Hotelchef Anne-Beth Madsby fejrer 25-års jubilæum

Jesper Rais

Du skal turde at fejle

Vejen til drømmejobbet er ikke nødvendigvis snorlige. Det er Anne-Beth Madsby, hotelchef i Comwell Kolding, et klart bevis på. Og spørger du Anne-Beth, skal vi vælge job ud fra passion og ikke være bange for at fejle. 

I dag er det 25 år siden, Anne-Beth Madsby startede i receptionen på Comwell Middelfart. Dengang vidste hun én ting; Comwell var bare et stop på vejen. Hun skulle ikke blive hængende.

Skulle først blive voksen

”Jeg havde lige færdiggjort min kontoruddannelse inden for rejsebranchen og ville være speditør… eller ejendomsmægler. Jeg skulle bare blive voksen først...,” lyder det fra en smilende hotelchef. 

Men for Anne-Beth Madsby – bedre kendt som ”Bette” – viste sig en anden virkelighed.

 

”Jeg elskede hotelbranchen med det samme, jeg trådte ind ad døren i Middelfart. Kollegerne, gæsterne, dét at hotellet aldrig ’sover’, ja, det hele. Og så gik der 25 år. Jeg har taget så mange karrierehop i løbet af årerne, at jeg aldrig har følt et kedeligt øjeblik. Der har altid været muligheder for udvikling og avancering. Det er vi gode til at give plads til i Comwell.” 

Bettes karriere i Comwell har budt på roller som konferencekoordinator, salgsansvarlig og MeetingDesigner-chef. Og i oktober 2021 tiltrådte Bette som hotelchef for Comwell Kolding.

Stadig bare Bette

”Det var selvfølgelig en stor milepæl for mig at overtage ansvaret for hoteldriften. Men jeg er stadig bare Bette med begge ben solidt plantet på jorden. Jeg kender selve driften og mit produkt indgående efter så mange år i branchen med forskellige kasketter på. Det er en kæmpe styrke.”

Og med skiftet fra MeetingDesigner-chef til hotelchef med 75 medarbejdere under sig følger et stort ansvar og mange både små og store beslutninger, der skal tages på daglig basis.

 

”Den største forskel fra mit tidligere virke i Comwell til nu, er, at jeg bevæger mig mere oppe i helikopteren end før. Jeg er nødt til at se det hele i et større perspektiv for at lykkes. Men når det er sagt, så har jeg stadig hands on. Jeg går ofte rundt på hotellet og hjælper til, hvor der er behov, uanset om det handler om at ommøblere et mødelokale, at tage imod gæsterne, osv.” 

Vendte fejl til succes

Der er altid travlt bag kulisserne på et stort konferencehotel med flere hundrede gæster gennem dørene hver dag. Og nogle gange sker der også fejl, men fejl er ikke altid en dårlig ting ifølge hotelchefen:

”Hverdagen på hotellet skal helst glide så smooth for både gæster og medarbejdere som mulig, men vi er mennesker, og nogle gange sker der et par ups’ere. Det kan ikke undgås. Men det vigtige er ikke, om de sker eller ej. Det vigtige er, hvordan de håndteres. Kun sådan udvikler vi os,” lyder det fra Bette, der fortæller, hvordan hun for et par år tilbage ved en fejl havde overbooket en konference, så der pludselig ikke var værelser nok til overnatning til konferencens deltagere som lovet.

”Ja, så måtte jeg krybe til bekendelse foran gæsterne. Først faldt det ikke i god jord, men vi sørgede i en fart for værelser til alle nede i Kolding by og bookede bord til gæsterne på den lokale vinbar. Næste morgen fik jeg smil og highfive af gæsterne, som havde hygget sig helt vildt. Så det hele endte godt, selvom det bestemt ikke var den mest optimale løsning til en start,” erkender hotelchefen smilende. 

Kigger efter ilden

25 år på samme arbejdsplads hører efterhånden til sjældenhederne, men ifølge Bette tager hun gerne 25 år mere i Comwell, når bare de rigtige ingredienser i arbejdslivet er til stede.    

”Du skal fra hjertet være grundlæggende glad, når du går på arbejde. Skulle jeg give et råd til de unge mennesker i dag, så skal de ikke gå så meget op i, om de vælger den rette hylde fra start, for man skal nok nå derhen, hvor man gerne vil. Hvis passionen er til stede, så er det ligegyldigt, om karrieren starter i køkkenet, restauranten eller receptionen,” lyder det fra Bette.

”Så når jeg skal ansætte nye medarbejdere, kigger jeg efter ilden. Man kan spotte hurtigt, om den er i folk eller ej. Det er så vigtigt. Jeg er jo kun en succes, hvis mine medarbejdere er det,” slutter Anne-Beth Madsby. 

btb film, Mona Wieben, 15. etage, panorama floor

Sådan skaber Mona unikke mødeoplevelser

Mona Wieben har efter 15 år i Comwell Hotels en bred vifte af erfaring, som hun til dagligt bruger i sit arbejde som MeetingDesigner chef på Comwell Hvide Hus Aalborg og Comwell Rebild bakker. Udover at tage imod udfordringer med en stor ja-hat solidt plantet på hovedet, er Mona en chef, der inspirerer og opfordrer til at tænke ud af boksen.
Henrik Hjorth_1.jpg

Strategidirektør i Comwell, Henrik Hjorth, fylder 60 år

Den 10. april fylder Comwells strategidirektør, Henrik Hjorth, 60 år og mere end halvdelen af sit liv har han brugt hos Comwell. Det giver os anledning til en tur down momory lane. I Henriks optik skyldes de mange år i samme virksomhed de gode udviklingsmuligheder, der altid har været i Comwell.
Lykke.jpg

Ny hoteldirektør på Comwell Klarskovgaard

Danskejede Comwell Hotels byder i dag velkommen til Lykke Brinkløv, ny hoteldirektør på Comwell Klarskovgaard. Lykke Brinkløv vil med sin stærke branche- og ledererfaring stå i spidsen for at drive hotellet med særligt fokus på at skærpe dets profil i erhvervsmarkedet.