Brainstorming

Brainstorm programmer og skabeloner: Værktøjer der optimere en brainstorm session­

CKO_interior_3

Din nøgle til effektiv idéudvikling

Effektiv brainstorm kræver både de rette skabeloner og værktøjer. En brainstorm skabelon hjælper med at strukturere og organisere idéer, mens digitale værktøjer gør det lettere at samarbejde og dele idéer i realtid. 

Her er de største fordele ved at bruge værktøjer og modeller til din næste brainstorm session:

  • Struktur og overblik: Hjælper med at organisere idéerne på en overskuelig måde.

  • Øget produktivitet: Gør det muligt at fokusere på idéudvikling fremfor organisering.

  • Bedre samarbejde: Fremmer samarbejdet i teamet ved at alle arbejder ud fra samme skabelon.

I denne artikel ser vi nærmere på både de bedste brainstorm skabeloner og de værktøjer, der kan tage din næste brainstorm session til nye højder.

Populære brainstorm modeller

Der findes mange forskellige brainstorm modeller, som kan tilpasses forskellige behov og situationer. Her er nogle af de mest anvendte:


Mind mapping

Et mindmap er en  visuel brainstorm model, hvor du starter med et centralt emne og derefter grener ud i relaterede idéer. Det er en god måde at se forbindelser mellem forskellige tanker og idéer på.

Eksempel på et mind map:

NY PRODUKTLANCERING (centralt emne)

Markedsføring (hovedgren)

  • Sociale medier (undergren)

  • E-mail kampagner (undergren)

Produktfunktioner (hovedgren)

  • Design (undergren)

  • Funktionalitet (undergren)

  • Pris (undergren)

Målgruppe (hovedgren)

  • Aldersgruppe (undergren)

  • Geografi (undergren)

  • Forbrugeradfærd (undergren)

Tip: Undgå at blive overvældet af for mange idéer

Når man brainstormer, kan der hurtigt opstå et væld af idéer, hvilket kan skabe forvirring. Brug mindmapping til at organisere idéerne i forskellige kategorier eller temaer. Det hjælper med at skabe overblik og sikrer, at ingen gode idéer går tabt.


SWOT-analyse

SWOT-analysen kan virke som en banal model, som mange af os blev introduceret til i gymnasiet. Men i virkeligheden er det en yderst anvendelig model, der ofte bruges i erhvervslivet. Uanset om det drejer sig om strategiudvikling, markedsanalyser eller projektvurderinger, giver SWOT-analysen virksomheder mulighed for at identificere deres styrker, svagheder, muligheder og trusler på en struktureret måde.

Mange store virksomheder og organisationer bruger SWOT som et første skridt til at udvikle nye strategier eller løse komplekse problemstillinger.

Eksempel på en SWOT-analyse:
Forestil dig, at en teknologiskvirksomhed netop har udviklet en ny innovativ teknologi og er i færd med at lancere den på markedet. Her er en SWOT-analyse, der kan hjælpe med at identificere de vigtigste faktorer, virksomheden skal være opmærksom på:

  • Styrker: Innovativ teknologi og stærkt brand.

  • Svagheder: Høje omkostninger og begrænset markedsadgang.

  • Muligheder: Nye markeder og teknologiske fremskridt.

  • Trusler: Konkurrence og skiftende markedstendenser.

Round Robin

En simpel model, hvor hver deltager bidrager med en idé i en rundkreds. Dette sikrer, at alle deltager aktivt og får mulighed for at bidrage.

Giv hver deltager et specifikt emne eller spørgsmål, f.eks. kundeservice eller produktudvikling. Dette holder bidragene fokuserede og relevante. Eksempelvis kan du bede deltagerne om at foreslå idéer inden for områder som kundeservice, produktudvikling eller markedsføring.

Opfordre deltagerne til at bygge videre på tidligere idéer, så der skabes en iterativ proces, hvor alle bidrager med nye perspektiver.

Eksempel:

  • Første runde: Deltagerne foreslår idéer til forbedring af kundeservice.

  • Anden runde: Hver deltager bygger videre på de idéer, der allerede er blevet foreslået, og tilføjer nye detaljer eller forslag.

  • Tredje runde: Fokus skifter til et nyt emne, f.eks. markedsføringstiltag, hvor deltagerne på samme måde bidrager med deres idéer.

BTB_Fotos2020

Populære brainstorm programmer

Digitale brainstorm programmer kan være en stor hjælp i planlægningen og gennemførelsen af en brainstorm session. De tilbyder forskellige værktøjer og funktioner, der gør det lettere at organisere og dele idéer.


Miro

Miro er et digitalt whiteboard, som er særligt godt til visuelle brainstorms og komplekse mindmaps. Det er det ideelle valg, hvis du arbejder med mange forskellige visuelle elementer. Her er nogle af de vigtigste fordele ved Miro:

  • Uendeligt lærred: Du kan tilføje sticky notes, billeder og diagrammer uden begrænsning, hvilket giver fuld fleksibilitet.

  • Samarbejde i realtid: Perfekt til teams, der arbejder på tværs af afdelinger eller geografiske placeringer. Alle kan bidrage samtidigt.

  • Visuelt fokus: Miro er oplagt til brainstorming, hvor der er behov for hurtigt at generere dynamiske idéer og visualisere komplekse strukturer.

Stormboard

Stormboard kombinerer elementer fra mindmapping med klassiske tavler. Det er ideelt for teams, der ønsker en mere struktureret proces. Her er nogle af Stormboards styrker:

  • Prædefinerede skabeloner: Gør det nemt at starte brainstormen med en fast ramme og sikrer, at idéerne organiseres fra starten.

  • Feedback og vurdering: I Stormboard kan teammedlemmer kommentere og vurdere idéer i realtid, hvilket gør det nemt at få feedback og træffe hurtige beslutninger.

  • Struktureret tilgang: Velegnet til teams, der har brug for en fast struktur og en effektiv feedback-loop.

Skal der skabes hurtige, visuelle idéer, er Miro et oplagt valg. Hvis du derimod har brug for en mere struktureret proces med mulighed for direkte feedback, kan Stormboard være det bedste værktøj.

Med de rette brainstorm skabeloner og programmer kan du sikre, at din næste brainstorm session bliver både produktiv og inspirerende!

Har du brug for et inspirerende sted til dit team? Hos Comwell tilbyder vi unikke og funktionelle mødelokaler, der er perfekte til formålet. Besøg os og oplev rammer, der fremmer kreativitet og samarbejde.

Hvad er en omvendt brainstorm?­

Omvendt brainstorming, er en kreativ teknik, der hjælper med at finde løsninger ved at tage udgangspunkt i den dårligste mulige løsning og derefter vende den til noget positivt. Denne metode kan være en effektiv måde at tackle problemer og udfordringer på en ny og anderledes måde.

Hvad er en brainstorm? Sådan skaber du en effektiv idéudvikling

En god brainstorm kan være et vigtigt skridt på vejen til at løse de udfordringer, du eller din virksomhed står over for. I denne guide får du tips og tricks til, hvordan du skaber en inspirerende og produktiv brainstorm session.

De bedste smalltalk emner

Vi kender alle den pinlige stilhed, der kan opstå, når samtalen er ved at gå i stå. Heldigvis er der hjælp at hente! I denne artikel giver vi dig en række gode smalltalk emner, så du altid har noget at tale om, uanset om du står ved kaffemaskinen eller til årets julefrokost.