Tour de Sommer-Danmark med Comwell Middelfart som base

Kig til den gamle Lillebæltsbro.jpeg

”Så kan vi jo bare køre derhen og derhen og derhen, mor”

Som børnefamilie med danske ferieplaner er dagsture til forlystelsesparker, museer samt lege- og dyreparker ofte på programmet, og for at give den fulde ferieoplevelse er overnatninger på hotel en oplagt mulighed. Men kan man hive både store og små med på overnatning hos Comwell? Det giver familien fra Greve her et indblik i, efter de har besøgt Comwell Middelfart.

Tekst: Camilla H. Gjedde og familie. Fotos: Private.

”Uhhh, jeg glæder mig!” starter 6-årige Theo morgenen, da vi pakker det sidste ind i bilen, klikker selerne i, smækker bildørene og sætter GPS’en til.

Vi er en familie på tre, far-Thomas, mor-Camilla og Theo, bosat i Greve på Sjælland, og vi elsker at holde ferie i Danmark. Derfor håber vi, som mange andre, at det danske sommervejr overrasker, så vi kan komme på eventyr i vores dejlige, danske land med alt, hvad det har at byde på af oplevelser.

Familieferie, familie, børn, barn, leg, sommer, ferie, hotel, aktivitet, male, spise, mad, oplevelser, forældre, hygge, sjov

Ved brug af disse billeder skal Camilla Hansen Gjedde krediteres for privatfotos

184 kilometer og knap to timer senere, inkl. en tissepause, parkerer vi bilen på Comwell Middelfart. Vi er i god tid ift. indtjekning, men det gør ikke så meget. Den søde receptionist, Anne, tager nemlig godt imod os og sørger for, at de voksne får en kop kaffe, og Theo et glas saft.

”Hyldeblomst eller rabarber?” spørger Anne, men Theo har ikke tid til at svare. Ved ankomst fik vi nemlig udleveret en børnepose med et hæfte med velkomsthilsen, malebog, et blankt papir og tre meget interessante Comwell Coins. De Comwell Coins kan børn, der er på besøg i sommerferien, bruge til at ’købe’ noget ude fra den lille shop i receptionen.

Familieferie, familie, børn, barn, leg, sommer, ferie, hotel, aktivitet, male, spise, mad, oplevelser, forældre, hygge, sjov

Ved brug af disse billeder skal Camilla Hansen Gjedde krediteres for privatfotos

”Vil du ikke ha’ kortspillet, så vi kan spille fisk eller krig?” spørger Thomas i håb om, at valget fra shoppen også kan komme ham lidt til gode. Men nej. Det er selvfølgelig den store hoppebold og battet med bold, han vælger, inden vi får præsenteret børnerummet, der tager pusten fra den 6-årige.

Mødelokale og lokalmiljø som børneland

Med et enkelt tryk på stikkontakten folder en hoppeborg af en anden verden sig ud i det, der for blot et par uger siden fungerede som mødelokale. Nu er lokalet transformeret til et legeland med den store hoppeborg, borde med udprintet tegninger til farvelægning, spil og bob-bord.

Omgivet af attraktioner

Nu er der plads til lidt frokost, inden vi skal udforske Middelfart. Og derfor er det heldigt, at det er den lokalt kendte overtjener, Jesper, der tager imod os under frokosten.

”I kan gå ned til stranden på bare 10 min. herfra, og nede i byen er der butikker, caféer, fodboldmål på havnen, og herfra kan I også tage på hvalsafari med en af bådene, da der er mange små marsvin og sæler ude i Lillebælt. Men I kan også prøve Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro, hvis I er modige, eller tage i dyrehaven ved Kongebroskoven og komme tæt på dådyr,” fortsætter Jesper.

Han fremhæver også de store turistattraktioner som Legoland og Lalandia blot 45 min. væk, Odenses mange attraktioner 35 min. væk, Givskud Zoo 40 min. væk samt alle de hyggelige muligheder, der er i Kolding på den anden side af Lillebæltsbroen, bl.a. en stor legepark, som vi vender tilbage til.

Vi skal sove i Kolding i morgen, så vi gemmer lige Kolding og Legoland til de kommende dage. Vi bruger i stedet denne sommerferieeftermiddag på at få tjekket ind og derefter tage ud at se på dyr, besøge gågaden i Middelfart og spille fodbold på strandbanen på havnen.

Tegnekonkurrence i morgenmadsbuffeten

Efter en dejlig middag i restauranten om aftenen, hvor Theo selv løb frem og tilbage mellem bordet og hoppeborgen, strøg vi til køjs på vores værelse med kig til den gamle Lillebæltsbro.

Da morgenafsnittet af Vaffel Vovse på Ramasjang sluttede dagen efter, bevægede vi os mod morgenmadsbuffeten. Men hov, på døren ind mod buffeten hang en tegning, vi havde set før. Det blanke stykke papir, der var med i børneposen, som vi fik udleveret ved ankomst, er nemlig med for at børnene hver dag kan være med i en tegnekonkurrence, hvor dagens vindende tegning bliver udstillet.

”Øh, har du set, Theo?” spørger far og peger op på tegningen: ”Du har vundet tegnekonkurrencen.”

Den 6-årige bliver genert og skal lige tage mod til sig for at stille sig foran vindertegningen og få taget et billede. Genert, men stolt. Hurtigt bliver han dog klar til at gå ind i morgenmadsbuffeten, da han ser, hvor meget der venter ham. Faktisk bliver vi hurtigt enige om, at det nok er den bedste morgenmadsbuffet, vi nogensinde har været i – og for den 6-årige (og hans far) er det især det at kunne lave sine egne vafler, der gør forskellen. For moderen var det dispenseren med iskaffe. Mums!

Farvel til søde Middelfart

”Okay, det her er bare lækkert, og nok den bedste Nutella, jeg har smagt,” sagde Theo, da han tager en bid af sin hjemmebagte vaffel med ’Nutellaen’, konditoren på Comwell Middelfart selv har lavet.

Et pænt farvel lyder der fra os alle til det søde personale på Middelfart, da vi sætter kursen mod Kolding efter morgenmaden. Og Theo er i hvert fald ikke i tvivl om, at ”de simpelthen er så søde, dem alle sammen,” som han slår fast gang på gang.

Middelfart.jpeg
Læs mere om Comwell Middelfart
Fylder madpakke i Kolding.jpeg

Tour de Sommer-Danmark med Comwell Kolding som base

Som børnefamilie med danske ferieplaner er dagsture til forlystelsesparker, museer samt lege- og dyreparker ofte på programmet, og for at give den fulde ferieoplevelse er overnatninger på hotel en oplagt mulighed. Men kan man hive både store og små med på overnatning hos Comwell? Det giver familien fra Greve her et indblik i, efter de har besøgt Comwell Kolding.