Kokkeelev

16-årige Karl er kokkeelev på Comwell: ”Jeg får nærmest en euforisk følelse”

Karl elsker kreativiteten og det høje tempo i køkkenet

Karl Gustav Weissmann er kokkeelev på Comwell Borupggaard. Han elsker kreativiteten og det høje tempo i køkkenet og drømmer om at åbne sin egen restaurant.

Til hverdag står 16-årige Karl Gustav Weismann i køkkenet på Comwell Borupgaard og anretter flotte og velsmagende måltider til de mange gæster, der besøger restauranten. Efter han var færdig med 9. klasse, begyndte han nemlig som kokkeelev på hotellet.

”Jeg har altid været meget kreativ, og jeg kunne godt lide tanken om at give folk en lykkelig oplevelse. Jeg ville også gerne lave noget, jeg var god til, og som samtidigt kunne udfordre mig,” fortæller han om sit uddannelsesvalg.

Ansvar og udvikling

Forinden sin elevtid havde Karl Gustav Weissmann haft fritidsjob i et køkken, og derfor kendte han allerede lidt til kokkeverdenen. Alligevel blev han overrasket over, hvor meget og hvor hurtigt han fik tildelt ansvar.

”Der er stor forskel på at være køkkenmedhjælper og kokkeelev. Det er kokkene og køkkenchefen på dagen, der holder styr på det hele, og de hjælper selvfølgelig og godkender ens anretninger. Men man får også lov til selv at eksperimentere med at holde overblikket,” forklarer han.

For Karl Gustav Weissmann har det betydet meget at blive vist tilliden, og det har tilmed gjort, at han hurtigt har udviklet sig.

”Når man selv får lov til at smage retterne til og anrette dem, så åbner det for en ny kreativitet,” siger han og tilføjer:

”Jeg mærker det også derhjemme, f.eks. når jeg laver mad eller dækker bord. Det gør mig bare ikke lige så lykkelig at stille fire stålgryder på et spisebord, så vil jeg hellere anrette det pænt.”

Energi giver eufori

På Restaurant Linden, som restauranten på Comwell Borupgaard hedder, er der plads til selskaber på helt op til 330 deltagere. Det betyder også, at nogle aftener foregår i højt tempo, og det giver en enorm energi i køkkenet, fortæller Karl Gustav Weissmann:

”Jeg får nærmest en euforisk følelse, når der er 100 gæster i restauranten på en aften. Man får en trancefølelse i kroppen, hvor man har ét øre åbent for, hvad kokken siger, og ét øre for hvad tjeneren siger, og man gør bare, hvad man skal.”

En af de ting, kokkeeleven nyder allermest, er at kunne interagere med gæsterne, der har kommentarer og komplimenter til maden.

”Det er altid fedt, når vi skal præsentere maden f.eks. til et bryllup. Her skal man være åben, og man kan også være lidt sjov. Det, synes jeg, er nogle enormt fantastiske oplevelser.”

Michelindrømme

Karl Gustav Weissmann har flere drømme for fremtiden, som han håber at opnå med sin uddannelse som kok. Først vil han gerne vinde en førsteplads til DM i Skills (danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelserne, red.). På lang sigt er den helt store drøm at åbne sin egen restaurant.

”Jeg vil meget gerne åbne min egen restauran

RS28367_Anna Reinert Kehlskov-fit.jpg

MeetingDesigner Anna Kehlskov: ”Jeg har fået mere mod”

24-årige Anna Kehlskov har altid haft et stærkt koordineringsgen, og hun elsker at få gæsternes visioner til at gå i opfyldelse. For nyligt blev hun udlært MeetingDesigner hos Comwell Copenhagen Portside, og uddannelsen, og ikke mindst hendes elevtid har givet hende større tro på sig selv og mere mod til at sige sin mening.
senkarriere.png

”Alderen er vores arbejdsstyrke”

Når tiden nærmer sig pensionsalderen, melder spørgsmål om fremtid, muligheder og begrænsninger i arbejdslivet sig for mange. Hos Comwell er alderen dog ingen hindring for at have karrieredrømme sent i livet – eller at følge dem. Heller ikke hos de tre tjenere, 65-årige Jørgen, 60-årige elev Ole eller 58-årige Helge.
CKO_Anne-Beth Madsby2.jpg

Comwell Kolding modtager pris for sit sociale ansvar

I Comwell Hotels går medarbejdere på arbejde hver dag for at gøre en forskel – en forskel for gæsterne og for hinanden. Et af de vigtigste fokusområder for arbejdskulturen i hotelkæden er at skabe et miljø, hvor der er plads til alle uden diskrimination. Comwell Kolding har netop høstet anerkendelse for et nærværende og imødekommende arbejdsmiljø fra Kolding Kommune med tildeling af prisen SammenomJOB.