Madspildspris går til Comwell Hotels

prisoverraekkelse_madspild_ny.jpg

Kald os bare stræbere

Et stort arbejde med at reducere madspild i alle led i fødekæden. Med den begrundelse modtager Comwell Hotels den fornemme madspildspris ”Stræberen”. Prisen er stiftet af De Samvirkende Købmænd (DSK) og hylder mennesker og virksomheder, der gør en forskel i kampen mod madspild. 

”Det er altid en svær beslutning at skulle pege på kun én person eller virksomhed, der gør en forskel for at reducere madspild, når vi ser på de mange initiativer, der er rundt om i landet. Alligevel stikker Comwells arbejde ud fra mængden. Det gør det fordi, de – udover at være first movers - har arbejdet på at komme hele vejen rundt om emnet og involveret både produktionen, medarbejderne og omverdenen. Og særligt deres læring og uddannelse af medarbejdere og den involvering og holdindsats, det har skabt, har gjort et stort indtryk,” fortæller Jannick Nytoft, adm. direktør for De Samvirkende Købmænd.

”Derudover har Comwell ivrigt delt deres erfaringer på en lang række af platforme, f.eks. gennem artikler, podcasts, paneldebatter, opskriftsbøger og videoer. Det er med til at sprede budskabet og tjener på alle måder til stor inspiration for andre – også uden for branchen. Det er derfor en stor fornøjelse og med stolthed, at vi i år overrækker madspildsprisen ”Stræberen” til en så værdig modtager og inspirator som Comwell Hotels,” udtaler Jannick Nytoft.

Prisen blev første gang uddelt i 2018, og blandt modtagerne er Stop Spild af Mad, Landbrug & Fødevarer, H.K.H Prinsesse Marie, Rema 1000 – og nu altså også Comwell Hotels.

Medarbejdernes dedikerede indsats

Med stor glæde kunne Comwells CEO, Peter Schelde, således tage imod prisen, overrakt af fødevareminister Jacob Jensen onsdag formiddag på Comwell Copenhagen Portside.

”Vi er meget stolte af at modtage den fornemme madspildspris og ser det som en stor anerkendelse af vores medarbejderes dedikerede indsats i arbejdet med madspild. Vi har gennem mange år arbejdet målrettet med at mindske vores madspild i Comwell og har også sat ambitiøse mål og igangsat mange tiltag, så vi hele tiden udvikler og forbedrer os. Vi måler kontinuerligt på madspild i vores køkkener, vi uddanner vores kokke til Green Chefs via vores egen nye uddannelse, og vi optimerer indkøb og råvareudnyttelse,” fortæller HR & Sustainability Direktør i Comwell, Mai-Britt Jensen, og understreger:

”At komme madspild til livs er dog ikke noget, vi som hotelkæde kan lykkes med alene. Det kræver fælles høje standarder og solide samarbejder på tværs af hele industrien.”

 

Fakta

Juryens begrundelsen for at vælge Comwell Hotels

Helt overordnet har Comwell optrådt som ”first movers” for en hel branche på madspildsområdet.  Comwell har med deres fokus på både produktion, medarbejdere og omverden sat madspild på dagsordenen indenfor hotel og restaurationsbranchen. Det er bl.a. sket ved madspildsmålinger, genanvendelse, portionsanretninger og ved at aftage datovarer og ukurante varer fra deres leverandører. Dertil kommer et særligt fokus på læring og uddannelse af medarbejderne, hvor man med hjælp fra eksperter har haft fokus på at lære om respekten for råvarer samt uddanne medarbejderne i madspild og råvareudnyttelse. Samtidig har Comwell ivrigt delt deres erfaringer til gavn for branchen og resten af omverden via bl.a. konferencer, oplæg, artikler, podcasts og paneldebatter samt opskriftsbøger, film og samarbejder på tværs - til stor inspiration for andre.

For yderligere information, kontakt:

Signe Kamper Kankelborg
PR- & Kommunikationschef
Comwell Hotels
+45 23328577 / skk@comwell.com

Jesper Rais

Årsresultat: Comwell Hotels satte omsætningsrekord i 2023

Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har i dag offentliggjort ESG-rapportering og årsresultat for 2023. Med en omsætning på 1.290,6 mio. kr. kan kæden skrive det ind i historien som den højeste nogensinde. Som del af årsrapporten udgiver Comwell også rapport på 2023’s ESG-mål og -aktiviteter, som afspejler et stort fokus på rejsen mod en mere bæredygtig hoteldrift på tværs af alle hoteller.
SMILcamp_Kolding_uge_26_SML_34951_Foto_Janne_Haslund (1).JPG

Comwell og SMILfonden skaber unikke oplevelser for alvorligt syge børn

Siden 2017 har Comwell samarbejdet med SMILfonden for at give familier med alvorligt og kronisk syge børn og unge et lille pusterum fra en ellers presset hverdag. Comwell og SMILfonden forsøger sammen at skabe rammerne for, at udsatte familier får en vigtig pause fra sygdom med forkælelse og fællesskab med ligesindede. Mange af disse familier har aldrig haft mulighed for at tage på ferie, fordi besøg på hospitalet og sygdom fylder i deres hverdag.
Comwell Borupgaard, CBO, BTB, business, film, shoot, reklamefilm, statister, konference. møde, stemning, b2b,

Comwell Hotels vinder bæredygtighedspris for 6. år i træk

Endnu engang har 12.000 danske forbrugere peget på Comwell Hotels som den hotelkæde i Danmark, de opfatter som den mest bæredygtige. Derfor tildeles Comwell nu for 6. år i træk den europæiske bæredygtighedspris Sustainable Brand Index™ Award. Prisen er netop uddelt ved den svenske analysevirksomhed SB Insights’ årlige prisuddeling, hvor Comwell placeres som nummer 48 ud af i alt 253 danske virksomheder.