Og det er trods alt det, vi lever af,” fortæller Chren Vilander Thomsen.

”Jeg er derfor glad for at kunne hjælpe en ung, sød og pligtopfyldende gut som Mathusan, så jeg sammen med mine kollegaer kan være med til at skabe en fremtid med et perspektiv for ham. Det er vigtigt, at vi rækker hånden ud til disse unge mennesker. For vores alles fremtid, arbejdsmarkedet og for vores forretning.”

STU-uddannelsen er ikke kompetencegivende til videre uddannelse eller erhverv. Den har til formål, at unge med særlige behov opnår personlige, sociale og faglige kompetencer til en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt og eventuelt til en videre uddannelse og beskæftigelse.

Mathusans forældre er oprindelig fra Sri Lanka. Selv er han født herhjemme. Men drømmen om en dag at arbejde med et fattigdomsprojekt for at hjælpe andre, trækker i ham.

”Jeg har altid haft lyst til at gøre en forskel for dem der ikke har så meget. Så jeg kunne godt tænke mig at arbejde med et fattigdomsprojekt på et tidspunkt. Som lille drømte jeg om at komme ind i transportsektoren. Så måske er det der, jeg ender en dag. Men lige nu nyder jeg at være her, hvor alle tjekker ind med et smil,” griner Mathusan. 

RS28367_Anna Reinert Kehlskov-fit.jpg

MeetingDesigner Anna Kehlskov: ”Jeg har fået mere mod”

24-årige Anna Kehlskov har altid haft et stærkt koordineringsgen, og hun elsker at få gæsternes visioner til at gå i opfyldelse. For nyligt blev hun udlært MeetingDesigner hos Comwell Copenhagen Portside, og uddannelsen, og ikke mindst hendes elevtid har givet hende større tro på sig selv og mere mod til at sige sin mening.
senkarriere.png

”Alderen er vores arbejdsstyrke”

Når tiden nærmer sig pensionsalderen, melder spørgsmål om fremtid, muligheder og begrænsninger i arbejdslivet sig for mange. Hos Comwell er alderen dog ingen hindring for at have karrieredrømme sent i livet – eller at følge dem. Heller ikke hos de tre tjenere, 65-årige Jørgen, 60-årige elev Ole eller 58-årige Helge.
CKO_Anne-Beth Madsby2.jpg

Comwell Kolding modtager pris for sit sociale ansvar

I Comwell Hotels går medarbejdere på arbejde hver dag for at gøre en forskel – en forskel for gæsterne og for hinanden. Et af de vigtigste fokusområder for arbejdskulturen i hotelkæden er at skabe et miljø, hvor der er plads til alle uden diskrimination. Comwell Kolding har netop høstet anerkendelse for et nærværende og imødekommende arbejdsmiljø fra Kolding Kommune med tildeling af prisen SammenomJOB.