Comwell Care

For 6. år i træk løber Comwell med europæisk bæredygtighedspris

For 6. år i træk hædres Comwell Hotels med den anerkendte pris, "Sustainable Brand Index Award". Prisen er et udtryk for, at de danske forbrugere opfatter Comwell Hotels som den mest bæredygtige hotelkæde i Danmark og er baseret på 12.000 danske forbrugeres holdning og kendskab til bæredygtige brands i Danmark.

Hos Comwell drager vi omsorg for mennesker og miljø. Vi vil være branchens foretrukne bæredygtige hotelkæde for vores gæster, medarbejdere og samarbejdspartnere.

Derfor er bæredygtighed et vigtigt omdrejningspunkt i vores forretning. Vi tænker bæredygtighed på tværs af alle vores hoteller og områder. Det gør vi, fordi vi ønsker at blive en bedre udgave af os selv.

Vi tager afsæt i tre vigtige ansvarsområder:

 • Vi tager ansvar for vores ressourceforbrug, herunder minimerer mad -og ressourcespild og genanvender så meget, vi kan

 • Vi tager ansvar for at skabe balance og tage hensyn til både mennesker og miljø hver eneste dag på vores hoteller

 • Vi tager ansvar for vores kompetencer og vores omstillingsparathed uden at gå på kompromis med den gode serviceoplevelse.

Råvare- og drikkepolitik

Vores politik omkring valg af råvarer og drikkevarer er afgørende for vores bæredygtige omstilling. Af den grund prioriterer vi lokale økologiske råvarer i sæson. Fisk og skaldyr fanget i lokalt farvand og økologiske drikkevarer. Vi har desuden fokus på:

 • Dyrevelfærd og at undgå fiskearter, der er truede

 • Tættere samarbejde og kravsætning til vores leverandører

 • Partnerskaber omkring levering af fx økologiske grise og fritgående kvæg fra lokale naturområder.

Køkkener der arbejder for miljøet - ikke imod

I vores køkkener har vi igangsat en række tiltag og opstillet mål for vores daglige arbejde:

 • Vi har fået Det Økologiske Spisemærke i bronze på alle hoteller

 • Vi har REFOOD-mærket, hvor vi forpligter os til at overholde tre selvvalgte madspildsreducerende initiativer

 • Ambassadører fra hvert køkken har, i samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen, gennemført en Comwell Food Coordinator-uddannelse for at lære at udnytte råvarerne bedre og derved reducere madspild

 • Vi har øget mængden af grønt og anvender mindre – men bedre kød

 • Vi bager, sylter og fremstiller flere fødevarer fra bunden.

Læs mere

Det Økologiske Spisemærke

Det økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder. Det kan sammenlignes med det røde Ø-mærke. Forskellen er blot, at Det Økologiske Spisemærke findes i tre forskellige udgaver; guld, sølv og bronze.

I Comwell har vi fået Det Økologiske Spisemærke i bronze på alle vores hoteller. Det betyder, at 30-60% af alle vores indkøbte føde- og drikkevarer er økologiske.

Vi tror på, at Det Økologiske Spisemærke vil højne kvalitets- og smagsoplevelsen i vores køkkener til glæde for vores gæster.

Læs mere

REFOOD-Mærket

REFOOD-mærket er en tillidsbaseret ordning for virksomheder og organisationer i fødevare- og servicesektoren, der aktivt gør en indsats mod madspild og for genanvendelse.

Medlemskabet kræver, at man viser sit engagement ved at vælge tre madspildsreducerende initiativer blandt REFOOD-organisationens mange forslag, samt har en ordning for genanvendelse af madspild.

I Comwell mener vi, at det sender et stærkt signal, at alle hoteller forpligter sig til REFOOD-mærket. På den måde støtter vi nemlig op om visionen om en bæredygtig fødevare- og servicesektor præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.

Læs mere

Green key mærket

Alle Comwells hoteller har Green Key-mærket, der er turismens internationale miljømærke. Det gives til turistvirksomheder, som gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet.

Mærket er et udtryk for, at Comwell lever op til en række konkrete og relevante miljøkrav på tværs af hele hoteldriften.

Kravene omfatter alt lige fra energi, vand og rengøring til økologiske råvarer, som vi løbende dokumenterer og bliver tjekket op på.

