Opskrifter

Kartoffelkroketter

Opskriften på heldige kartoffelkroketter

Det er de heldige kartofler, der bliver forvandlet til sprøde kartoffelkroketter med et blødt indre, der gør dig glad og blød i knæene. Brug gårsdagens kartofler til denne geniale godbid, der kan peppes op med friske krydderurter og det grønne guld fra grøntsagskassen.

DET SKAL DU BRUGE:
(4 personer)

  • 500g kogte kartofler (gerne fra dagen før) 

  • 1 rødløg 

  • 1 æble 

  • 25g hakket persille 

  • 200g smør (stuetemperatur) 

  • 100g rasp af tørret brød 

  • ½ l rapsolie 

  • 1 dl æble eddike (gerne hjemmelavet)

  • 1 æg 

  • Salt og peber 

SÅDAN GØR DU:

1. Befri rødløg af roden i bunden og sæt løget på lidt salt i et lille fad. Bag det i ovnen ved 150 grader i 25 minutter. Smut løget ud af skallen og skær det i små tern.  Alternativt kan du også rive løget fint og riste det revne løg på en pande med lidt olie. 

2. Befri æble fra kernehuset og skær det i ensartede tern. Læg herefter æblet i eddike og lad det trække i 10 minutter 

3. Mos de kogte kartofler med det bløde smør. Tilsæt så løg, æbletern (uden æbleeddike) og hakket persille. Smag til med salt og peber. 

4. Sæt kartoffelblandingen på et lille firkantet fad eller rul det i bagepapir til en pølse på ca. 3 cm tykkelse. 

5. Stil fadet på køl i min. 1 time. Skær herefter kartoffelblandingen ud i stykker på ca. 5 cm. og vend stykkerne i pisket æg og rasp (gerne hjemmelavet) 

6. Steg kroketterne gyldne og sprøde i olie eller friture ved 165 grader i ca. 7 minutter. Drys med salt og server! 

Kroketten her er en slags nordisk samosa, dén her gamle, persiske ret, som altid smager af mere! Brug hvad du har af grøntsager f.eks. et par asparges. Og server retten som selvstændig vegetarret måske med en god salat til. Lav din egen rasp af brødrester. Kør det hele gennem en foodprocessor til grov eller fin rasp efter temperament - og tør det sprødt og gyldent i ovnen.

Velbekomme
Del gerne dit billede på sociale medier under #madild og #mitcomwell

Comwell Hotels jul julefrokost julefest

Fyldte chokolader – nem og lækker opskrift

Nem opskrift på lækre, fyldte chokolader med ganache. Lav chokoladerne til dig selv eller giv som gave til en, du holder af.
Æbleeddike.jpg

Æbleeddike

Lav din egen æbleeddike, der styrker immunforsvaret, som du kan bruge til at tilføje syrlig sødme til dine efterårs- og vinterretter.
Comwell Hotels jul julefrokost julefest

Nougatsmåkager

Julen er nær, og det betyder, at vi snart er i småkagernes højsæson. Find Comwell Borupgaards berømte opskrift på velsmagende nougatsmåkager her!