Indretning og design

Storheden skal opleves på Comwell Bygholm Park

Indretningsarkitekt Mette Faarup Jørgensen, am-pm.
Billede må IKKE bruges før accept fra Mette via Linn

Indretning med respekt for historien

I grønne omgivelser i Horsens står Comwell Bygholm Park og fortæller et lille stykke danmarkshistorie, der går helt tilbage til 1313, hvor herregården blev opført af Kronen. Historisk har Bygholm Park huset både lensgrever og adelige, og nu begynder en ny æra for den gamle herregård, der i dag fungerer som hotel. Comwell Hotels har netop overtaget driften af hotellet, der byder både private- og konferencegæster inden for til at opleve storheden i fantastiske rammer.

Comwells dygtige indretningsarkitekt, Mette Faarup, arbejder netop nu intenst på indretning og istandsættelse af Comwell Bygholm Park i tæt samarbejde med Comwell. Men hvordan skaber man et moderne hotel med respekt for herregårdens historie og oprindelige udtryk?   

Af Maja Spangsberg Krogstrup, redigeret af Signe Kamper Kankelborg 


Tro mod herregården
Taler man om Comwell-stilen, kommer man ikke udenom Mette Faarup. Mette er Comwells husdesigner og mangeårige samarbejdspartner, der med firmaet AM/PM Design Studio har været inde over indretningen af alle Comwells hoteller. Comwell Bygholm Park er seneste skud på stammen.

Mette Farup arbejder ikke med en bestemt tematisering i indretningen af Comwells hoteller. Men alligevel formår hun at binde alle hotellerne sammen på tværs af landsdele og individuelle udtryk – fra stråtækte Comwell Sorø til nybyggede og topmoderne Comwell Portside i Københavns Nordhavn.

”Selvfølgelig er det vigtigt, at der er en rød tråd i stilen på alle hotellerne i Comwell-kæden, hvor vi altid arbejder med et klassisk udtryk med varme og en snert af noget internationalt,” forklarer Mette Faarup og tilføjer:

”Comwells hoteller rundt omkring i landet er meget forskellige – og derfor er det også vigtigt for os at være tro mod dét, der gør det enkelte hotel unikt. Bygholm Park er særlig, fordi det er en virkelig smuk, gammel herregård. Der er en storhed over sådan en historisk bygning, som vi skal have mere frem. Det skal kunne mærkes, at man er på en herregård – det bruger vi som pejlemærke i istandsættelsen.”

Parken skal ind på hotellet
Mette Faarup og et hold af Comwell-medarbejdere kigger på alt fra lys, adgang, stemning og omgivelser, når der skal pustes nyt liv i en eksisterende bygning.

”Bygholm Park har jo en helt fænomenal beliggenhed i en stor smuk park. Men mit første indtryk, da jeg så stedet for første gang, var, at det fremstod introvert,” fortæller Mette Faarup og forklarer:

”Vi vil enormt gerne have parken mere ind på hotellet – altså, sørge for at gæsterne i højere grad ser, oplever og får glæde af de grønne omgivelser, når de er på hotellet.”

For at åbne mere op og skabe bedre synergi mellem hotellet og parken har løsningen været at skrælle en masse forstyrrende elementer væk, som tager lys og luft.

Indretningen skal være funktionel
Der er mange aspekter, der skal holdes for øje, når et nyt hotel skal indrettes. Det er en opgave, som rækker langt ud over valget af klassiske designmøbler, væggenes farvetoner og kunsten i lobbyen.

”Vi har den daglige drift af hotellet med inde i perspektivet fra dag ét. Det er måske et lidt anderledes designperspektiv. Men jeg har meget stor respekt for, hvad Comwells driftsfolk kan fortælle mig. Hvis indretningen ikke passer til dagligdagen for kokken, receptionisten og tjeneren, så kommer det jo heller ikke til at fungere for gæsterne fremadrettet,” siger Mette Faarup.

