Efteruddannelse

Massiv uddannelsesindsats giver gevinst for hotelkæde

Til gavn for medarbejderne - og alle vores gæster

Opskriften på Comwell Hotels succes er uden tvivl medarbejderne og den forskel, de hver dag gør for både gæster og hinanden. Derfor har den danske hotelkæde valgt at investere mere end 2 mio. kr. i uddannelse ved at sende alle fastansatte medarbejdere på efteruddannelse. Det er nødvendigt, hvis hotelkæden skal bibeholde sit høje serviceniveau og samtidig kunne fastholde medarbejderne, mener HR-direktør Mai-Britt Jensen.

”Vi giver vores medarbejdere et stort ansvar i det daglige, og derfor er det også vigtigt, at vi klæder dem ordentlig på til at klare de opgaver og udfordringer, de står over for. Det skaber tryghed for medarbejderne og dermed også for vores gæster. Derudover er uddannelsen også et vigtigt led i at sikre nogle fælles standarder på tværs af vores hoteller, så vores gæster oplever det samme høje serviceniveau, uanset om de besøger os i Holte eller Aalborg,” siger HR-direktør i Comwell, Mai-Britt Jensen.

Medarbejdere er de vigtigste ambassadører
I samarbejde med eksterne samarbejdspartnere har Comwell sammensat et uddannelsesforløb, der tager afsæt i koncernens 50 årige historie og værdier for derigennem at skabe et fælles fundament efterfulgt af et fagspecifikt modul, der blandt andet har fokus på bæredygtighed, service og ikke mindst koncepter, hvor det bærende element er Comwells prisvindende mødekoncept, som netop er en af grundstammerne i Comwells historie.

”Vi har fået overvældende god feedback fra de medarbejdere, der har været på uddannelse. Ikke alene er den med til at give dem en større indsigt i den koncern, de er en del af. Samtidig styrker det også samarbejdet på tværs, ligesom det er med til at højne medarbejdernes motivation og trivsel. Det sidste er især vigtigt i forhold til at tiltrække nye og dygtige medarbejdere. Vi oplever, ligesom resten af branchen, at det inden for visse faggrupper er svært at tiltrække arbejdskraft, især når vi kommer lidt uden for de større byer. Og her er vores medarbejdere de absolut vigtigste ambassadører, når det kommer til employer branding. Så selvom det er en tung udgiftspost at sende alle medarbejdere på uddannelse i to dage, er jeg slet ikke i tvivl om, at det skaber værdi og giver gevinst for såvel Comwell, medarbejdere og gæster” fortæller Mai-Britt Jensen.

Alle medarbejdere forventes at have været igennem uddannelsen, der meget passende hedder ”Kernen i Comwell”, medio juni, og som koncernen har investeret mere end 2 mio. kr. i. Uddannelsen kommer herefter til at være en del af Comwells onboarding program, der for alvor skal i brug, når Comwell begynder rekrutteringen af medarbejdere til deres første hotel i hovedstaden, Comwell Copenhagen Portside, der åbner i august 2020.   

130 afdelingsledere får særlig lederuddannelse
Kernen i Comwell er ikke det eneste uddannelsesinitiativ, der i øjeblikket kører i koncernen. Man har også valgt at sende alle 130 afdelingsledere på 2. modul af deres lederuddannelse, hvor fokus er lagt på kommunikation i praksis. Uddannelsen gennemføres i samarbejde med Connection Management, hvor hvert modul afsluttes med en eksamen, der giver ECTS-point, og efter endt uddannelse vil alle ledere have en akademiøkonom-uddannelse i ledelse.

”Når vi vælger at give nogen en lederrolle, er det også vores pligt at give dem de bedste forudsætninger for at lykkedes i denne rolle. Derfor har vi valgt at investere en del ressourcer i at sende samtlige ledere på lederuddannelse,” lyder det fra Mai-Britt Jensen 

Der er ingen tvivl om, at efteruddannelse er et vigtigt parameter i forhold til udvikle nuværende medarbejdere men også for at kunne tiltrække nye. Både til Comwell og branchen generelt. Derfor har Comwell gennem mere end 15 år haft deres eget uddannelsesakademi, Comwell College, hvor der årligt investeres ca. 2,5 mio. kr. i uddannelse – både i form af korte kurser som fx bæredygtighedskursus, konflikthåndtering, jurakurser og førstehjælp samt længerevarende uddannelse som Barista, Food Coordinator og lederuddannelse. Det er vigtigt, at man som medarbejder kan se, at der er muligheder for at udvikle både de faglige og personlige kompetencer.

”At have fokus på uddannelse er ikke noget nyt i Comwell, men over de sidste par år har vi investeret betydeligt flere ressourcer i efteruddannelse end tidligere. Hvad det næste skridt bliver, ved vi ikke endnu, men det er helt sikkert, at vi ikke stopper her,” siger Mai-Britt Jensen.

Comwell Hotels har i alt 14 hoteller i Danmark, to i Sverige og driver desuden konferencecentret Comwell Conference Center Copenhagen i København og Centralværkstedet i Aarhus. Koncernen kan i år fejre 50 års jubilæum og havde i 2018 en omsætning på knap en milliard kroner. 

RS28367_Anna Reinert Kehlskov-fit.jpg

MeetingDesigner Anna Kehlskov: ”Jeg har fået mere mod”

24-årige Anna Kehlskov har altid haft et stærkt koordineringsgen, og hun elsker at få gæsternes visioner til at gå i opfyldelse. For nyligt blev hun udlært MeetingDesigner hos Comwell Copenhagen Portside, og uddannelsen, og ikke mindst hendes elevtid har givet hende større tro på sig selv og mere mod til at sige sin mening.
senkarriere.png

”Alderen er vores arbejdsstyrke”

Når tiden nærmer sig pensionsalderen, melder spørgsmål om fremtid, muligheder og begrænsninger i arbejdslivet sig for mange. Hos Comwell er alderen dog ingen hindring for at have karrieredrømme sent i livet – eller at følge dem. Heller ikke hos de tre tjenere, 65-årige Jørgen, 60-årige elev Ole eller 58-årige Helge.
CKO_Anne-Beth Madsby2.jpg

Comwell Kolding modtager pris for sit sociale ansvar

I Comwell Hotels går medarbejdere på arbejde hver dag for at gøre en forskel – en forskel for gæsterne og for hinanden. Et af de vigtigste fokusområder for arbejdskulturen i hotelkæden er at skabe et miljø, hvor der er plads til alle uden diskrimination. Comwell Kolding har netop høstet anerkendelse for et nærværende og imødekommende arbejdsmiljø fra Kolding Kommune med tildeling af prisen SammenomJOB.