Comwell Hotels tilslutter sig Science Based Targets initiative (SBTi)

sbti.png

Ambitiøst skridt i rejsen mod CO2-neutralitet

Danskejede Comwell Hotels arbejder målrettet og integreret med bæredygtighed som en central del af kædens forretningsstrategi. Som første hotelkæde i Danmark har Comwell Hotels nu taget et markant skridt i retning mod at reducere hotellernes samlede klimapåvirkning ved at tilslutte sig Science Based Targets initiative (SBTi). Et vigtigt led i Comwells plan om at reducere sit klimaaftryk og opnå CO2-neutralitet i egen drift i 2030 og i hele værdikæden i 2040.  

Comwells CO2-udledning kommer fra den daglige drift i forbindelse med produktion af kædens serviceydelser. Målet er at reducere CO2-udledningen gennem ansvarlig drift i tæt samarbejde med leverandører, medarbejdere og gæster. Med Comwells tilslutning til Science Based Targets initiative (SBTi) skærper hotelkæden yderligere sin indsats mod net-zero.  

SBTi er en af de højeste standarder for virksomheder, der vil sætte ambitiøse og bindende mål for reduktionen af drivhusgas-udledning.  

”Det er et vigtig skridt for os at tilslutte os SBTi. Som stor hotelkæde i Danmark har vi et tilsvarende stort ansvar i forhold til at passe bedst muligt på den verden, vi lever i. Vi arbejder med ambitiøse mål på klimafronten, og med vores tilslutning forpligter vi os til at opnå en række definerede mål på en relativt kort løbebane,” lyder det fra Peter Schelde, koncernchef i Comwell Hotels, som uddyber: ”SBTi tilbyder en klart defineret vej i forhold til at reducere vores CO2-udledning i overensstemmelse med Paris-aftalens mål om at begrænse den globale opvarmning.”  

En dedikeret indsats  

Comwell offentliggjorde kædens første selvstændige ESG-rapport i foråret 2023, som tydeliggør kædens mål på vejen mod klimaneutralitet i egen drift (scope 1 og 2) i 2030. Det kræver en dedikeret indsats fra alle i koncernen, og flere tiltag er allerede i gang.  

”I øjeblikket har vi særligt fokus på egen drift, og det er vores medarbejdere en kæmpe del af. Uden dem var vi ikke kommet så langt, som vi allerede er. Helt konkret reducerer vi vores energi- og vandforbrug – fx ved udskiftning af el-kilder og investeringer i vandbesparende tiltag. Vi har også fokus på maksimal genanvendelse af affald og mindre madspild, ligesom vi i stigende grad sætter flere planterige retter på menuerne og buffeterne i hotellernes restauranter,” fortæller Mai-Britt Jensen, HR og Sustainability Direktør i Comwell Hotels.    

Den mest ærlige måde at arbejde med CO2-reduktion  

Når første store milepæl om CO2-neutralitet i egen drift er opnået, vil den danskejede hotelkæde i højere grad rette sin indsats mod resten af værdikæden (scope 3), som indbefatter et tæt samarbejde med leverandører og samarbejdspartnere.  

”Når vi har opnået CO2-neutralitet i egen drift, kigger vi på alt det, hvor vi ikke alene har kontrollen. Fx har vi opsat en række målsætninger for hvilke råvarer, vi køber, hvor de kommer fra samt hvilke forventninger og ønsker vi har til vores leverandører og vores samarbejde. I 2025 er det fx vores mål, at størstedelen af vores leverandører har committet sig til Comwells ’Code of Conduct’, der sætter rammen for, hvordan vi i fællesskab rykker os, lyder det fra Mai-Britt Jensen, der slutter: ”Helt i tråd med SBTi er vores strategi på det her område at eliminere så meget CO2-udledning i egen drift som muligt først. Det er den mest ærlige måde at arbejde med CO2-reduktion på.” 

FAKTA om SBTi:

SBTi er baseret på Greenhouse Gas-protokollen og stiftet af FN’s Global Compact (UNGC), CDP, World Resources Institute (WRI) og Verdensnaturfonden (WWF).
Læs mere her: sciencebasedtargets.org.

For yderligere information, kontakt:  

Signe Kamper Kankelborg 

PR- & Kommunikationschef 
Comwell Hotels 
+45 23328577 / skk@comwell.com  

 
Om Comwell Hotels  

Comwell er en danskejet og landsdækkende hotelkæde med hoteller i hele Danmark og ét i Sverige samt ODEON i Odense og Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. I mere end 50 år har Comwell drevet specialiserede møde- og konferencehoteller og har gennem årene høstet flere priser for deres møde-, service- og madkoncept.  

Comwell var de første til at introducere danskerne for den moderne mødepakke tilbage i 1969. I dag er det stadig Comwells kerneforretning, og den professionelle rådgivning, indsigt, læringsværktøjer og sparring varetages af hotelkædens specialtrænede MeetingDesignere. Comwell servicerer også uddannelses- og kursusforløb, workshops, jobsamtaler, bestyrelsesmøder, udstillinger og events og råder over knap 3.000 værelser og 350 møde- og konferencelokaler.  

Jesper Rais

Årsresultat: Comwell Hotels satte omsætningsrekord i 2023

Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har i dag offentliggjort ESG-rapportering og årsresultat for 2023. Med en omsætning på 1.290,6 mio. kr. kan kæden skrive det ind i historien som den højeste nogensinde. Som del af årsrapporten udgiver Comwell også rapport på 2023’s ESG-mål og -aktiviteter, som afspejler et stort fokus på rejsen mod en mere bæredygtig hoteldrift på tværs af alle hoteller.
Jesper Rais

Comwell Kellers Park kåret som ’Årets Spa’ ved Danish Beauty Award 2024

Til den årlige prisuddeling Danish Beauty Awards fredag aften i Tivoli Congress Center blev Comwell Kellers Park hyldet som vinderen af kategorien 'Årets Spa'. Det prestigefyldte awardshow anerkender og hylder traditionen tro de bedste inden for den danske skønheds- og kosmetikbranche.
SMILcamp_Kolding_uge_26_SML_34951_Foto_Janne_Haslund (1).JPG

Comwell og SMILfonden skaber unikke oplevelser for alvorligt syge børn

Siden 2017 har Comwell samarbejdet med SMILfonden for at give familier med alvorligt og kronisk syge børn og unge et lille pusterum fra en ellers presset hverdag. Comwell og SMILfonden forsøger sammen at skabe rammerne for, at udsatte familier får en vigtig pause fra sygdom med forkælelse og fællesskab med ligesindede. Mange af disse familier har aldrig haft mulighed for at tage på ferie, fordi besøg på hospitalet og sygdom fylder i deres hverdag.