Comwell træder ud af konferencehotel

Ny operatør sikrer fortsat drift af Aspenäs Herrgård

Historisk herregård i nye hænder

Efter at have drevet Aspenäs Herrgård uden for Göteborg i mere end 20 år har Comwell besluttet ikke at forlænge kontrakten med ejerne af det svenske konferencehotel. Beslutningen sker på baggrund af Comwells strategiske udvikling, og Nordic Hotel Consulting står klar til at overtage driften pr. 1. maj 2021.

Fra foråret 2021 har koncernledelsen i Comwell Hotels besluttet ikke at forlænge kontrakten på det ene af deres to svenske hoteller. K/S Aspenäs Hotelopsparing, der ejer Aspenäs Herrgård, har besluttet at indgå managementaftale om den fortsatte drift af hotellet med Nordic Hotel Consulting, når Comwell med udgangen af april stopper som operatør. Dermed sikres den fremtidige hotel- og konferencevirksomhed på den historiske herregård.

”Det er naturligvis trist, at vi ikke længere skal drive Aspenäs Herrgård. Vi har drevet stedet i mere end 20 år og været glade for både hotellet, beliggenheden, vores dygtige medarbejdere og de mange trofaste gæster, vi har serviceret gennem årene. Op til kontraktudløb er det kun naturligt, at vi spørger os selv, om det pågældende hotel fortsat er relevant for de kundesegmenter, som vi typisk udvikler vores produkter for. Det har vi efter nøje overvejelser vurderet ikke længere gør sig gældende for Aspenäs Herrgård,” siger koncernchef i Comwell, Peter Schelde, der samtidig understreger, at Comwell fortsætter driften af koncernens andet hotel i Sverige, Varbergs Kusthotell.

Bestyrelsesformand i K/S Aspenäs Hotelopsparing, Peder Engelbrecht, er glad for at kunne sikre de fremtidige aktiviteter på Aspenäs Herrgård:
”Vi har gennem mange år haft et særdeles positivt samarbejde med Comwell, der har drevet hotellet med stor respekt for stedets historie og helt særlige beliggenhed i et meget naturskønt område. For at sikre en fortsat professionel drift har K/S Aspenäs Hotelopsparing indgået managementaftale med Nordic Hotel Consulting, som overtager driften pr. 1. maj 2021. Samtidig har vi indgået kortvarige samarbejdsaftaler med Comwell om salg, markedsføring og økonomistyring, så vi får den bedst mulige og mest smidige overgang efter den 30. april. Både K/S Aspenäs Hotelopsparing og Nordic Hotel Consulting ser frem til et godt samarbejde med hotellets nuværende ledelse og medarbejdere.”

Aspenäs Herrgård er beliggende i Lerum 20 min. fra Göteborg. Den historiske herregård har været drevet som hotel- og konferencevirksomhed siden 1967 og rummer i dag 33 møde- og konferencelokaler, 112 værelser og restaurant. Comwell har været driftsoperatør på det svenske konferencehotel siden år 2000, og seneste kontrakt blev indgået i 2006.

Det bliver den nuværende administrerende direktør, Carina Gustavsson, der fortsat kommer til at stå i spidsen for Aspenäs Herrgård, når Nordic Hotel Consulting overtager driften den 1. maj 2021. Hun lover, at hun vil gøre sit til, at der for medarbejderne bliver en god og åben dialog omkring overgangen.

Snoreklip på Bygholm Park

Den flotte, gamle herregård har fået sin storhedstid tilbage

Ved årsskiftet overtog Comwell Hotels nøglerne til den gamle, hvide herregård midt i Bygholm Park i Horsens. Nu er herregården renoveret fra a til z, og gæsterne bydes inden for i fornyede, lækre rammer, hvilket blev markeret med snoreklip foretaget af Horsens borgmester.
Comwell Sorø

Comwell overlader driften af hotelejendom i Sorø

Efter mere end 20 år med hoteldrift i Sorø overlader Comwell Hotels driften af Comwell Sorø til CIC Hospitality den 1. november 2023. Alle ansatte på hotellet får mulighed for at fortsætte arbejdet under ny operatør.

Comwell er aktuel med ny uddannelse: ’Green Chef’

Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har – som led i koncernens ambitiøse ESG-plan – lanceret en uddannelse for Comwells kokke. Uddannelsen hedder Green Chef. Første hold af kokke har netop gennemført begge moduler med stor succes. Green Chef har fokus på optimal råvareudnyttelse, mindre madspild og flere planterige retter, som Comwell arbejder fokuseret med, og som i høj grad drives af medarbejderne i de enkelte hotelkøkkener. Det kræver et højt fagligt niveau hos alle.