For 5. år i træk løber Comwell med europæisk bæredygtighedspris

09 March 2023

Sustainable Brand Index Award™ er netop blevet uddelt ved den svenske analysevirksomhed SB Insights årlige prisuddeling. For 5. år i træk hædres danskejede Comwell Hotels med den anerkendte pris. Prisen er et udtryk for, at de danske forbrugere opfatter Comwell Hotels som den mest bæredygtige hotelkæde i Danmark.

Comwell arbejder målrettet på en mere bæredygtig hoteldrift og har sat en lang række initiativer og aktiviteter i søen for kontinuerligt at gøre hotelkæden til en bedre udgave af sig selv. Alt fra mindre madspild, flere grønne retter i hotellernes restauranter, mere bæredygtig indretning og renovering, investeringer i mere energivenlige løsninger, bedre energikilder og optimal affaldssortering er under luppen i den danskejede hotelkæde.

For 5. år i træk har Comwell netop taget imod den europæiske bæredygtighedspris Sustainable Brand Index Award™ som bedst placeret i hotelbranchen og som nummer 44 ud af i alt 243 danske virksomheder. Direktør for HR og Bæredygtighed i Comwell Hotels, Mai-Britt Jensen, er glad for anerkendelsen:

”Det er fantastisk, at vi kan tage imod den flotte hæder – og nu for femte år i træk. Vi arbejder aktivt for hele tiden at forbedre os, så jeg er stolt og meget beæret over, at vores gæster og de danske forbrugere lægger mærke til os og opfatter os som Danmarks mest bæredygtige hotelkæde,” fortæller Mai-Britt Jensen, der også sender en stor tak til hotelkædens medarbejdere:  

”Jeg vil også fremhæve den fantastiske støtte fra Comwells medarbejdere, da prisen i særdeleshed er en cadeau til dem. De er en stor del af rejsen mod en mere bæredygtig hoteldrift, og var det ikke for dem, så kunne vi ikke lykkes,” lyder det fra Comwells direktør for HR og Bæredygtighed. 

Aktiviteterne fortsætter

Comwell Hotels arbejder aktivt med FN’s Global Compact og FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og lægger i disse måneder sidste hånd på en ny bæredygtighedsstrategi for de kommende 5 år.

Hotelkæden fortsætter sine aktiviteter mod en grøn omstilling og er i øjeblikket – blandt andre aktiviteter – tæt på at lancere en intern og ambitiøs uddannelse for medarbejderne i hotelkøkkenerne. Uddannelsen understøtter arbejdet med bæredygtighed på området for mad og drikkevarer. Desuden har Comwell i samarbejde med eksterne partnere kortlagt CO2-udledningen i driften, som har bidraget til koncernens videre aktiviteter og forbedringer.

Sidste år fik Comwell også opmærksomhed for sit arbejde med bæredygtighed. I oktober 2022 blev Comwell Aarhus hædret med klimaprisen Climate Award 2022[1] for at være det hotel i Danmark med den laveste CO2-udledning per overnattende gæst. Ved samme lejlighed modtog Comwell Middelfart årets Climate Award for Fyn og Øerne.

Fakta om Sustainable Brand Index Award

Sustainable Brand Index Award™ uddeles i år for 11. år i træk af den svenske analysevirksomhed SB Insight. Sustainable Brand Index™ måler forbrugernes opfattelse af, hvor bæredygtigt et givent brand fremstår. Målingen er baseret på en omfattende analyse, som i år inkluderer 1.550 brands og 80.000 forbrugerinterviews fordelt over 8 europæiske lande. I alt indgår 243 brands fra 24 forskellige brancher i Danmark, og vurderingen af de enkelte brands beror på interviews af 12.000 danske forbrugere. 



[1] Climate Award 2022 blev afholdt af klimascore.com i samarbejde med Dansk Erhverv. Comwell Aarhus fik en klimascore på 10 ud af 10 mulige og udmærkede sig ved at have et minimalt klimaaftryk på alle områder fra transport over energiforbrug til mad og drikke. Læs mere på: https://www.klimascore.com/da/