Læs mere

Spa med omtanke

På vores spahoteller er vi meget opmærksomme på de produkter, vi anvender til behandlinger.

Vi anvender produkter uden parabener og med op til 70% økologi i visse produkter, samt naturlige og æteriske olier.

Derudover har vi fokus på vores forbrug af badekåber og håndklæder, ligesom vi i højere grad anvender svanemærket soyalys frem for duftlys og duftpinde.

At spise og drikke med god samvittighed

Når vi dækker op til hverdag og fest i vores restauranter, har vi særligt fokus på at:

 • Tilbyde økologiske drikkevarer

 • Prioritere brugen af bionedbrydeligt engangsservice

 • Minimere forbruget af duge

 • Sikre miljøvenlig vask af duge, stofservietter, uniformer m.m.

 • Vores leverandører af servietter og tissues er miljøcertificeret.

Vores tekstiler er skånsomme for naturen og mennesker

Hos Comwell stiller vi høje krav til os selv om at tilbyde mere bæredygtige hotelophold. Derfor har vi valgt at leje og få vasket vores sengelinned, håndklæder og bademåtter hos Berendsen, der i 2019 blev verdensmålcertificeret som den første virksomhed i verden. Alle tekstiler er naturligvis miljømærkede og fremstillet ansvarligt med et lavt forbrug af kemi og sundhedsskadelige stoffer.

Læs mere

Housekeeping & Gæsteartikler

I vores housekeeping tager vi hensyn til vores gæster, medarbejdere og miljøet. 

For os er det vigtigt, at vi skaber tryghed og giver den bedste kvalitet til vores gæster gennem hele ”rejsen” under et ophold – alt lige fra maden du spiser, sæben du bruger, puden du lægger hovedet på og sengetøjet du ligger i.

Derfor har vi indgået et samarbejde med den danske hudplejeproducent, Ecooking, der producerer og leverer naturlig og økologisk hudpleje til alle – uanset køn eller alder. 

Husk du også kan købe et stort udvalg af Eccokings produkter i receptionerne på alle Comwells 16 danske hoteller. 

Læs mere

Vi reducerer vores energiforbrug med 20%

De seneste seks år har vores hoteller tilsammen reduceret el, vand og varmeforbrug med mere end 20%. For fremtiden har vi et mål om at reducere med yderligere 2% om året.

Vi vil derfor have fokus på:

 • Indeklima, energianvendelse og ressourceforbrug

 • Øget samarbejde omkring energirådgivning med EWII

 • Udskifte til lavenergi lyskilder

 • Optimeret varmeregulering

 • Reducere vores vandforbrug

 • Materialevalg i forbindelse med nybyggeri og renovering 

 • Vi køber kun miljøcertificeret, dansk vindmøllestrøm. 

Faglighed der skaber stolthed

Hos Comwell sætter vi en ære i at opretholde og videreudvikle en medarbejderstab i vores køkkener, restauranter og barer, der har en faglig høj viden og en professionel tilgang til faget.

Derfor vil du møde uddannede kokke, tjenere og bartendere, når du besøger os. Men det er ikke det hele. For i køkkenet arbejder der også konditorer, dessertkokke og andre medarbejdere med særprofessioner. 

Læs mere

CSR-politik

Præcision og nærvær skaber værdi. Det er de værdier, Comwell arbejder ud fra i den daglige drift – også når det gælder vores samfundsansvar, hvor sunde miljømæssige, økonomiske og sociale aspekter gennemsyrer beslutningerne i den daglige drift.

Comwells bæredygtighedsindsatser hører ind under vores Corporate Social Responsibility (CSR) strategi og er en stor del af dagligdagen i Comwell.

Læs mere

Alt det øvrige

Comwells bæredygtighedsindsats omfatter også vores receptioner og konferenceafdelinger, hvor vi vil:

 • Indkøbe miljøskånsomme kontorartikler – hvor det er muligt

 • Udfase almindelig papir og overgå til genanvendelige og bionedbrydelige papirtyper

 • Reducere mængden af tryksager og i højere grad anvende digitale løsninger

 • Have fokus på en miljøvenlig profil i al indretning og valg af møbler og inventar.