Bedste Bar

En cocktail med smag af sød sejr, tak

wichmann+bendtsen www.wplusb.dk

Bar V vinder som Aalborgs bedste cocktailbar 2022

Hvis du er til suveræne cocktails med smag, karakter og fortælling, så er Bar V på Comwell Hvide Hus Aalborg et besøg værd. Bar V er nemlig løbet med Aalborg Award prisen: ’Byens Bedste Cocktails’ i 2022, og generobrer dermed 2019-førstepladsen.

 Af Maja Spangsberg Krogstrup

For Sebastian Døssing, der er barchef på Bar V, er prisen et kæmpe skulderklap for barteamets indsats for at skabe en hotelbar med cocktails i særklasse, der kan trække både lokale og turister på besøg til gode stunder i baren. 

Lokal opbakning er en kæmpe blåstempling
”Vi har knoklet et par år med at sætte os anderledes på cocktailgamet end dét, man typisk ser i Aalborg, som er kendt for livlige Jomfru Ane Gade,” fortæller Sebastian Døssing, der er ekstra beæret over, at det er de lokale – Aalborgenserne – der har stemt hotelbaren ind på 1. pladsen med ’Byens Bedste Cocktails’ i 2022.

”Når de lokale kommer på besøg, er det en blåstempling på, at vi kan noget, der er værd at komme igen efter”, fortæller Sebastian Døssing og tilføjer: ”Det ved man også, fra når man selv er ude at rejse – hvis de lokale tager derhen, jamen, så må der være noget om det, ik'?”

Som byhotel med mange andre tilbud lige om hjørnet ved de på Comwell Hvide Hus Aalborg, at de bliver nødt til at gøre en ekstra indsats for at få folk til at blive. Og her har det ambitiøse barteam på Bar V virkelig formået at skille sig ud i lokalmiljøet i Aalborg med signaturcocktails, der oser af kvalitet og har et atypisk udtryk.

– ”Vi går meget op i, at der ligger en historie bag det, vi laver. Og der er en grund til, at tingene er sat sammen, som de er. På den måde prøver vi at give vores gæster en oplevelse og en wauw effekt, der går ud over blot at mixe en lækker cocktail.” forklarer Sebastian Døssing og fremhæver, at de er stolte af, at de er lykkes så godt med at udbrede budskabet om deres exceptionelle cocktails og storytelling, der trækker besøgende fra både nær og fjern.

Synergi mellem hotelkøkken og cocktailbar
Når folk kigger på vores cocktailkort og siger: ”Jamen, den har jeg aldrig hørt om før.” – ”Så er min respons: ”Det er jeg glad for, at du siger…”, ler Sebastian Døssing – ”for de cocktails har vi selv udviklet”.

”Vi går meget op i, at vi har det der kreative frirum til at kunne lege med de ting, vi nu har tilgængelige. Vores gæster kan godt bestille en klassisk Mojito eller Piña Colada  – men så går vi op i at fortælle om ingredienserne og hvad vi sammensætter … Fx ved at bruge en specialrom og klarificere mælken for at trække valleproteinerne ud af mælken, hvormed en klassiker får et overraskende pift.” fortæller Sebastian Døssing.

På bar V har de for eksempel udviklet Japansk Orkidé cocktailen, der serveres i en chinabox. Ideen opstod fordi hotelkøkkenet havde et overskud af boksene, og så så de muligheder for at udnytte restlageret til en anderledes servering i baren. I det hele taget er der på Comwell Hvide Hus Aalborg en fantastisk synergi mellem køkkenet og baren, hvor køkkenchef Marlene Poulsen og barchef Sebastian Døssing har en løbende dialog for at koordinere mellem restaurant, barmenu og cocktailkort. Det tætte samarbejde gør, at de i restauranten og baren hele tiden bliver inspireret af hinanden, og det betyder også, at råvarerne indtænkes og kan anvendes på tværs for at skabe en rød tråd i serveringen og undgå madspild.

Bardrift med bæredygtige beslutninger
”Vi prøver at tage meget af den bæredygtige tankegang med ind i vores hverdag. Nogle gange kan det godt være svært lige at finde ud af, hvordan du skal bruge det i cocktailverdenen, når du står ude på hotellerne. Men den agenda prøver vi virkelig at rykke på.” fortæller Sebastian Døssing.

