Gastronomi

Kom med til de franske vinmarker i forårssolen

Ny vin og viden til hotellerne

Inspiration og ny viden var nøgleordene, da Comwells restaurantchefer sammen med hotelkædens samarbejdspartner gennem mange år, Østjysk Vinforsyning, drog på eksklusiv vinrejse til Frankrigs berømte Rhône-område. Med en velplanlagt rejseplan blev gruppen guidet gennem de betagende vinmarker fra Rhône i nord til Rhône i syd.

Et af turens hovedpunkter var en tur i det berømte vinområde Tain l'Hermitage, som hvert år tiltrækker tusindvis af vinelskende connaisseurs og turister fra hele verden. Her blev restaurantcheferne guidet gennem de smukke, grønne vinmarker med stop ved den legendariske La Chapelle-mark:

”Frankrig er fantastisk i foråret. Vinstokkene er endnu ikke så store, og der er en helt anden ro nu, end man fx oplever i området om sommeren,” fortæller restaurantchef på Comwell Borupgaard, Martin Renmælmo, som også fremhæver den efterfølgende masterclass ved Paul Jaboluet.

”Turen i de skrå vinmarker sluttede helt perfekt med eksklusiv smagning og masterclass ved Paul Jaboulet. Det gav os ny viden og forfinede vores kunnen. Og det kan vi tage direkte med hjem i restauranterne. Jeg har da også allerede udpeget en vin, der skal direkte på vinkortet på Borupgaard,” lyder det fra en smilende Martin Renmælmo.

Fællesskab og sparring

Og når alle Comwells restaurantchefer drager til Frankrig i samlet flok, er det ikke udelukkende for at indhente ny viden og inspiration om den vin, som Comwells restaurantgæster nyder godt af hver dag. Der er også en anden særlig og givende gevinst ved sådan en tur.

”Det sammenhold og den sparring, som vi får i gruppen her, er unik. Til daglig styrer vi hver vores restaurant ude på hotellerne. Ofte kører arbejdslivet bare med 180 km i timen. Men på en tur som den her, kan vi vende stort og småt – og så er det fantastisk at samles om en af vores fælles, store passioner. Nemlig god vin.”  

Fuldkommen gennemført oplevelse

Med smagsoplevelserne fra vinsmagningen hos Paul Jaboulet stadig dansende på tungen, gik turen videre til den lille franske by Orange. Her ventede gruppen en oplevelse udover det sædvanlige hos familieejede Château Maucoil. En informativ rundvisning i markerne og en udsøgt frokost i det fri gav restaurantcheferne et indblik i stedets rige historie og familiens ambitioner for Château Maucoil.

”Vi vandrede bogstavelig talt rundt i vinmarkerne med vin i glassene på druer høstet fra selv samme marker. Fuldkommen gennemført oplevelse. Imens lærte vi om områdets unikke jordbundsforhold, som ændrede sig markant meter efter meter. Forhold, som har stor indvirkning på resultatet af vinene,” lyder det fra Martin Renmælmo, som fortsætter.

”Det var en utrolig smuk formiddag. Og så har jeg sjældent mødt så gæstfri en familie, som den, der i dag driver Château Maucoil. Hele familien – både forældre og teenagebørn havde en rolle i livet på vingården – og det smitter, når man møder folk, der er så passionerede, om det de laver.”      

Den sydfranske by Marseille blev sidste stop på Comwells og Østjysk Vinforsynings vinrejse. Med hovederne fyldte af nye indtryk, viden, smagsoplevelser og socialt samvær sagde gruppen på gensyn til Rhône.

Vi spørger Martin Renmælmo på turens sidste rejsedag, om han er klar på en tur mere, og svaret kommer prompte fra restaurantchefen: ”Jeg er bestemt klar på endnu en vinrejse, men nu skal jeg lige have en god nats søvn. Og så kalder arbejdet i morgen. Men ja, jeg er spændt på, hvor turen går hen næste gang.”

RS28367_Anna Reinert Kehlskov-fit.jpg

MeetingDesigner Anna Kehlskov: ”Jeg har fået mere mod”

24-årige Anna Kehlskov har altid haft et stærkt koordineringsgen, og hun elsker at få gæsternes visioner til at gå i opfyldelse. For nyligt blev hun udlært MeetingDesigner hos Comwell Copenhagen Portside, og uddannelsen, og ikke mindst hendes elevtid har givet hende større tro på sig selv og mere mod til at sige sin mening.
senkarriere.png

”Alderen er vores arbejdsstyrke”

Når tiden nærmer sig pensionsalderen, melder spørgsmål om fremtid, muligheder og begrænsninger i arbejdslivet sig for mange. Hos Comwell er alderen dog ingen hindring for at have karrieredrømme sent i livet – eller at følge dem. Heller ikke hos de tre tjenere, 65-årige Jørgen, 60-årige elev Ole eller 58-årige Helge.
CKO_Anne-Beth Madsby2.jpg

Comwell Kolding modtager pris for sit sociale ansvar

I Comwell Hotels går medarbejdere på arbejde hver dag for at gøre en forskel – en forskel for gæsterne og for hinanden. Et af de vigtigste fokusområder for arbejdskulturen i hotelkæden er at skabe et miljø, hvor der er plads til alle uden diskrimination. Comwell Kolding har netop høstet anerkendelse for et nærværende og imødekommende arbejdsmiljø fra Kolding Kommune med tildeling af prisen SammenomJOB.