Rum til det moderne menneske
Der er ingen tvivl om, at det er en intensiv proces at transformere en gammel herregård som Bygholm Park til et moderne hotel, der er tro mod vores fælles kulturarv.

Det kræver hårdt arbejde, minutiøs planlægning samt detaljerede tegninger, beskrivelser og instrukser. Men det er ikke alt. Som designer trækker Mette Faarup også på dét, man ikke kan måle sig til – nemlig forestillingsevnen om, hvordan rum fungerer til møder mellem mennesker, afslapning, hygge, inspiration m.m.

”Vi skal rykke lidt på idéen om, hvad det betyder at bo på hotel. I dag vil vi gerne bruge rum på en anden måde end tidligere. Selvom man tjekker ind i en historisk bygning fra en anden tidsalder, så skal den rumme en moderne måde at være menneske på i dag,” fortæller Mette Faarup.

På den måde handler indretningen af Bygholm Park også i høj grad om fleksibilitet, når hotellet skal kunne rumme alt fra konferencer til bryllupsfester og weekendgæster.

”Fleksibilitet er en kæmpe faktor i alle de opgaver jeg løser hos Comwell, fordi moderne hoteller skal fungere til både 5 og 500 mennesker. Derfor er det vigtigt at tænke i flest mulige scenarier, så vi skaber fleksible rum og langsigtede løsninger.” siger Mette Faarup

Skal stå skarpt mange år frem
Hos Comwell Hotels er linjen klar ift. valg af design og materialer:

”Vi bruger primært skandinavisk design af materialer i god kvalitet. Interiøret skal kunne tåle at blive brugt og få charme af patina. Det skal stå skarpt om 10 år og 20 år og være flot at se på til den tid. Det er mere bæredygtigt,” siger Mette Faarup

Vil opleve når planen er blevet til virkelighed
Kommer du en dag på besøg på Comwell Bygholm Park, kan du være heldig at møde Mette Faarup. Hun ser nemlig frem til at tjekke ind på hotellet som gæst.

”Jeg skal nok sidde i en lækker loungestol med en god kop kaffe. Og så skal jeg bare se, hvordan rummene tager sig ud – se glade gæster og mærke stemningen,” siger Mette Faarup og smiler. 

Jesper Rais

Årsresultat: Comwell Hotels satte omsætningsrekord i 2023

Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har i dag offentliggjort ESG-rapportering og årsresultat for 2023. Med en omsætning på 1.290,6 mio. kr. kan kæden skrive det ind i historien som den højeste nogensinde. Som del af årsrapporten udgiver Comwell også rapport på 2023’s ESG-mål og -aktiviteter, som afspejler et stort fokus på rejsen mod en mere bæredygtig hoteldrift på tværs af alle hoteller.
SMILcamp_Kolding_uge_26_SML_34951_Foto_Janne_Haslund (1).JPG

Comwell og SMILfonden skaber unikke oplevelser for alvorligt syge børn

Siden 2017 har Comwell samarbejdet med SMILfonden for at give familier med alvorligt og kronisk syge børn og unge et lille pusterum fra en ellers presset hverdag. Comwell og SMILfonden forsøger sammen at skabe rammerne for, at udsatte familier får en vigtig pause fra sygdom med forkælelse og fællesskab med ligesindede. Mange af disse familier har aldrig haft mulighed for at tage på ferie, fordi besøg på hospitalet og sygdom fylder i deres hverdag.
Comwell Borupgaard, CBO, BTB, business, film, shoot, reklamefilm, statister, konference. møde, stemning, b2b,

Comwell Hotels vinder bæredygtighedspris for 6. år i træk

Endnu engang har 12.000 danske forbrugere peget på Comwell Hotels som den hotelkæde i Danmark, de opfatter som den mest bæredygtige. Derfor tildeles Comwell nu for 6. år i træk den europæiske bæredygtighedspris Sustainable Brand Index™ Award. Prisen er netop uddelt ved den svenske analysevirksomhed SB Insights’ årlige prisuddeling, hvor Comwell placeres som nummer 48 ud af i alt 253 danske virksomheder.