Hos Bar V producerer de selv den sirup og garnish samt noget af den spiritus, de bruger til deres cocktails. Frem for at sende flasker frem og tilbage hele tiden, så bliver de tomme spiritusflasker renset og påfyldt med de ingredienser, de laver in-house. Denne tilgang til driften er både økonomisk fornuftig og mere bæredygtig.

Som eksempel har de på Bar V produceret deres egen champagnesirup af de halvtomme, åbnede champagneflasker med for lidt kulsyre. I stedet for at hælde champagnen i vasken, bliver den kogt ind til en sirup til nye lækre cocktails.

”Vi kan optimere af den vej – der er meget af det, der er gastronomisk, når man er på det niveau og går så meget i dybden med ingredienserne, som vi gør.” fortæller Sebastian Døssing, og tilføjer: ”Heldigvis har vi rammerne til det – fordi det kræver en masse tid, når du udvikler nye cocktails. Det handler ikke bare om at få en god idé og smide det hele sammen, og så er vi klar. Det kræver trial og error.”

Alle i barteamet brænder for at blive ved med at udvikle og højne standarden. Derfor peger Sebastian Døssing også på, at en vigtig del af æren skal tildeles den store interne opbakning, som Bar V har på Comwell Hvide Hus Aalborg til at fokusere på at drive en bar med kæmpe ambitioner.

Smagen af sød sejr
Selvfølgelig skal Aalborgs bedste cocktailbar 2022 også have sin egen sejrs-cocktail! Straks efter prisuddelingen er Sebastian Døssing i gang med at spekulere i en passende vinder-cocktail med sødme, dybde og måske et drys bladguld.

For Bar V betyder Aalborg Awarden rigtig meget for hotelbaren, der har kæmpet med at få folk til at forstå, at de godt må komme på besøg, selvom de ikke bor på hotellet.

”Vi så også effekten i 2019, hvor vi vandt prisen. Det gav et godt boost på, hvor mange fra byen, der kom på besøg i baren. Prisen gav en god platform ret hurtigt.” fortæller Sebastian Døssing og fremhæver, at prisen i 2022 virkelig har fået stor opmærksomhed lokalt:  

”Bare som eksempel, så var der allerede lokale gæster i baren dagen efter vi modtog prisen for at lykkeønske os - nu måtte de op og prøve vores cocktails. Og så er vi virkelig lykkes med at gøre det klart, at man altid er velkommen i baren, selvom man ikke tjekker ind på et værelse. Det er sindssygt fedt og et kæmpe skulderklap, som vi er stolte af.” siger Sebastian Døssing.

Så hvis du endnu ikke har haft glæden af at opleve  Bar V’s cocktails med lige dele alkymi og trylleri, så er bardørene åbne for dig, om du tjekker ind eller bare dropper ind til en suveræn signaturcocktail. 

Jesper Rais

Årsresultat: Comwell Hotels satte omsætningsrekord i 2023

Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har i dag offentliggjort ESG-rapportering og årsresultat for 2023. Med en omsætning på 1.290,6 mio. kr. kan kæden skrive det ind i historien som den højeste nogensinde. Som del af årsrapporten udgiver Comwell også rapport på 2023’s ESG-mål og -aktiviteter, som afspejler et stort fokus på rejsen mod en mere bæredygtig hoteldrift på tværs af alle hoteller.
SMILcamp_Kolding_uge_26_SML_34951_Foto_Janne_Haslund (1).JPG

Comwell og SMILfonden skaber unikke oplevelser for alvorligt syge børn

Siden 2017 har Comwell samarbejdet med SMILfonden for at give familier med alvorligt og kronisk syge børn og unge et lille pusterum fra en ellers presset hverdag. Comwell og SMILfonden forsøger sammen at skabe rammerne for, at udsatte familier får en vigtig pause fra sygdom med forkælelse og fællesskab med ligesindede. Mange af disse familier har aldrig haft mulighed for at tage på ferie, fordi besøg på hospitalet og sygdom fylder i deres hverdag.
Comwell Borupgaard

Jesper Rais

Comwell Hotels vinder bæredygtighedspris for 6. år i træk

Endnu engang har 12.000 danske forbrugere peget på Comwell Hotels som den hotelkæde i Danmark, de opfatter som den mest bæredygtige. Derfor tildeles Comwell nu for 6. år i træk den europæiske bæredygtighedspris Sustainable Brand Index™ Award. Prisen er netop uddelt ved den svenske analysevirksomhed SB Insights’ årlige prisuddeling, hvor Comwell placeres som nummer 48 ud af i alt 253 danske virksomheder.